Жесток шамар на БСП нанесоха социолозите

урна 1Резултатите от евровота вече са готови и най-голям шамар получи БСП заради социолозите.

Точно те даваха до последния ден малък привес на партията и тя така се успокои заедно с избиратлите си, че почти не проведе предизборна кампания, а симпатизантите й пък не си направиха труда да отидат до урните и предпочетоха да си гледат абитуриентите.

Докато Бареков беше яхнал народното недеволство и препускаше из цялата страна, правейки истинска кампания, докато ГЕРБ обикаляха и обещаваха магистрали и водеха агресивна кампания срещу опонентите си с компромати и обвинения, в БСП сякаш бяха заспали. Станишев направи няколко кротки сбирки в театрелните зали, активистите по места вяло лепяха предизборни плакати, останалите партии водеха кампания по всички български правила, предимно с удари под кръста.

Бареков обра вота на недоволните. ГЕРБ си стегна електората, който доста е оредял, но на фона на 27 процента гласували изглежда огромен и внушителен. ДПС си гласува както обикновено, но пак на фона на малкия брой гласували получи невиждан досега процент. Останалите партийни вождове си седяха по централите, даваха интервюта по телевизиите, където си платят и чакаха на народната инерция.

Народът обаче изнанеда всички, като не отиде да гласува.

Най-много се издъниха социолозите, които до последно се кълняха, че пред урните ще отидат 40-50 процента от избирателите. Познаха само наполовина. Оттам всичките им проучвания отидоха на кино, а с тях и резултатите.

Снощи на няколко пъти се чуха думи, че тези избори са изгубени предимно от социолозите. На тях обаче не им пука, защото пак ще ги наемат за следващите избори. Да му мислят отсега партиите, някои от които буквално изгубипа всичко.

http://youtu.be/NwuMa2BN8RY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *