Заговор! Радан и Месан се целят с обща протурска партия в президентския стол

Раден Местан
А човекът в средата едва ли ще попречи на заговора, ако го оставят да си управлява

Възможно е от тайните срещи между Радан Кънев и Лютви Местан да произтече нещо много страшно за България, каза пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той обясни, че в момента двамата няма да „направят партия и да разцепят парламента. Причината е, че и двамата при едни предсрочни избори ще изхвръкнат от същия този парламент и ще се превърнат в политически трупове. Затова слуховете, че ще направят нова парламентарна група от рода на Реформатори за турска България няма да се превърнат в истина, поне не в скоро време и не така видно.

Само че обединение между двамата ще има и то ще е за сметка на избирателите и българския народ, прогнозира Симеонов. ДСБ окончателно ще се отцепят от Реформаторския блок. Те търсят силна изява , но не като пето колело на политическата каруца, а се целят много по-високо във властта. Обединението няма да е широко афиширано, но ще го има.

„Възможно е от прословутата  среща, която се състоя  между двамата след няколко месеца да излезе една обща кандидатура за президент“, предполага  Валери Симеонов.

Схемата е ясна. Радан, или човек от ДСБ ще бъде кандидатът, а зад гърба му ще стои Местан, който разполага с 60 хиляди  гласа само на изселници от Турция и подкрепата на Ердоган. Както и парите на Ердоган. Турският президент има достатъчно силни апетити българският му колега да е настроен протурски. Затова и няма да пожали сили и средства, за да направи това. А какво по-лесно от един отцепил се и жаден за власт Радан Кънев с Иван Костов като диригент и кукловод и един Местан, който за да запази позициите си във властта ще подкрепи хората на Костов?

И докато досега Росен Плевнелиев открито изразяваше подкрепата си съм САЩ и омразата към Русия, но към Турция беше с не толкова открито приятелски отношения, то Кънев ще обърне политиката на страната в протурска. И тогава вече следващите пет години България ще е отново под робство, но замаскирано като добро сътрудничество.

Ще позволим ли да се случи това?

Или българското безразличие ще позволи отново антибългарски настроени политици да го управляват, както често ставеше досега?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *