Затвориха устата на Мая Манолова – избраха я за омбудсман

Мая омбудсманМая Манолова доживя момента, в който излезе от парламента и повече няма да показва тоалетите си в пленарната зала.

С огромно мнозинство тя бе избрана за  омбудсман на републиката. Депутатите избраха без дебати колежката си от БСП и тя влиза в кабинета на несменяемия досега и доста безгласен  Константин Пенчев. Той отново беше кандидат за сладкия пост, но по време на тайния вот днес Манолова  получи 129 гласа, а Константин Пенчев само  82.

Този неочакван резултат дойде с помощта на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. На няколко пъти той обяви, че нейната кандидатура е най-подходящата и че тя е голяма професионалистка. ГЕРБ дори не издигна свой кандидат.

Всичко това не е заради договорка БСП-ГЕРБ, а ловък ход само на ГЕРБ. Давайки на Манолова топлото и престижно място, те за години напред се отървават от острието на БСП, от голямата й уста и разобличителните й речи. Освен това пресичат и опасността тя да бъде избрана на мястото на Миков и да върне вярата в партията си, стягайки редиците й, както само тя си  знае.

Длъжността омбудсман я прави безопасна игла за всички партии, коментираха веднага политолози.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *