Ердоган: Налагаме Вето на Швеция и Финландия за НАТО! Няма смисъл техни делегации да идват в Турция, няма да отстъпим!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция налага вето на влизането на Швеция и Финландия в НАТО и няма да отстъпи по този въпрос. Изказването си турският лидер направи часове след като двете страни подадоха официално молби за присъединяване към военния алианс, предаде Франс прес.

„Как да им се доверим? Швеция е развъдник на терористични организации. Налагаме вето и няма да отстъпим относно членството в НАТО на тези, които прилагат санкции срещу Турция“, повтори Ердоган.

Той отново упрекна двете скандинавски държави, че поощряват кюрдските бунтовници от ПКК – партия смятана за терористична от Анкара.

Ердоган предупреди Швеция и Финландия да не си правят труда да пращат свои делегации в Анкара, за да убеждават Турция да одобри тяхното членство в НАТО, допълва Ройтерс.

Президентът на страната с втората най-силна армия в НАТО повтори, че Швеция и Финландия подслоняват хора, които са свързани с групи, считани от Турция за терористични, а именно ПКК и последователите на Фетулах Гюлент, когото Анкара счита за главен организатор на опита за преврат през 2016 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *