Ердоган се оплете! ИД и кюрди подготвили атентата в Анкара, събират парчета от тела от стените!

Турция атентатРазследващите на кървавия атентат  в Анкара твърдят, че той направен  съвместно от „Ислямска държава“ и кюрдските терористи.

Даже бе направено разкритие, че има съвпадение  „10-10-10“ и атентатът отдавна бил планиран на десесто число от десетия месец в годината в 10 часа сутринта. Обаче изпълнителите се пообъркали с времето и първата бомба избухнала четири минути по-късно.

Сайтът  на правителството продължава да послъгва и в последното му официално съобщение  убитите са 97, но турски медии, останали незатворени, твърдят,  че числото на загиналите  е достигнало 128 души, заедно с тези, които са починали от раните си в болниците. Ранените пък достигнаха цифрата са 160 души.

Атентатът бил  планиран под кодовото название „10.10.10 .“, твърдят разследващи. Криминалисти и най-вече политици са убедени, че зловещият терористичен акт е извършен от хора  от Ислямска държава и от кюрдските терористи от ПКК.

Странното обаче е, че митингът беше точно в защита на кюрдския народ и с настояване да спре войната там и няма логика точно кюрдски терористи да убиват хора, които ги защитават и искат свободата им.

Вече са взети ДНК -проби от всички роднини на загиналите и ще бъдат сравнени с тези от останките на атентаторите-самоубийци, които буквално са разкъсани от взрива.  От единия е оцеляло част от тялото от кръста надолу, а от другия е сравнително цял половината гръден кош и част от главата. Парчета  от едното тяло са летяли във въздуха и са залепнали по близка  сграда. Те също са взети за изследване.

Стана известен и  друг скандален факт – три дни  преди атентата е имало сигнал в службите за автомобил с експлозиви, подготвен за терористичен акт и активиране на  двама подготвени атентатори-самоубийци. Сведението, което  разузнавачите от  МИТ за смъртоносното нахлуване  по време на митинга за мир обаче е било прието нехайно от полицията в Анкара и не е имало нито  разследване, нито пък  превантивни действия.  Дори нямало засилена охрана на митинга.

Кой печели от цялата човешка трагедия на площада? Това тепърва ще се анализира, но издънките продължават. Все пак на 1 ноември има избори и Ердоган иска да бетонира властта си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *