Евгени Дайнов и Яне Янев: Изборите са договорени!

Яне и МарешкиНезависимо един от друг в два различни дни политологът  Евгени Дайнов и политикът Яне Янев предрекоха, че изборите тази година са договорени.

Това било видно при пълната липса на сериозна предизборна кампания и заради непрекъснтото повтаряне, че избирателната активност  ще е слаба.

При ниска избирателна активност в парламента ще влязат шест- седем партии, което ще е прецедент и няма да направи услуга на демократичните процеси у нас. Напротив, ще ги стопира, каза наричаният „говорителката на Бойко Борисов“ Янев.

Той отсега подготви електората, че е опасно да влизат толкова много партии в паламента, че ще се получи ситуацията „орел, рак и щука“. Най-добре било да влязат три, максимум четири. Иначе следвали нови избори.

Понятно е желанието на Янев ГЕРБ да управлява, вероятно с ДПС, а БСП да играе ролята на семпла опозиция. Тогава всички решения ще се взимат с пълно мнозинство и Бойко ще си реже лентички на поразия, а на народа ще казва: Няма пари, ще затягаме коланите.

Само че същият този народ не иска да гласува. Нито за него, нито за никого, тъй като нови играчи няма, а старите политически муцуни са до болка писнали на всички. Затова и гласовете на тези пред урните ще се разпилеят между различни партии и партийки, а животът на подобен парламент обикновено е кратък и води до политическа криза. След която Борисов няма как вече да бъде избран за трети път.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *