Проф. Джефри Сакс за незавидното бъдеще на Израел

Решението на Международния съд на ООН в дългосрочен план ще е опустошително за Израел. Израел бе обвинен в геноцид и Международният съд обяви, че обвинението е основателно. Това е поразително. Израел е страна, която се роди като компенсация за геноцида над еврейския народ през ВСВ, а сега същата тази държава е обвинена, според Съда основателно, в геноцид срещу палестинския народ. Удивителен, парадоксален, исторически момент. Това заяви икономистът проф. Джефри Сакс в Youtube подкаста на Аднрю Неполитано.

„Съдът изброи доказателствата за израелския геноцид спокойно, безпристрастно и много ясно. Цитира ръководството на ООН, генералния секретар, шефът на Световната здравна организация. Съдът се позова и на изявления на израелски управляващи, които показват намерение за извършване на геноцид. А също и заповеди на висши ръководители на ЦАХАЛ, което доказва и самият геноцид. Няма какво друго да се каже, освен факта, че Израел трябва да се чувства засрамен и съсипан. Сам се е докарал до това положение“, отбелязва икономистът.

В нашия свят правителствата не спират да лъжат. Джон Кърби никога не казва дори едно истинно изречение, освен ако без да иска не изпусне нещо вярно. Държавният департамент почти никога не говори истината. Израелското правителство лъже от сутрин до вечер. Но в съда не можеш да се измъкнеш с лъжи. Особено ако са му предоставени неопровержими доказателства. Интересното е, че живеем в света на Джордж Оруел от романа „1984“. Държавният департамент, Израел говорят каквото си искат. Те лъжат. Но съдът на общественото мнение и Международният съд няма да приемат тези лъжи“, категоричен е Сакс.

„Израел е на път да бъде осъден в извършването на геноцид. Унищожителното досие, което сам си пише в момента, ще преследва следващите поколения израелци“, добавя той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Немците продължават да плащат на оживелите от холокоста, като сумата за 2024 г. е 1.4 млрд. долара. Чудно ми е на нас евреите кога ще ни платят че не умряха? Или може би ще трябва да им подарим територията си за благодарност, че са живи?

    • Че те ни платиха и продължават да ни плащат. Един Соломончо Паси да вземеш, малко ли ни плати. И да е само той, с мед ще го храним. И Надка бивша Михайлова е там и разни Шулеви-Мулеви; абе по-лесно е да с изброят малцината българи в управлението на държавата за много години назад, не само след 89г. С две думи каквото сам си направиш и Господ не може дати го направи. И при руснаците е същата работа в управлението от 1917г. насам.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *