Еманюел Тод: Русия ни спаси. Да смяташ, че иска да завладее Европа, значи си луд!

Известният френски историк и антрополог Еманюел Тод е категоричен, че Русия няма никакво намерение да завладява Европа.

В телевизионно интервю днес той заяви, че подобни твърдения идват от хора, които не четат и не се образоват, от меркантилни типове, на които им се плаща да говорят подобни нелепости, а също и от чисто луди хора. Той разясни, че военната доктрина на Русия е отбранителна, а не нападателна. 

Ето част от неговото интервю:

„Руската военна стратегия през годините претърпя промени. До 30-те и 40-те години на миналия век Русия беше страна, чието население нарастваше много бързо и по тази причина във военните й планове беше заложено, че е готова да жертва големи маси от хора, ако страната е в екзистенциална опасност. Тя това и направи по време на Втората световна война„, каза видният френски историк.

„Между другото, Русия ни спаси, давайки това огромно количество жертви, въпреки че режимът й беше сталинистки. Сега руската военна доктрина обаче е различна. В Москва казват: Ако сравним демографския потенциал и броя войници, ние сериозно отстъпваме на НАТО. При сравнително ниската раждаемост, която има Русия не може да си позволи да дава излишни жертви. Затова нападение от страна на Запада срещу Русия трябва да бъде напълно изключено„, категоричен е Тод.

Историкът добавя, че военната доктрина на Русия няма нападателен, а отбранителен характер.

„Руската военна доктрина има изключително отбранителен характер. Надявам се, че нашите ръководители са наясно с настоящата руска военна доктрина. Тя гласи, че в случай на заплаха за руската територия, руската нация и руската държава се разрешава нанасянето на ядрен удар по противника. Така че ние се противопоставяме на доктрина, която е толкова ясна и очевидно отбранителна по своя характер„, обяснява още той.

Емануел Тод засегна и темата за спекулациите, че Русия възнамерявала да нападне Европа:

„А когато властите от Вашингтон до Брюксел, Париж и Берлин ви казват, че Русия иска да нахлуе в Европа, вярвате ли, че ви управляват хора, които са сериозни, които могат да четат, които действително работят, които разглеждат данни и световна демографска статистика, които имат дори най-бегла представа какво се случва в Русия и какво е Русия въобще? Когато твърдиш, че Русия ще завладее Европа и наистина го вярваш, значи си чисто луд.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Прав е атора, Русия дори не иска да завладее Усрайна, иначе за 3 дена щеше да я приключи.

  2. Разбира се, никой няма право да завладява джендърхалифата, той е лична собственост на британоварварите….
    Като е толкова отворен умника тод по-добре да обясни що негрите му завладяха европата, или по темата пълна тишина?
    И за какво и е на Русия да завладя и хрантути някакви си подчовеци?

  3. А бе само Скандално ли ще публикува подобни материали. Всички други наши медии кретенски ли са. Непрекъснато чета материали в независими медии, които подкрепят, които дават истината като всички материали тук.“ Houthis Set Oil Tanker Ablaze While Biden Tries to Woo China“ “ How the West Was Defeated“ One of the Largest Unions in the United States Just Called for a Ceasefire in Gaza

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *