Д-р Емануил Найденов: Коронавирусът Не е Опасен! По нищо не се различава от сезонния грип! (С ВИДЕО)

„Няма никакви съществени различия между коронавирусът и обикновения грип. И в двата случая става въпрос за стандартна инфекция, която се предава по въздушно- капков път. И само шумното медийно отразяване отличи коронавируса Ковид-19 от останалите сезонни грипове, които ни атакуват всяка зима. Ковид-19 не е нито по-заразен, нито по-смъртоносен от тях.“ Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ д-р Емануил Найденов от УМБАЛ „Свети Иван Рилски“.

„Ковид-19 не е особено опасна инфекция. Повечето българи ще я прекараме, или вече сме я прекарали, без изобщо да разберем. Не се страхувайте, краят на епидемията е близо. Пикът в България мина. Оттук – насетне процента на отрицателните тестове за този вирус ще се увеличава за сметка на новозаразените, които ще намаляват. В Италия за три месеца през зимния сезон на 2016-2017 г. от обикновен сезонен грип са починали 24 981 души. И това е само в Италия. А какво е положението с коронавируса: За същия период от трите зимни месеца, сега, през 2019-2020 г. в целия свят жертвите на „Ковид-19“ са по-малко- към днешна дата са 23 хиляди.  А в Италия починалите са едва 8 215 души. Тоест, три пъти по-малко сравнено с преди 3 години от сезонен грип.

Интервю с д-р Емануил Найденов. ВИЖ ВИДЕОТО:

Срещу обикновения сезонен грип не можем да изградим имунитет, тъй като щамовете му постоянно се променят. Ако се окаже същото и с коронавируса, най- вероятно ще има повторна епидемия. Но съм сигурен, че тогава държавата няма да предприеме толкова рестриктивни мерки, като днешните.

„Заразяването с „Ковид-19“ не е особено опасна инфекция, от нея не се умира. Това не е ебола“, заяви още д-р Найденов. Извънредното положение, което властта установи, е резултат от обществения натиск да се реагира в тогава неясната все още ситуация. Няма лошо, че се презастраховахме. Тия крути мерки значително облекчиха здравната система от претоварване. Целта е била да избегнем бедствено положение, претоварване на болниците. До такова може да се стигне и при сезонния грип.

В Италия сезонните грипни инфекции традиционно протичат много тежко, което явно се дължи на много фактори. Но в България нещата стоят по друг начин. Не се очертава епидемията от коронавирус да продължи още дълго, нито пък се очаква нивото на заразените в България да се увеличи с кой знае колко още. Бедствена ситуация няма да има, успокои д-р Найденов.
Според медика сега по- важно е да обърнем внимание на проблема с липсата на кръводарители, вместо да мятаме космически суми пари за борба с коронавируса. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СПРЕТЕ. ДА. СЕ. КРИЕТЕ. КАТО. МИШОЦИ. ПО. ДОМОВЕТЕ. ЩЕ. ИЗПУКАТЕ. ОТ. ГЛАД. ОРГАНИЗИРАЙТЕ. СЕ. ВЪОРЪЖАВАЙТЕ. СЕ. ЗА. ДЕБЮТ. ЧАУШЕСКУ. ЗА. ДА. ОЦЕЛЕЕ. БЪЛГАРИЯ. НЕ. ЧАКАЙТЕ. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. И. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ. ДА. НИ ДОВЪРШАТ

  2. ЩЕ. СЕ. РАДВАМЕ. ОТНОВО. ДА. ПОСРЕЩНЕМ. ЧЕРВЕНАТА. АРМИЯ. ОСВОБОДИТЕЛКА

  3. ДЕПУТАТИ. ОТ. ВСИЧКИ. ПАРТИИ. КОИТО. ЖЕЛАЯТ. ДА. ИЗПРАТЯТ. ПРИЗИВ. ЗА. ПОМОЩ. КЪМ. БРАТСКА. РУСИЯ. БСП. КЪДЕ. СТЕ. АТАКА. ВОЛЯ. АКО. ЛИ. НЕ. НИЕ. БЪЛГАРСКИЯ. НАРОД. ЩЕ. ГО. НАПРАВИМ. НЕ. СИ. ДАВАЙТЕ. ВИД. ЧЕ. НИ. ПАЗИТЕ. ОТ. КОРОНОВИРУСА. СЪЗДАВАТЕ. ЗАТВОР. ЗА. ГЛАДНА. СМЪРТ.

  4. КУ кууууууу Карлуково. ДА. СИ. ЕБЕШ. МАЙКАТА. ГЕРБАРСКИ. ТРОЛ. ПЛЮСК АЩТ. НАРОДНИ. ПАРИ. АКО. НЕ. ТИ. ХАРЕСВА. МАХАЙ. СЕ

  5. Дано д-р Найденов да е прав в това, което казва. Наистина, има и други публикации, и то в италиански медии, които твърдят, че броя на жертвите на „вируса“ е многократно завишен. Реално, умрелите само и единствено ОТ ВИРУСА СА ОКОЛО 800 ДУШИ. Това го твърди италиански лекар-професор. От цялата топурдия само едно не ми е ясно____КОЙ и КОЛКО ще се спечели. В пари, разбира се.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *