ДПС заплаши: Ако има задължително гласуване, вадим резервите!

Местан1За втори път Лютви Местан се обяви против задължителното гласуване. Той зави, че това е недемокаритчно и поставя партиите в смешна ситуация.

Да си представим, че има балотаж. И на него са две десни партии. За кого ще гласуват задължително тогава левите избиратели, запита той. Или на балотажа са само леви партии. Какво ще правят дсните тогава?

Изказването му е хвърляне на прах в очите, защото на няколко пъти останалите партии казаха, че то ще важи само за парламентарни избори, а на тях балотаж не може да има. Който влязъл – влязъл. Който отпаднал, няма втори шанс.

ДПС изпитва неистов страх от задължително гласуване, защото тогава процентът на движението ще падне много и ще вкарат символичен брой депутати. Така веднъж завинаги тази партия ще спре да определя политическия живот в страната и да управлява задкулисно, категорични са политолозите. Само задължителен вот ще постави ДПС там, където й е мястото, смятат те.

Задължителен вот? Бля-бля – пробля от телевизионния екран Йордан Цонев. Той попита как ще гласуват над милион българи, които работят в странство. Веднага му беше отговорено, че или ще се приберат да гласуват, или ще стане електронно, или трябва да се приеме закон за уседналост. Който не е живял по-малко от шест месеца в страната си, изгубва избирателни права. В това има логика, защото българите, живеещи в чужбина, нямат моралното право да определят кой да управлява тези, които са останали и живеят и работят тук.

Цонев обаче нагло заплаши, че ДПС има огромен резерв и ако се приеме гласуването да е задължително, ще извади резерва си. Което отново означава отромни опашки от автобуси с изборни екскурзианти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. При електронно и задължително гласуване при 3милиона българи в чужбина е излишно да се правят сметки просто ДПС не влиза в парламента.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *