Ердоган става ПОЖИЗНЕН СУЛТАН и включва България в новата ОСМАНСКА империя! Ще ни ПОГЪЛНЕ ли ОТНОВО Турция? Вижте ШОКИРАЩИТЕ подробности!

Резултатите от турския референдум стреснаха и българите, и голяма част от балканските и източноевропейските народи.

Причината е ясна. И тя е свързана не само с конституционните промени, които ще превърнат Турция в президентска република, в която 63 годишният Ердоган ще бъде пожизнен президент чак до 2029 г. Страховете са свързани и с личността на човека, който по всяка вероятност ще заеме отново президентския пост през 2019 г.

Не за друго, а защото Реджеп Ердоган, първо е личност, която се влияе твърде много от своите емоции. Неговите решения в голяма степен са плод НЕ на достатъчно разумна преценка, а на моментни емоционални преживявания.

Втората характерна черта на новия-стар турски президент е неговото непостоянство. За него няма голямо значение кой е приятел или враг. По този начин, изведнъж, и понякога съвсем неочаквано, приятелят се превръща във враг, а врагът – в приятел. Така нито политиците, нито народите могат да знаят, макар и приблизително,  какво да очакват във следващия момент от най-висшето ръководство на тази съседна нам страна.

Има и още нещо. Ердоган е лидер на ислямистка партия, която се стреми да върне миналото величие на бившата Османска империя. А за да разреши турският парламент провеждане на референдум, който да направи промени в Конституцията, на Ердоган му помогна друга националистическа и ислямистка партия – така наречената Партия на националното движение.

Именно оттук идват и страховете на България. Защото ислямистите в Турция, които 50 години бяха под контрола на военните, сега се опитват да вземат исторически реванш. Носителите на ИСЛЯМСКИЯ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ  се обединяват, за да превърнат Турция в нова ислямска ИМПЕРИЯ. Ердоган най-напред рагроми военните. След това тури под ножа интелигенцията. Учители, писатели, учени, университетски преподаватели – всички бяха подложени на по-големи или по-малки репресии. А чрез отминалия референдум Ердоган се разправи и с опозицията.

Но най-страшното е, че развихрилите се ислямски радикали и в турските партии, и сред голяма част от турското население, дадоха в ръцете на своя лидер Реджеп Ердоган НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ.

От 2019 година, а по всяка вероятност и още от сега, Ердоган ще се превърне в нов Султан. Новият турски „месия“ премахва поста „премиер“.  И всички правомощия на изпълнителната власт преминават в неговите ръце.

Той сам ще назначава министрите, висшите съдии, дори ректорите на университетите. Май и те му пречат. Ще има правото да управлява еднолично, с Укази, без да се допитва до парламента. Ще обявява САМ извънредно положение. Ще разпорежда кога армията да нахлуе в дадена държава и кога – не.

С новите поправки в Конституцията Ердоган слива политическата и държавната власт, защото ще може да бъде и президент, и лидер на управляващата партия. Това показва, че сегашният турски ВЛАСТНИК се е самоизолирал и няма доверие на никого. Затова не иска да даде и най-малката власт в ръцете на други хора. ЦЯЛАТА ВЛАСТ трябва да е в НЕГОВИТЕ РЪЦЕ.

Референдумът предвижда нова конституционна процедура, която прави отстраняването на президента на практика невъзможно.  Обикновено мнозинство от 301 депутати ще могат да предложат разследване на престъпления, извършени от държавния глава. Но това предложение си остава само предложение, докато не бъде прието от 3/5 или от 360 народни представители.

Ако бъде прието предложението и се проведе разследване, което докаже престъпления на държавния глава, то той ще може да бъде подведен под отговорност САМО АКО за това гласуват 2/3 от членовете на парламента или 400 депутати.

Нататък става още по-интересно. Самото разследване ще се извършва от Конституционния съд. Членовете му, според новите поправки, ще са 15 души, 12 от които се назначават от президента. Как тогава ще го разследват хора, които Ердоган сам си е назначил?!

Значи, когато се твърди, че цялата власт още отсега ще бъде само в ръцете на Реджеп Ердоган, то това си е самата истина. И това е ВЛАСТ АБСОЛЮТНА. И напълно БЕЗКОНТРОЛНА. Тоест Ердоган ще прави буквално каквото си иска.

А той иска да създаде новата ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ. В която е включил и България. И задаващото се ново ТУРСКО РОБСТВО ще можем да избегнем само при ДВЕ условия.

Първо, да  ИЗЛЕЗЕМ НЕЗАБАВНО от ЕС и НАТО. Защото те ще ни предадат с удоволствие на Ердоган. Само за да могат да изтъргуват  някакви отстъпки и някаква „лоялност“ от него.

И за да се НАТЪПЧЕ България с ислямисти. За да изчезне от картата на Балканите като СЛАВЯНСКА и ПРАВОСЛАВНА страна.

Второ, да СКЛЮЧИМ НЕЗАБАВНО икономически и военен съюз с РУСИЯ. Защото Русия е единствената държава, която ИСКА и МОЖЕ да ни защити от новата робия. И от пълното изчезване на държавата и народа ни. Това е.

Автор Иво Македонски Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не се знае под кое робство България е най-добре. Дали под турското, дали под европейското, или под руското. Ако обаче Турция навлезе в България, нищо чудно и Русия да направи същото. Тогава става страшно. Но, дали ще е под Русия или под Турция, няма да е по-зле от колкото е сега.

  2. Но в нашата страна има американски бази и американски войници,които не плащат нищо за тези бази.По добре нашите управляващи да сключат договори с тях за защита срещу Турция,защото ние се страхуваме от Ердоган и неговата власт.А ако те не искат да си ходят по добре ,вместо да си правят тук разни учения-гъзи-бъзи.

  3. Целта на базите в България е обкръжение на Русия, не мир и защита. Всъщност, целта на билдербергите, господарите на по-голямата част от света, които са и наши господари, не е мир и защита от нападение, а намаление на населението на земята. За това са нужни епидемии, глад мизерии и войни.

  4. Братя Българи преди да защитим България нека потърсим кървава отговорност от мишока Костов и неговите сателити.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *