Зад кулисите: Местан припаднал след речта на Доган, свестявали го с вода

местан1По време на речта на Ахмед Доган на 17 декември в Бояна, Лютви Местан  бил толкова стреснат от думите на Сокола, че колабирал.

Това обясни Илхан Андай, главен редактор на сайта „24Родопи”. Съпругата на Местан се хвърлила да го свестява, дала му чаша вода, а той дълго не могъл да дойде на себе си, тъй като не очаквал удара, който получил.  Шерин викала „Лютви, съвземи се!“ и успяла да го извади от състоянието на пълен шок.

Там присъствала в качеството ни незнайно на каква, вероятно на певица, която после ще весели депесарите. Тя станала пряк свидетел на реакцията на Местан и свличането му от стола.

Още на другия ден  почетният председател на ДПС Ахмед Доган бил атакуван по телефоните и тормозен. Върху него бил  оказан нечуван натиск от хора от турското посолство да се откаже от думите си и от намерението си да сваля Лютви Местан, който според тях  стоял много добре на  председателския пост. Това обаче само амбицирало допълнително Доган. Той не приемал натиск отвън и още повече се уверил, че колегата му е маша в ръцете на турския посланик и респективно на Ердоган.

Журналистът издаде, че оставката на Местан е била планирана за Коледа, когато има по-малко журналисти, хората празнуват и няма да взриви обществото, както се случи. Само  че събитията излязоха наяве и се наложило да побързат. Освен това Местан се активирал и тръгнал  да дама пресконференции и да дърпа хора от ДПС към себе си.

Това не е драма. Той може и да направи своя партия, но хората, живеещи в България са разумни и едва ли ще предпочетат проислямистка организация да влезе в парламента, смята Андай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. партията дост няма място в българският политически живот тъй като е антибългарска лютви местан трябваше отдавна да бъде изгонен от българия със сриванетосе втурското посолство той българския депутат показа къде му е мястото мисля че не е късно да му бъде отнето българското гражданство и да бъде изпратен до къпъкуле принеговия наставник.
    4

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *