Десислава Атанасова ЗАГАЗИ! Спипаха я в Грозна Измама:

В студиото на сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Славчо Велков показа каква е заплатата му в парламента, както и какви са удръжките му от последните месеци. Той коментира и гостуването на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която преди няколко дни също показа фиша си в ефир.

„Тя онзи ден ви показа фиш, който не е реален. Ето това е фиш (бел. авт. каза Велков докато показва своя документ). Тя го показа без тази долна част отляво. Не знам какво крие, сигурно сумата, която получава.

При всеки депутат крайното месечно възнаграждение е различно, защото някои участват в комисии. На мен за октомври месец са ми удържани общо 1998,44 лв., от които 938 и нещо са санкции за отсъствия от пленарна зала, това е във връзка със срещите ми като депутат от БСП за „Визия за България“. От септември пак имам една санкция на стойност около 650 лева – за 12 дни отсъствие. През ноември вероятно пак ще бъде нещо подобно. Около 2900 лева съм взел за октомври. От средата на септември до ноември имам 21 срещи в 12 града. Когато ГЕРБ отсъстваше от залата, тези пари им ги покриваха от субсидиите“, каза Велков. Но спрямо депутатите от БСП аршинът с който мерят е различен, разбира се.

В този момент в студиото бе включена телефонна връзка с Десислава Атанасова, която сама потърсила контакт с предаването, след като чула думите на Велков по неин адрес: „Фишът е публично обявен от около седмица. За това време БСП сътвори единствено това да прати Славчо Велков да разпръсква някакви лъжи и фалшиви новини в национален ефир. Много лъжи изрекоха „комунистите“ към нас“, каза тя.

В ефир Велков попита Атанасова дали ползва служебен автомобил на парламента при пътуванията си извън София, а тя отговори: „Да, ползвам, и мога да обявя, че го правя когато пътуването ми се съчетава с моя изборен район, но не и в дните и часовете, в които ГЕРБ гласуваме в Пленарна зала. В тези моменти колегите от БСП санапуснали парламента и не правят нищо друго, освен да обикалят по страната и да говорят за своята „Визия за България“ Но за всяко нещо си има време, могат да го правят извън работа“.

Велков отговори, че критикува Десислава Атанасова в лично качество и от свое име. И в студиото bTV не са го пратили БСП, а това е станало след лична покана към него от водещия Антон Хекимян, който потвърди. „Предложението на Корнелия Нинова да се намалят депутатските заплати с 543 лева не е популистко. Има депутати, които не ги заслужават, има много такива, които не знаят защо изобщо са в парламента. Дори ГЕРБ да блокират предложението ни, аз и колегите ми в БСП сме решили нашите 543 лева да ги даряваме всеки месец за каузи за деца, които вие, управляващите от ГЕРБ, ни посочите“, каза Велков. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *