Димитър Ганев за Разследването на „Шпигел“: И Борисов, и Цацаров, и службите ни са Работили за Турското посолство!

Имало е тайна незаконна договорка между Борисов, Цацаров, българските служби и турското посолство в България за незаконното предаване на Абдуллах Бююк на Турция. Това заяви в сутрешния блок на бТВ журналистът Димитър Ганев, който е участник в разследването на германското издание „Шпигел“. Турското правителство директно е натискало и премиера Борисов, и тогавашният главен прокурор Цацаров да предадат този човек на Анкара. Бююк е обвиняван от властите в Турция, че е човек на Фетуллах Гюлен, считан за враг на сегашния президент Ердоган.

Разследването на „Шпигел“ се базира на секретни грами на турското посолство в София. Няма как да посоча източниците, които ми предоставиха тези документи. Но от тях става ясно, че на кормилото на държавата ни си имаме организирана престъпна група. Имаме си министър-председател, главен прокурор, шефове на разузнавателни служби… целият връх на българската власт- и всички тия лица са замесени в грандиозно престъпление – заяви Ганев. Той е категоричен, че български политици са работили за турското посолство, а посланик Гьокче ги е „впрягал да вършат неговата работа“.

Припомняме, че опозиционерът Бююк е предаден на южната ни съседка преди четири години, обвинен е във връзки с организацията на Фетуллах Гюлен – ФЕТО. Бизнесменът е завел дело срещу страната ни. Германското издания припомни неговия случай – с твърдение, че премиерът Бойко Борисов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров, в нарушение на една дузина международни конвенции, са помогнали на Турция да преследва опоненти на президента Ердоган, след опита за преврат срещу него през 2016 г.

„По-нататък не искам да продължавам, защото става наистина неприятно. Цялата комуникация между българската и турската страна показва, че България е една от страните, от която Турция си прибира всеки човек, който пожелае. Има такива случаи в Молдова и Косово, но там наистина става дума за отвличания. В Молдова при задържането на 6-ма учители има жена, която заснема всичко. Турските власти не се срамуват от това, те се гордеят с тези отвличания на дисиденти. Но България е единствената страна, която доброволно е предала на Анкара хора с политическо убежище. Не мога да кажа всичко от грамите, защото е добре да запазим достойнството на някои хора и безопасността на други.

Българският журналист Димитър Ганев е участник в разследването на „Шпигел“, което уличи премиера Борисов и главния прокурор Цацаров в държавна измяна!

Това не е екстрадиция, това е експулсиране от страна на българската власт, въпреки решението на съда, че такова не трябва да се извърши.“, коментира още Ганев и добави, че Борисов и Цацаров са извършили тежко престъпление.

„Има властови заговор на най-високо ниво за предаването на един политически дисидент в страна, в която ще бъде репресиран заради политическите си идеи“, бе категоричен журналистът.

„Автентичността на документите беше потвърдена по много интересен начин. Ако турските власти искаха да прикрият българските си колеги, те просто нямаше да потвърдят автентичността на тези документи.“, каза журналистът.

По думите на Ганев посланик Гьокче  е лобирал  за експулсирането на Бююк. „По някакъв начин този човек да бъде заведен в Турция, след като има решение на две съдебни инстанции на българския съд, които отхвърлят турската молба за екстрадиция с обяснението, че тя е политически мотивирана. Въпреки това турският натиск продължава и се ожесточава около опита за преврат“, заяви Ганев.

Журналистът обясни, че след опита за преврат се провежда среща между турския посланик Сюлейман Гьокче, премиерът Бойко Борисов и шефовете на вътрешното ни и външно разузнаване. Следва среща и с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, обяснява Ганев, като уточнява, че грамите са доказателство за думите му.

„Г-н Цацаров поема ангажименти към турския посланик да екстрадира Бююк, след което ги изпълнява. Той публикува отговор на двете разследвания, г-н Цацаров твърди, че си спомня за една среща, грамите твърдят, че е имало две срещи. Цацаров поема ангажимент да провери след среща с шефовете на българското разузнаване – къде се намира Бююк и да направи среща с вицепрезидента Попова, от която да разбере дали Бююк е подал молба за политическо убежище. Търсели са варианти под каква форма да предадат Бююк на Анкара, начини да заобиколят закона. Според един от документите от турското посолство, Цацаров е изпълнил тези свои „задължения“. Обърнете внимание на думата „задължения“. Турците тълкуват действията на Цацаров не като услуга или обещание, а като „задължение“ към тях, заяви Ганев.

Журналистът уточни, че в този период 90 турски граждани са били експулсирани от България и предадени на Анкара по същата процедура. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БЪЛГАРОУБИЕЦА ПРЕДАТЕЛ БОРИСОВ И СВИНЯТА ЦАЦА.ОВ МАЛКО Е ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ

  2. По билото на „властта“ има само предатели , българофоби , крадци и унищожители на България и успешно извършващи геноцид. Статиската показва че най бързо изчезващия народ е българския а най – големия перач на външен дълг е КЕЛЕША борисов неговия братовчед изпира 5 милиярда на сейшелските о-ви докога ще ги търпим народе български…

    О С Т А В К А !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *