Ето защо трябва да Забраним на Българите в Чужбина да Гласуват! – Виж Тук:

chujbinaМалките и големите партии в България са на нож заради промените в Изборния закон и е въпрос на време да избухне политически взрив.

Срещу новия закон скочиха АБВ и обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от правителството. Само не споменаха, че го правят от страх! Защото с новите поправки при нови избори самите те няма да сколасат да влязат в Парламента.

Ревнаха една след друга и оставалите малки партийки.

Вой до небето нададоха също ДПС и новата ДОСТ на Местан – те пък заради силното ограничаване на възможоностите за гласуване на българите в чужбина, откъдето пък идва основния вот на двете турски партии.

Реформаторите пък хем са за задължително гласуване, хем за гласуване в чужбина, хем не искат в Турция да се гласува. Те излизат с шизофренно-неадекватната идея да бъде забранено гласуването там, където преди са били установявани нарушения. С две думи в Южната ни съседка Турция.

По конституция всеки българин има право на глас.

Но това е безнадеждно остаряло в рамките на съвременната глобализация.

Ние от Skandalno.net също сме с едно на ум относно правото за гласуването в чужбина.

chujbina1

Трябва да се приеме закон, според който, ако си живял в друга държава повече от пет години, да нямаш право да се месиш в политиката на страната, която си изоставил.

Няма как ние да живеем тук, а бъдещето ни да зависи от Айше и Хасан от Бурса, които не са виждали родните си земи от петилетки, от Петър и Иванка, които са се изселили в САЩ преди 20 години, но имат двойно гражданство и се натискат да дадат вота си за някого…, от Кремена и Койчо, които пък имат къща и бизнес в Испания и са забравили даже как изглежда буренясалата им саборетина в Сусурлево… И изобщо дали родината има нужда от българите по рождение, които са се разпилели по цял свят, не помнят родината си, но много държат да се месят във вътрешните й работи.

Щом на някого му е толкова мила съдбата на България, нека прави нещо за нея тук. Или да инвестира, или да участва в някаква организация с идеална цел, а не да се сеща за родината си само по избори.

Да не отваряме тема, че изселниците и емигрантите ни по света придобиват представа какво се случва у нас от бг. медиите, без да знаят, че по-голямата част от тях са купени и изкривяват истината в полза на управляващите.

Бъдещето на България трябва да се решава от хора, които живеят в страната, а не от такива, които ежедневно политиканстват по форумите, хвалят се колко добре живеят в Канада или Австралия, плюят по всичко, което се случва тук, а после от техния глас зависи бъдещето на тези, които живеят в далечна България.

Колкото и тези промени да ощетяват малките партии – да, вотът на емигрантите трябва да бъде ограничен!

Само че няма да се случи, защото както винаги, страхливецът Борисов даде заден ход и сам започна да критикува промените в Изборния кодекс, които собствените му депутати гласуваха.

Което означава „много шум за нищо“ и още – че нещата ще си останат постарому:

Едни ще изнемогват тук в България с 200 лева пенсии и 400 лева заплати, а други, евакуирали се преди години в чужбина, ще им диктуват от там кой да ги управлява.

Което е абсурдно!

Засега е кристално ясно само едно: Дали ще се приеме новата поправка в закона или не – и в двата случая главата на Борисов пада! Skandalno.net

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Сменете домейна на простотия.нет, по-голяма глупост не бях чела от доста време. Поне автора да си беше поприкрил завистта, която лъха по посока на „забравилите родната стряха“ и да се беше поинформирал. Обобщенията винаги ще са най- лесни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *