Захарова: Западът ще продължи да увърта за мирни преговори, докато не унищожи и Украйна, и себе си

Западът е в задънена улица – неистово иска мирни преговори за Украйна, но не може да се помоли за тях открито на Русия, защото ще се разпадне цялата му имперска структура, а с нея и той самият. Затова Вашингтон и Брюксел ще продължат да балансират между идеологическите си наративи, отказвайки мирно решение на конфликта до последно – поне докато не унищожат Украйна. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за телевизионния канал „Русия-24“, цитирана от ТАСС.

Захарова заяви, че напоследък в западното публично пространство темата за преговори е започнала да се засяга „тук-там“. Тя припомни, че само допреди два-три месеца лидерите на ЕС и САЩ са се надпреварвали да обявяват публично, че ситуацията около Украйна ще се реши на бойното поле.

„Но след провала на украинската контраофанзива в Запорожие, западните лидери изведнъж подхванаха съвсем различна риторика, активно отхвърляща доскорошните им наративи“, каза Захарова.

„Започнаха една игра с манипулиране на думите. Мисля, че те ще продължат в този словесно манипулативен дух, ще продължат да балансират между собствените си идеологии, докато напълно се изтощят и сринат, или поне докато не унищожат Украйна”, добави Захарова.

Захарова отбеляза, че Вашингтон и Лондон „чрез своя пратеник в Киев- бившия британски премиер Борис Джонсън, заповядаха на украинското ръководство да прекрати преговорите в Истанбул с Руската федерация, обещавайки в замяна на Украйна несметни количества оръжия и пари. Но и оръжията, и парите им свършиха и те вече нямат какво да дадат на Киев“. Затова, по нейните думи, западните страни сега не могат открито да заявят готовността си за преговори, защото пред очите на целия свят ще демонстрират страхотна слабост, каза официалният представител на руското външно министерство.

„Да поискат преговори, значи да коленичат пред Русия. Те не могат да направят това, защото цялата им имперска структура ще се разпадне“, коментира Захарова.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *