Терористите от „Азовстал“ не се евакуират, а се Предават в Плен! Някои от тях обаче ще получат Смъртни Присъди!

Популярният руски обществен и държавен деятел и политолог Сергей Марков коментира ситуцията с изведените от обсадения металургичен завод „Азовстал“ в Мариупол ранени украински бойци. Припомняме, че в понеделник 50 от тях се предадоха, а тази сутрин, вторник, примера им последваха още 265 бойци от „Азов“.

Сергей Марков е бивш съветник на Владимир Путин

В „Азовстал“ не тече никаква евакуация. Тази дума се появи някак случайно, написа я Александър Ходаковски (командир на бригадата на ДНР „Восток“, бел. ред.). Той се намира на мястото на събитията. Той воюва. И пише. Няма време да подбира прецизно думите си. А основната информация за предалите се в плен „Азов“-ци тръгна именно от него. Всички медии я разпространиха и така се наложи думата „евакуация“,“ каза Марков, който е бивш съветник на Владимир Путин.

„Това, което се случва в момента обаче не е евакуация, а предаване в плен на ранените националисти и извозването им в болници на територията на ДНР. Където те ще бъдат лекувани под строга охрана. А след това онези, които са виновни за военни престъпления (огромната част от тези момчета) ще бъдат обвинени и съдени. Прокуратурите на ДНР и Русия са събрали огромна база данни за зловещите им престъпления срещу цивилни. Повечето извършители са разкрити и са сред тях. Имат си персонални досиета, в които прокуратурите надлежно са събирали доказателствата за престъпленията, които са извършвали“, коментира още политологът.

„Така че е напълно възможно съдът на ДНР да ги осъди на най-тежката мярка за наказание, тъй като ДНР не е член на Съвета на Европа и смъртното наказание е запазено в републиката. Полкът „Азов“ е терористична организация. Всички в Украйна трябва да знаят, че всички „азовци“ ще бъдат или унищожени, или ще лежат в затвора с десетилетия или до живот. Всички „азовци“ са престъпници. Сред тях обаче има и архичудовища, които ще бъдат осъдени на смърт. „Азов“ са по-лоши и от „Ислямска държава“, категоричен е Сергей Марков.

Припомняме, че в понеделник вечер командирът на украинския батальон „Азов“ Денис Прокопенко излезе с официално видеообръщение, в което потвърди, че бойците му, блокирани от седмици в подземията на „Азовстал“, са се предали по нареждане на централното командване с цел да бъде съхранен животът им.

„Защитниците на Мариупол изпълниха заповедта, независимо от трудностите“, казва военнопрестъпникът Прокопенко, като подчертава, че те са се отбранявали 82 дни, което е позволило „на украинската армия да се прегрупира, да подготви повече личен състав и да получи голямо количество оръжие от западните страни-партньори“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/v9DNFx8XMPM

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ze8FcvNRyek

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Всекиму според направеното е и заслуженото!
    Но крайно време е вече нашите продажници и краварски гъзомийници да позволят на българите да гледат и руските телевизионни канали,жалки и смешни са.Информацията тече ог всякъде и това им действие е тъпо отвсякъде погледнато.Така настройват още повече българите да мразят управляващите ни мизерни и профански ‘умни’!

  2. Евала!Да идват ДНР и РУСИЯ и да арестуват Киро и Ленчето с кремчето,Сульо Паси,Дайнов,Крумова и всичката сволоч и да ги осъдят ма смърт!Иво Инджев също!,,ВЕЛИКИТЕ АЗОВЦИ! Ауууу,ми сега какво правим с паметника ма майката?!Данчее,мсхсх флаха мс Украйна,че ще чукаш лешници в Сибир!

  3. за тоя гаргойл в центъра на София, и наглия слугинаж на Щатите някои хора ще понесат тежка отговорност когато се смени окупационната армия, а този момент наближава!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *