Ексклузивно! Шефът на ВВС ген. Румен Радев подаде оставка!

ВВСШефът на ВВС на България ген. Румен Радев подаде оставка тази сутрин.

Засега няма никакви обяснения за хвърлянето на оставката, но е съвсем логично, след като имаме само два самолета, които на всичкото отгоре са за смяна на моторите, той да се оттегли от поста си, защото просто няма какво да командва.

Депутатите бяха тотално шашнати от постъпката на  ген. Румен Радев и залата остана като попарена.  Никой нямаше идея каква е причината за този негов ход, обаче в кулоарите те бързо си обясниха постъпката му с обсъжданата днес в парламента  идея на военното ни министерство българското небе спешно да започне да се да се охранява от чужди изтребители. Като спорът е откъде да ги вземем назаем – от ЕС, или от НАТО, респективно Турция и Румъния, защото са най-близо до нас.

Най-вероятно ген. Радев е прекалено честолюбив да допусне такова невиждано в света национално безсилие и безхаберие и да остави защитата на небето ни, за която той отговаря, да бъде поета от чужда армия. Единствен  Радан Кънев коментира, че не се вълнува от оставката на висшия военен, тъй като „сигурността на България в момента  не може да бъде жертвана заради постъпката на един човек“.

Дебатите кой да охранява голото ни небе продължават цяла сутрин. Пред цял свят лъсна отчайващата и грозна истина, че България няма военни самолети, не може да се защити и малкото останали здрави машини са без мотори и още се води спор кой и за колко пари да ги ремонтира.

По време на конфликта в Сирия, който се очакваше отдавна, българската армия е по бели гащи! Нищо чудно да последват и други оставки. Защото каквото е положението със самолетите, същото е и с военноморския флот и сухопътните ни войски.

Тези сътресения могат да доведат и до принудителни оставки на министри и нищо чудно и на цялото правителство, коментираха политолози.

Засега няма реакция от президентството и от правителството. Продължава да се умува турската армия, или румънската ще ни защитават. Добре, че в случая хипотетичният враг е Русия, а ние сме последната й грижа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *