Ето защо трябва да Забраним на Българите в Чужбина да Гласуват! – Виж Тук:

chujbinaМалките и големите партии в България са на нож заради промените в Изборния закон и е въпрос на време да избухне политически взрив.

Срещу новия закон скочиха АБВ и обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от правителството. Само не споменаха, че го правят от страх! Защото с новите поправки при нови избори самите те няма да сколасат да влязат в Парламента.

Ревнаха една след друга и оставалите малки партийки.

Вой до небето нададоха също ДПС и новата ДОСТ на Местан – те пък заради силното ограничаване на възможоностите за гласуване на българите в чужбина, откъдето пък идва основния вот на двете турски партии.

Реформаторите пък хем са за задължително гласуване, хем за гласуване в чужбина, хем не искат в Турция да се гласува. Те излизат с шизофренно-неадекватната идея да бъде забранено гласуването там, където преди са били установявани нарушения. С две думи в Южната ни съседка Турция.

По конституция всеки българин има право на глас.

Но това е безнадеждно остаряло в рамките на съвременната глобализация.

Ние от Skandalno.net също сме с едно на ум относно правото за гласуването в чужбина.

chujbina1

Трябва да се приеме закон, според който, ако си живял в друга държава повече от пет години, да нямаш право да се месиш в политиката на страната, която си изоставил.

Няма как ние да живеем тук, а бъдещето ни да зависи от Айше и Хасан от Бурса, които не са виждали родните си земи от петилетки, от Петър и Иванка, които са се изселили в САЩ преди 20 години, но имат двойно гражданство и се натискат да дадат вота си за някого…, от Кремена и Койчо, които пък имат къща и бизнес в Испания и са забравили даже как изглежда буренясалата им саборетина в Сусурлево… И изобщо дали родината има нужда от българите по рождение, които са се разпилели по цял свят, не помнят родината си, но много държат да се месят във вътрешните й работи.

Щом на някого му е толкова мила съдбата на България, нека прави нещо за нея тук. Или да инвестира, или да участва в някаква организация с идеална цел, а не да се сеща за родината си само по избори.

Да не отваряме тема, че изселниците и емигрантите ни по света придобиват представа какво се случва у нас от бг. медиите, без да знаят, че по-голямата част от тях са купени и изкривяват истината в полза на управляващите.

Бъдещето на България трябва да се решава от хора, които живеят в страната, а не от такива, които ежедневно политиканстват по форумите, хвалят се колко добре живеят в Канада или Австралия, плюят по всичко, което се случва тук, а после от техния глас зависи бъдещето на тези, които живеят в далечна България.

Колкото и тези промени да ощетяват малките партии – да, вотът на емигрантите трябва да бъде ограничен!

Само че няма да се случи, защото както винаги, страхливецът Борисов даде заден ход и сам започна да критикува промените в Изборния кодекс, които собствените му депутати гласуваха.

Което означава „много шум за нищо“ и още – че нещата ще си останат постарому:

Едни ще изнемогват тук в България с 200 лева пенсии и 400 лева заплати, а други, евакуирали се преди години в чужбина, ще им диктуват от там кой да ги управлява.

Което е абсурдно!

Засега е кристално ясно само едно: Дали ще се приеме новата поправка в закона или не – и в двата случая главата на Борисов пада! Skandalno.net

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

88 коментара

  1. Само посмейте да ни отенемете избирателните права, ние българите в чужбина ще се върнем и ще ви изметем като мръсни котета.Да не би от хубаво да сме напуснали, род родина майка и баща да одиме да се скитаме немили клети недраги по таз тежка чужбина.От безпътица е, деца, трябва да храним, а в България нормално платена работа няма.Как да останем като не можем инак децата си да изхраним.Как се хранят деца с 300 лева, а кажете де!Няма да ни пипате основните права че ще ви разкатаеме!

    • Аве кво ще разкатаеш ти бе избягал от тука че искал да гласува много смел като толкова се вълнуваш за България стой си тук .От къде на къде ще решаваш ти кой да ни управлява нас

    • Драги Иване ,напълно те разбирам , но много не се изплашиха и останаха , хранят деца с 300 лева заплата . А за да гласуваш ти аз бих ти взел данък за гласуване защото ти в чужбина получаваш добри пари а ние тук храним политици избрани от вас .И приятелю дела трябват не думи. Така че стягай багажа върни се работи за 300лв и гласувай всеки път.

      • Наистина сте прав. Да храниш политици избрани от чужди хора не си е работа. С български глас от чужбина или без български глас от чужбина искам да ви пожелая само успех ! Много ми се иска този народ да заживее нормално и да се отърве от държавните крадци. България можеше да бъде много по-красива от Швейцария, ако хората работеха с акъл.Кога най сетне този народ ще започне да усеща кой го къпе със сладки приказки и го лъже ?

      • Храненето на политиците е двустранно. Всички живеещи в чужбина вкарват в Българската хазна над 2,5млрд.евро. данакът и правото за глас сме си го платили и ние,както и Вие. Това.,че не живеем в България по ред причини,които повярвайте не само „бягане” от родината,не значи ,че не сме осведомени за икономическото положение или нямаме наше виждане. Докато сме Български граждани правото на глас не може да бъде отнето.
        Искате да отнемете право на глас на здравомислещи и образовани хора,а на хора,които не могат да четат и някой им плаща за гласуване да имат право-нелепо.
        Всеки си знае защо е заминал,не може да се категоризира просто защото на някой политик не му утърва……

    • а другите как могат?Като си некадърен да се оправяш в България,то няма да се месиш и в управлението и!

    • Хайде, върнете се! Пък като се върнете избирайте и боко и цоко? Кандидатирайте се и гласувайте! И ние изнемогваме, но представете си, ако всички напуснат България? За кого тогава ще искате да гласувате? Но както казва човекът, от къде имате информация за действителното положение в страната? Като гледате как се режат лентите за откриване на градинки и тоалетни, на еднокилометрова т.н. магистрала?

    • Иване, тези глупаци не ни искат гласовете, искат ни само парите. Някой дали прави сметка колко пари влизат в България от българи живеещи в чужбина ? Колко пари излизат в чужбина от българи които и един ден не са работили в чужбина? Това са крадците на България. Ние работим в чужбина за да храним децата си в България, да има и за мафията която краде и рекетира народа с държавни ръкавици.
      Те наистина заслужават да се върнем и да изметеме с тях улиците.

      • „Влизат в България“ е различно от „пращаме пари на роднините“ . Вашите роднини, не моите.
        Плащайте си данъците в България – за да допринасяте с нещо за страната.

    • Много бързо всички забравиха КОЙ е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИНВЕСТИТОР В тая загиваща държава – а именно тези българи зад граница. Годишно внасяме над 28 МИЛИАРДА ЕВРО в тази държава помагайки на семействата ни и съответно на икономиката на тази държава. Така че, вземете ни правото на глас, и поданството ни вземете (аз доброволно се отказах преди повече от 14 години) но чувството затова че сме българи няма да можете да ни вземете…

      • Най-големият инвеститор в тази държава съм аз и хората като мен – онези, които всеки месец си плащаме данъците и осигуровките в България, на държавата България. Те са мнного повече от и без това силно завишеното число, което сте посочили.

    • Там където си плащаш пенсионни ,здравни вноски и даннъци там си гласувай

    • Чакам те Иване, да дойдеш и да ме изметеш! Ама си вземи и дружинка с теб, защото ще те пратя да те сглобяват в Пирогов, келеш нафукан !
      Не ми припявай колко си щастлив из чужбината. Тази работа, дето са ти я дали там и тук можеш да я работиш. Само че там имат по-големи социални помощи за такива като теб. Ела тук, работи и създай жизнен стандарт за българите. Измети местните олигарси и криминални типове и направи свястна държава. Ти трябва да я направиш, ясно ли ти е!? А не да определяш от майната си как да живея аз в Родината си. Какво те засягат лично теб резултатите от изборите? Гледай си там чорбаджиите и не се меси в моите работи тук. Ясно ли ти е?

    • Елате в България и си плащайте тук данъците – за да помагате с нещо на държавата (а не само на родата си) – гражданството не е само привилегия, то е и задължения.

      • ЖИвея в България и се занимавам с производство. Най-големите, поръчки, които получавам са от българи, които живеят в чужбина – те си купуват имоти, ремонтират ги, обзавеждат ги, да не говорим за парите, които пращат на роднините си и които пак се вливат в икономиката. И това са много повече пари от твоите пикливи данъци, половината, от които криеш, кавал нещастен! Да не искаш лично на теб да пратят някой лев? Да не мислиш, че ги изкарват с крадене и висене по кръчмите? Ай сиктир!

    • Абе, селяндур!!! Мери си приказките които ръсиш тук също като „мозъка“ си!!! Ще обиждаш жена ти и родата ти, ясно ли ти е, цървул???!!! Голям баровец се извъди, бе?! Не можеш с 300 лева да гледаш дете….. А ние които живеем в България, как се оправяме според тебе, а? Да не би случайно ти да си ни спонсор и да ни даваш допълнителна заплата??? Щял да ни „измете“ измекярина!!! Бреййй, че „голям“ го вадиш!!! Не те знам къде си и не ме интересува, но – живей в България, побърквай се от ежесекундните идиотии и малоумия на кой ли не идиот от днешната „управляваща“ шайка престъпници от ГЕРБ, пък ако ти харесва да те шибат през гащите – гласувай си за тях! Ама, да живееш в чужбина, да си забравил какво е това понятие „нямам пари за хляб“ и да искаш да гласуваш за убиеца и НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ – няма как да се случи това, ясно???!!! Защото си в чужбина заради несменяемите идиоти в парламента, а не – заради мен!!! Изчакай да се оправим тук и на местна почва, пък ако ти хареса – прибирай се за постоянно! Другия вариант е – живееш в България и тогава гласуваш!!! Няма място за сърдене!!! И……. Гледай да разкатаваш помиярите около тебе, че в България може да ти се случи случка – май си забравил…

    • Ало съвземи се.Къде ще се върнете?Как ще ни изметете?Живейте си където искате няма проблем ама да ми диктуваш какво да правя НИКОГА.
      АЗ НЕ ТИ КАЗВАМ КАК ДА СИ ХАРЧИШ ПАРИТЕ ТАМ.ТЕ СА СИ ТВОИ ИЗКАРАЛ СИ ГИ С ТРУДА СИ.
      НО ДА МИ СЕ МЕСИШ ТУК ДЕТО ХАБЕР НЯМАШ КАКВО ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ/БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОИ/ И ДА МИ ГИ НАСАЖДАШ ЗАБРАВИ.

    • ВСЕ ОЩЕ ИМА УМНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗКРИЯТ ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН НА БОРИСОВ…..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ХОРАТА СА ОБЕЗВЕРЕНИ И СТАНАЛИ АПАТИЧНИ ОТ БЕЗПЪТИЦАТА В МОРАЛНО И МАТЕРИАЛНО ОТНОШЕНИЕ .АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ.МНОГО Е ЛЕСНО ДА ЖИВЕЕШ В ПОДРЕДЕНА ДЪРЖАВА И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, А ДА НИ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ЩЕ НИ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ !?!? ОЩЕ МНОГО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ… НЕ МОЖЕМ ДА СЕ БОРИМ С МОЩНАТА ПСИХОЛОГИЧЕСКА / ХИБРИДНА / ВОЙНА И СТОТИЦИТЕ Н П О-ТА ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ТЕРИТОРИЯТА „ИМ“ ТРЯБВА !

    • Щом не ти харесва да живееш тук…….Когато започнеш да плащаш данъци в БГ, тогава ще имаш претенции за всичко случващо се в страната. Не става „С чужда пита да правиш…..“

  2. Много е елементарно, господа. Право на глас трябва да има само този който, си е платил данъците в България. Списъците да се изготвят на база на платени данъци и осигуровки. Това са парите с които ще разполага избрания парламент и правителство и хората от които са събрани тези средства, трябва да определят за какво и как да се харчат, т.е те да избират хората които ще го правят.

    • Работим в чужбина ,плащаме си данъците,идваме и си изхарчваме спестените пари в БГ,моите приятелки издържат по двама студенти на редовно университетско объчение,плащат им семестрите,квартирите ,храната,издържат и младите семейства с дечица,помагат на възрастните си родители с пари,през ваканциите купуват мебели и вещи,поразходват се из България като туристи и да видят свои близки и приятели…-ТОВА НЕ СА ЛИ РАЗХОДИ В БЪЛГАРИЯ ?! ХАЙДЕ ДА МИ КАЖЕТЕ С 300 лв заплата как ще отделите 1200 лева на месец на двамата си студенти ?

    • Абсолютно точно. Ромите, които не плащат данъци, без право на глас ! Тогава кой ще гласува за Бойко * Защо го развъждат този електорат. Издъниха социалната каса за да живеят ромите от майчинство на майчинство.

    • Идвам в България, купувам си жилище за 100 бона, на което е платено ДДС-то, отделно печели брокера на недвижими имоти. Наемам фирма да направи ремонта – фирмата печели от мен, отделно ДДС-то. Купувам мебели, уреди, аксесоари и какво ли още не – също от производители и търговци, които генерират оборот, отделно ДДС-то. Освен това пращам на близките си, защото не мога да ги оставя да мрат от глад, пари, които те харчат, следователно пак се вливат в икономиката. Дали не са повече от вашите жълти стотинки от полуукритите данъци?

    • СЪГЛАСНА СЪМ ! нО СЪЩО ТАКА СЕ СЪГЛАСЕТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЛИМИТ НА ГЛАСУВАНЕ. кАКТО ВСЕКИ В бЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ, КОГАТО НАВЪРШИ 18 ГОДИНИ, ТАКА ДА ИМА ЛИМИТ ДО НАВЪРШВАНЕ НА 70 ГОДИНИ.

    • Абсолютно правилно, Найдене! Така няма га гласуват и циганите,които също не плащат данъци…

  3. Да гласуват само хората, които живеят в България. Хората в чужбина не са наясно какво е положението тук и нямат право да решават кой ще ни управлява. ББ хубаво да си помисли и тогава да изказва становище.

  4. ДА ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА САМО ЛИЦЕ , НА КОЕТО ЖИЗНЕНИЯТ ИНТЕРЕС Е В БЪЛГАРИЯ , КАЗАНО ПО-ПРОСТО – ,КОЕТО ДА ЖИВЕЕ НАД 6 МЕСЕЦА В СТРАНАТА ГОДИШНО.КАКВО ЩЕ МИ РЕШАВАТ ТЕЗИ , КОИТО ПОСТОЯННО ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА!

    • Вдигни си мьрзеливия задник и ела да РАБОТИШ в чужбина,изпрати си заплатата на семейството,за да не гладува и тогава може да ми кажеш,че нямам жизнен интерес в Бьлгария.

    • Г-жо Михайлова,не сте права!С какво право ми казвате,че нямам жизнен интерес като не живея в България повече от 6 месеца в годината?Моя работен ден протича в постоянна командировка и отсъствам от страната минимум 8 месеца в годината,но всичките ми данъци се плащат ежемесечно в България и с тях издържам и Вашите родители,че никак не ми са малки осигуровките!

  5. Българите в чужбина не са никакви българи, а предатели,мръсни и гнусни печалбари,идват тук само да си правят зъбите,че там е скъпо и да се фукат колко добре живеят и колко пари изкарват – боклуци,махайте се, проклети продажници

    • От такива тъпанари като тебе – тази държава е в това положение . Внимавай да не си ухапеш езика – ще се отровиш !

      • Аз-е, държавата е в това положение от такива мърляви хитреци като теб! Дето търсите на хляба мекото. А сега си избърши пяната от устата и си трай в чужбината. Ние тук ще се оправим и без такива умници като теб, създаващи стандарта на чужденците.

  6. Имам такива познати. Връщат се веднъж годишно да отидат на контролни прегледи, защото са им безплатни, да си оправят зъбите, защото им е евтино, плюят ни, подиграват ни се, хвалят се със златни ланци и разни таратайки, а сега пък искали да гласуват. А места в парламента не искат ли.
    Ай, сектир и кой откъде е!

  7. Работим в чужбина и изпращаме парите си на нашите семейства. Те не са умрели от глад благодарение на наз ,а не благодарение на мизерните трохи които им се падхвьрлят от алчните управляващи.Щом всеки месец вливам в бг 1500 лева имам право да гласувам ,за да мога един ден да се прибера спокайно при близките си. Не се страхувайте от нашата обич,ако ви е чиста сьвестта. А това, за забрана да се гласува там кьдето е имало нарушения,е много правилно !

  8. E,значи, ние тука сме глупаци да храним децата си, родителите си, а вие сте умни, е не съм съгласна. повече от 5 год. не бил в бг, да определя живота ни, не желая.който има двойно гражданство, трябва да се определи, какъв е

  9. Вижте, гласовете от чужбина не биха били никакъв проблем, ако се установи квота от примерно 2.5% – 6 депутати (3 с гласовете от ЕС, и по един с гласовете от Азия, от Америките и от останалия свят), които да се избират с гласове, подадени извън страната.
    Тогава и 100 000 да гласуват в Турция, пак ще стигнат за едно депутатско място.
    Не сме измислили ние топлата вода.
    Ейгунá, нагледен пример:
    Франция избира 11 от 577 депутати само с гласове от чужбина: http://en.wikipedia.org/wiki/Constituencies_for_French_residents_overseas
    Италия има подобна система – 12 от 630 депутати се избират така, т.е. в тези две страни около 2% са заделени за подобни гласове и това е един справедлив процент, който отразява до каква степен гласовете на хората, живеещи извън страната, са представителни и могат да влияят върху изборния резултат.
    Други страни изобщо не разрешават гласуване извън страната, но според мен наличието на квота би решило доста проблеми. …
    За българите в чужбина има и друга утеха – форумите. …

  10. Вижте какво! След като печелите толкова много пари в чужбина и много милеете за България, качете се на едно самолетче, елате, гласувайте по родните си места и готово. А не от нашите кървави данъци да ви правят секции в чужбина.

  11. Za kakvo se obiasniavach be Ivane!!! Na nikogo ne si dlajen!
    Vse drugi sa im vinovni na bulgarite v Bulgaria…daje i bulgarite v chujbina pak sega!
    Ne se natiskam da glasuvam i niamam spomeni…ne iskam i da imam, a i za kakvo li?! Nikakvo jelanie da se mesia vav rabotite na BG…daje dori i kirilica niamam…Opraviaite se v taia kochina. Ne dalja na nikogo nisto…edinstveno na mama i tate…bonne chance v opravianeto!

  12. Като искате права елате си тука и си ги упражнявайте.
    Аз съм против вместо мен да решава някой които е на майната си от години и хабер няма какво става тука.

  13. А със какво живеят 80,че и повече % от хората в България?
    От хората в чужбина….

  14. КОЙ ЩЕ РЕШАВА ЗА НАС ДАЛИ ЩЕ ЖИВЕЕМ В ЧУЖБИНА И ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ?НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НИ ОГРАНИЧАВА.ДРУГ Е ВЪПРОСА,ЧЕ НА НЯКОИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НЕ ИМ ХАРЕСВА И ИСКАТ ДА СИ КУПУВАТ ПРЕСТОЯ В ПАРЛАМЕНТТА.ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА .ТЕЗИ ОЛИГОФРЕНИ НИ ИЗГОНИХА В ЧУЖБИНА, ТЕЗИ КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ И СЕГА ИСКАТ ДА НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ.ТОЧНО НИЕ ЗНАЕМ КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ,ЗАЩОТО ВИЖДАМЕ КАКВО ПРАВЯТ В БГ.А ТЕЗИ КОЙТО СА ТАМ СПЯТ ДЪЛБОК СЪН И НЕ ВИЖДАТ КАК ВСЕКИ ДЕН БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА ОТ КАРТАТА/РАЗПРОДАВА СЕ/.

    • Не съм тъпа. Тъпи сте вие! Или си стойте да миете чинии и задници в чужбина, или стойте тук и се борете с дерибеите в парламента. Благодарение на вас ГЕРБ продължава да управлява и да ни мачка.
      Пращали сте пари на семействата си. А не виждате ли какви деца отглеждате? Разхайтени наркоманчета, лишени от родителски контрол и ласка. Кое е по-важно? Парите или децата? А на госпожата, която няма дори кирилица щ й кажа – няма по-страшно нещо от дърво без корен. И никакви пари не могат да променят това.

      • Eeee vse drugite sa vi vinovni be , Jana..
        Vsichko dobro ot gospojata bez kirilica

  15. Иване, ние тук живеем с по 400 лв. заплата, защото трябва да издържаме вашите родители, които сте зарязали. Освен това трябва и физически да им помагаме, защото няма кой друг. Вие осигурявате пенсионерите, инвалидите и мързеливите в държвите, които сте си избрали. Като искате да гласувате – отидете в БГ посолствата, защо пак ние да ви плащаме за удобството в съседното кафене?!
    Ти искаш да гласуваш, но не и да носиш последиците от твоя глас. Изборът си е твой, но не го прави за наша сметка.
    Мръсното коте

  16. Който е българин, гласува в България. Освен, ако не е изпратен в чужбина от държавата или фирма по работа. Другите-да дойдат тук и да гласуват.
    КАЗАХ!

  17. Иване,

    Кого и как точно ще изметеш?
    Освен права имаш и задължения, които отдавна си забравил.
    Каква „безпътица“ каква „нормална“ работа?
    Къде е тази 300 лева заплата, за която пишеш?
    Признай си, че си слабохарактерен индивид, който се е огънал пред първите трудности в живота.
    Не. Определено такива като теб НЯМАТ ПРАВО ДА РЕШАВАТ МОЕТО БЪДЕЩЕ!
    Вие сте избрали своя път, като сте ни оставили. Сега е време да платите за избора, който сте направили и те моля да не се сърдиш.

    • Интересно, явно сте по-съгласни да зависите от гласовете на циганите и другите полуграмотни прослойки в България, но не и българите, които по една или друга причина живеят в чужбина да имат право на глас! И относно заплатата – някъде може и да се взема повече, но аз докато работех в България вземах чисти 400лв, с които трябваше да плащам сметки и да издържам себе си и сина си! Е, не искам след години да лежа но гърба на децата си, защото пенсията ми няма да стига за нищо! Затова заминах! И информацията ни не е само от българските медии! Напротив – информацията ни за живота в България е от първо лице – наши впечатления и разказано от близките ни, които са в България! Ние можем да помогнем много повече на България отколкото много от хората, които са останали там и се мъчат да оцелеят от заплата до заплата! Защото освен България сме видели и как е в други държави! Не виждате ли, че пак се опитват да противопоставят българи, живеещи в България и българи, живеещи в чужбина? Вместо да се хванем един за друг и всеки да помогне с каквото може, за да се оправи държавата ни, ние се дракаме за глупости! И от всичко това печели някой друг! Помислете за кого това е изгодно! Защо не изчакат да мине референдума и да чуят думата на хората? Защо бързат с промяната на изборния кодекс? На кого това е изгодно? Това трябва да са въпросите, по които всички да се замислим, а не да спорим и да се делим! И няма начин управлението на България да зависи чак толкова от гласовете на българите в чужбина, по простата причина, че много от нас и сега нямат възможност да гласуват – секциите са много отдалечени и понякога просто няма физическата възможност да поемат всички, които желаят да гласуват!

  18. Тъпо, много тъпо наистина! Като искате да ограничите гласуването на пишман българите от Турция…ПРЕМАХНЕТЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО! Направете го за определен срок, доколкото да им изстинат мераците да си врат носа в държавата ни, а българите работещи по света най-малко от уважение към живота им робски по принуда, оставете на мира. Оставете им поне правото да се чувстват българи неосквернено и непоругано!

  19. Ако вие българи, се чувствате българи, където и да сте, трябва да приемете закона с отворени обятия. В името на България. Защото заради вашите напъни да гласувате, 500 хиляди турци с двойно гражданство определят кой да ни управлява и даже ни управляват! Това ли искате?

    • Харесвам публикацията на Ловчев и съм напълно съгласна с него!Има и хора,които мислят с глававата си.

  20. Прав беше този,който каза че който плаща данъци в РБ има право да гласува.

  21. Който иска да гласува намира начин,който не иска намира оправданеие. Как в Турция се организирват,а нашите където и да са не могат. Това е така, защото всички сме много учени и много знаем,пък сме и голямата работа, пък и какви сме мърколници и вечно недоволстващи и крадливи да не говорим. На нас все някой ни е виновен, а че си хвърляме боклуците където ни падне и че сме нехайни към собственото си битие никой не казва. Всеки народ си заслужава съдбата. Гледаме само парите, но почти всичко спечелено се пропилява по какви ли не изгъзици.Всичко каквото видим, трябва или не – копираме.

  22. – ОТ 15 ГОД СЪМ В 4УЖБИНА , ВИЖДАМ КАК ПОЛИТИЦИТЕ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛ. НАРОД -НЕРВЯ СЕ – НО ОЩЕ ПОВЕ4Е СЕ НЕРВЯ КОГАТО БЪЛГ, НАРОД СТРАДА И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРАВИ НА ЗАСПАЛ ЕТО ЗАТОВА НЕ ИСКАМ И НЕ ГЛАСУВАМ , КАК МОЖЕ ПРЕДИ 16-15 ГОД ДА ЗАПАЛЯТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !! А СЕГА Е МНОГО ПО ТЕЖКО И ТЕ СИ КРОТУВАТ И СЕ ЖАЛВАТ ВЪВ ФЕИСА САМО , ЗАЩОБЪЛ. НАРОД НЕ СЕ ОБЕДИНИ И ЗАРЕДИ С ШИШЕТА БЕНЗИН С ФИТИЛ СЪЩО И СОПИ И ДА ОТИДЕ ДА ЗАПАЛИ НАРОДНТО СЪБРАНИЕ СЪЩО ТАКА И ПОЛИЦАИТЕ ДА ЗАПАЛИ – ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК КОИТО Е С БЪЛ. НАРАД Е СИДЕРОВ – А ЗА ЗАБЛУДА ДРУГИТЕ ПАРТИИ ГО ИЗКАРАХА МАФИОТ И БЪЛ НАРОД ПОВЯРВА !! АЗ СЪМ ПРОТИВ ГЛАСУВАНЕТО В 4УЖБИНА ЗАЩОТО 20 БЪЛАРИ ГЛАСУВА И 200 ЦИГАНСКИ ТУРЦИ – ЕТО ЗАЩО СЪМ ПРОТИВ

  23. Аз съм абсолютно против българите в чужбина да гласуват,неможе някой си да живее 10-15 години в чужбина и той да определя кой да ръководи България който иска да гласува да дойде да си живее в България и най-полезно за България ще е да се премахне двойното гражданство и никакви такива бабата на някой си се изселила от България не знае български, плаща данъци в Турция и да иска да бъде българин а българите в Македония,Западните покрайнини и в Украйна и Молдова да срещат трудности за българско гражданство!!!

    • Прав си Гошко, а така. Да го забранят двойното гражданство. А де. Даже посмъртно да го забранят. Разнни там мижитурки напуснали България от по 10-15 години в чужбина и българи ще се пишат. Виж го ти оня смешник …Дан Колов ли мъ беше името. И той завалията млад напуснал родината и цял живот обикалял … да му резнат „квитанцията“ и на него посмъртно и да го пишат друга националност. Нищо, че сам той се е определял като горд българин. Нали и по негово време е имало някой велик Гошо, който цял живот в родината е прекарал…нищо, че днес вече никой не помни тоя велик Гошо. Айде със здраве, мразете и бъдете завистливи. Пък пак след 10-15 все някой друг ще е виновен.

  24. Освен това не пейте песента, че вие издържате родителите си, като им пращате от време на време по някой лев. Основно ги издържаме ние. Техните пенсии са от нашите данъци, а вие плащате данъците си някъде другаде и издържате нечии чужди родители!

  25. Наместо усилията да се съсредоточат към обнародване на ел. гласуване, разни малоумници се пенят как българите в чужбина им пречат. Тъжно е, че има такива отчаяни, ядосани и безпомощни хора, та се пенят срещу всичко и всеки, дори и срещу собствените си сънародници избрали да потърсят по-доброто в чужбина. Не сме забравили България и запомнете едно.

    Който е бил безродник преди да напусне България е безродник и след като го направи! Та тук има достатъчно примери за такъв тип хора, нищо че живят в България.

    • Съгласна на 100%!!! Много от тези, които живеят в България плюят по всичко българско, но когато се повдигне някакъв такъв въпрос са най-големите патриоти!

  26. Само да добавя, че за първите 3 месеца на 2016, българите в чужбина са единственият инвеститор в държавата с най-висок капитал. Вижте статистиките и за 2014 и 2015 и по-назада. Не се подългвайте по глупави статий.

  27. Живяла съм в чужбина и изборите в България по онова време слабо ме интересуваха. Интересуваше ме просто какво се случва и накъде вървят нещата тук. Но защото съм родолюбка до шовинизъм се върнах, колкото и да ми е трудно тук да връзвам двата края. Затова напълно подкрепям всички в тяхното несъгласие българите в чужбина да определят кои мафиоти ще се грижат за житието и битието ни тук. Това просто са напъни и „напразни усилия на любовта“, тъпа показност на някакво родолюбие. Изпращали пари. Имат-изпращат. Парите нямат нищо, ама абсолютно нищо общо с изборите. Като имат пари, ще заделят малко от тях и ще си дойдат, за да покажат колко много ги боли за българите и земята, която обитаваме.

    • Напълно права сте госпожо. Моите поздравления, И да Ви чуят нашите политици. Стига са се правили на баш демократи, по-католици от Папата!

  28. Po edna rakijka da sipem i da napishem komentar :) nikoi ne se odricha od svoite sugrajdani be hora kakvo izobshto pishete , mnogo zombi v BG mnogo neshto …. razdelai i vladei mai mai e pravilno ..

  29. Аз живея в Чикаго от 17г всеки път гласувам против ДПС имам 2 коли в България и къща и вила и плащам данъци, застраховки и прекарвам поне по 3 месеца в България всяка година!Пращам редовно пари на родителите ми и детето ми расте в България и бившата ми вече жена!Ако се отнемат правата на всички нас отвъд граница да гласуват и това спомогне 100 000 турски гласа за ДПС да отпаднат и ДПС да остане извън властта аз съм ЗА!!!Забранявайки на хората извън България да гласуват ще отреже шанса на ДПС да управлява, а така ще помогнем повече на родината! Аз живея в Чикаго и ПОДКРЕПЯМ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ДА СЕ ЗАБРАНИ ГЛАСУВАНЕТО ОТ ЧУЖБИНА!

    на родината

  30. Пак ви измамиха, но не с това, за което си мислите. Наистина ли сте толкова наивни, да не кажа тъпи, че да се вързвате на тези негодници. И щом като се борите за право да гласувате, кажете ми, ама честно – за кого, мамицата ви?! ЗА КОГО?! Прави са главататите на престъпните банди, наречени партии, като използват едни и същи методи и ви имат за глупаци и вие винаги се хващате в капана им, защото наистина сте такива.
    Ще ви дам един жокер – не гласувайте за никого. Пълен бойкот на партийната система и партиите, които са истинската причина за нашата трагедия.

  31. Който,не живее в България няма морално право да гласува. Като иска да гласува, да се върне да живее тук.

  32. Споделям позицията, че трайно емигрирали български граждани нямат моралното право да определят съдбата на живеещите в България! Било им гражданско право по конституция… ами значи е крайно време да се напише нова конституция съобразена с времето, която да е замислена да защитава държавата, народа, езика и вярата! Принципът на уседналост трябва да стане водещ не само за парламентарни избори, а на всякъде където има изборен процес. От всички нива на държавната администрация, местно самоуправление та до етажната собственост защото във всички тези случаи нещата стоят по абсолютно еднакъв начин. Някой който си е вдигнал задника от години има глас да решава съдбата на тези който живеят там където него го няма!!! Дали ще е във входа на жилищния блок или в управлението на държавата принципът е един… Не е нормално и не е редно! Напусналите терена за повече от 5 години губят право на участие във вземане на решения, като се завърнат и навъртят поне една година живот тук при нас ще имат отново право да вземат решения на равно с другите. Колкото до двойното гражданство знам, че пак ще засегна някой, но в интерес на държавата е да няма такова! Не е в полза на държавата наличието на двойно гражданство, този който е излезнал в друга държава и е получил тамошно гражданство трябва автоматично да се отписва от българско, когато се прибере за постоянно в България, а не да идва на гости да придобива българско, но без право да запазва чуждото иначе винаги ще има възможност за политически игри изнудвания и извиване на ръце от други държави… визирам основно една, сещате се коя е, но не можем да правим закона само за едни а за други не! Всеки който се самопределя като нещо различно от българин да бъде със статут на чужденец пребиваващ в България. Какво е това чудо български етнически турци?! То етнически турци в Турция няма, та в България се намериха… хайде холан! Който се има за чужд в тази държава трябва да си получи и съответния статут, ако не му харесва да си ходи там където му е „майчиният“ език… ба си смешната държава сме всичко работи в интерес на другите, но не и на собственото и българско племе и народ. Странно как всички се сещат и гракват в хор за правата си, но всички си мълчат за задълженията, а то един човек освен граждански права има и задължения! Придобиването на права трябва да върви и с придобиването на задължения както и загубването на правата да върви със загубването на задълженията! Всичко това много елегантно може да се реши нищо, че на някои ще им бъде криво и неприятно! Излизаш от България трайно – губиш и права и задължения… идваш си придобиваш ги… толкова е просто и честно най-вече! Трайно е когато си дигнеш задника да си търсиш късмета… временно е когато работиш по трудов договор за известен период от време извън България.

  33. Само когато гласуването стане привилегия- основно образувание дане е психодиспансеризиран,да не е следствен,платени данъци и такси то тогава от изборите ще има смисъл.

  34. Анализ на “Булг-стратфор”

    Приятели,

    1. Правото на избор (чрез гласуване) си е САМО ПРАВО…, но все пак – БРАВО НА ЗДРАВИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН РАЗУМ…, проявен в Парламента…!!!

    2. Само който изпълнява ЗАДЪЛЖЕНИЕТО си – да плаща подоходните си данъци в България – само той ще ползва ПРАВОТО си да гласува…!
    Конституция
    Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция.
    Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.

    БРАВО…, БРАВО…!!!

    Ето как с “един куршум се “убиват” два заека, фалшификатори на избори”…:
    – Първият е “Етническия турски” заек…
    – Вторият е “Електронният, соросоиден, електронно-фалшификаторски” заек…

    В Конституцията ни, обаче, има още едно изискране преди да упражним правото си на гласуване… То е и ПРАВО и ЗАДЪЛЖЕНИЕ…:
    Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
    Това е гарантирано на всички…:
    Чл. 53. (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

    Следователно за записване в избирателните списъци ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изисква “основно” образование (8-ми клас) или друг документ удостоверяващ УСПЕШНО, преминат Тест за обучение до навършване на 16 години…!!!

    Сега, заради спазването на Конституцията, глобалистите (които ни лъжат, че са демократи или либерали), Ислямисти-османлии и Соросоиди, ще ЗАВИЯТ КАТО ГЛАДНИ ЧАКАЛИ и КОЙОТИ…
    .

  35. Глупост е заради 7% избиратели от Турция да забраниш на 93% българи в чужбина да гласуват!!! Напротив, трябва да улесниш тези 97% и техния вот ще направи 7-те % нищожни!

  36. „Ние от Skandalno.net също сме с едно на ум относно правото за гласуването в чужбина.“

    А кой е казал, че вие от Skandalno.net изобщо имате ум?!?

  37. Прочетете коментара на „Бай Петьо– комшията! .Той е най– достоверен.Не ми допадат само вулгарните му обръщения.Не се делете на останали и напуснали България, и едните и другите сте за оплакване.НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!!Там е спасението…..

  38. даже право да има всеки живял последната година в БГ и е плащал данъци в Бг….,такива от на майната си дето не познават живота в БГ ..да ми решеват живота –КРАЙ ДО ТУК….

  39. Какво стана с моя коментар? Няма го ! И това не е за първи път! Не съм писала нищо лошо. Само изказах мнение, че както се започва да се гласува от 18 години, така трябва да има лимит за гласуване до 75 години ! Къде е няма го !

  40. Абе тъпанари ние напуснахме Родината си заради вас ненаситните комунисти или техни чеда или внуци гладници ,които седите там в Бг и се чудите откъде как и колко още милиони да откраднете от бедният народ и държава! В чужбина сме не по наша воля а принудени или сме прокудени точно от вас безсрамните паразити ,които сте горе и от десетилетия не си „помръдвате и пръста“ за народа и държавата. В чужбина сме за да не умрем гладни в Бг, и със спечелените с под и кръв пари в чужбина помагаме на близки и роднини в Бг и всичко внасяме и инвестираме в Бг.Ако не бяхме в чужбина до сега „песента ви щеше отдавна да е изпята“. Крайно време е ние да се върнем в БГ, и да си сменим ролите и сега ние вас да ви изритаме вън от Бг

    • Тъпанарино, напуснал си България защото си търсил по-богат господар за да ти плаща повече. Ако си бил толкова способен трябваше да изградиш нещо , а не да бягаш. Вероятно , при една криза и от там ще избягаш!

  41. Аз съм против това, някой който се информира за живота в България само от медии и няма никаква реална представа за живота ни тук, да решава как ще живеем! Тогава защо ще провеждаме избори?

  42. Във връзка с гласуването и нещо друго трябва да имаме предвид. Процентно съставът на българите се променя като бъбгарите намаляваме, а ромите се увеличават. Да ама поне 26 % от ромите са напълно неграмотни, а други поне 30 % едва успяват да си напишат името, въпреки, че по документи може да са завършили и гимназия. И излиза, че според криворазбрана демокрация гласовете на половин милион неграмотни роми имат еднаква тежест да речем с гласовете на половин милион българи с висше образование. И ако става дума примерно за въпрос свързан с ядрената енергетика и там имаме 2000 специалиста, организирани една махала роми могат да променят енергийната политика на България.

  43. АЗ СЪЩО СЪМ МНОГО ГОДИНИ В ЧУЖБИНА !НЯМАМ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО И НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛА ДА ИМАМ БЪЛГАРКА СЪМ И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНА ,НО НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ОТ ЧУЖБИНА ЗА ИЗБОРИ И СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА ДА СЕ ОТНЕМА ПРАВОТО НА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ (ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА НИ) А ТЕЗИ КОИТО СА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ДА ГЛАСУВАТ САМО ТАМ КОДЕТО СА СЕ УСТАНОВИЛИ И ЖИВЕЯТ !

  44. Всеки, който решава да се изсели сам се поставя в положение, различно от тези, които живеят в България. Няма как държавата да осигури еднакви права и на двете категории български граждани. С колко мозък в главата можеш да бъдеш за да твърдиш, че могат да се осигурят еднакви възможности за гласуване на всички български граждани по света. Винаги ще има дискриминирани поради естественото многообразие на условията в които живее всеки индивид или семейство. Правото на глас е универсално в имагинерния си смисъл. Ами тогава защо да не се осигури то и при гласуване за местна власт. Някой подклажда излишно напрежение с измислени доводи.

  45. Ама голямо напъване за гласуване, обаче хайде да се разберем? Някой като отидат в чужбина са Българи,същите по изборите се Турчеят, а дойде ли ред за помощи стават социално слаби Роми …! А нека първо всеки да се самоопредели,ако ще и да се прекръсти, но това не е нормално да ни командвате като със дистанционно
    .

  46. Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме…
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни…
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни…
    Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
    а всякому мерамът е развала…

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875 П.Р.Славейков]

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *