Десетки арестувани Гербаджии при акция за финансирането на строежа на АМ „Хемус“

Мащабна акция на ГДБОП, свързана с крупни кражби от строителството на автомагистрала „Хемус“, се проведе в три области на страната тази вечер. Задържани са десетки строителни бизнесмени и държавни служители, съобщава БНР. Акцията продължи до късно тази нощ. Провериха се офиси на фирми, участвали в изграждането на автомагистралата. ГДБОП извърши обиски в различни места в страната.

Тази нощ МВР проведе мащабна операция за изясняване на начина, по който са разпределяни парите за строителството на магистрала „Хемус“. До момента са арестувани над 20 души, но бройката може да се увеличи. Операцията се проведе в три области. Една от тях е Благоевград. Към момента разследващите отказват подробности за операцията.

Това е поредна акция на МВР, свързана със строителството на „Хемус“. Миналата седмица полицаи и данъчни влязоха в централата на държавната фирма „Автомагистрали“. Дружеството формално се води строител на аутобана, но е сключило множество договори с частни фирми като подизпълнители на строителните работи.

От МВР и регионалното министерство обясниха, че към фирмите са били преведени авансово стотици милиони левове за строежа за няколко лота от магистралата, без за същите да е имало дори разрешителни. Вътрешният министър Бойко Рашков заподозря, че парите са били отклонявани с цел „на по-късен етап да бъдат използвани за контролиран вот и купуване на гласове в полза на ПП ГЕРБ„. Той заяви още, че към момента не се знае кой строи „Хемус“.

Преди изземването на документация от „Автомагистрали“ трасето на „Хемус“ бе заснето с дрон. Преди няколко дни Рашков заяви, че има данни за крупни престъпления, които миришат на асфалт. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. То хубаво, ама от 30 г. се нагледахме на PR акции по арестуване на кой ли не, а осъдените за 00. Което си е напълно логично за така наречената краварска демокрация, в която вината е колективна и плащат само нормалните хора. Винаги пре*бан ще е народа, докато не се смени този болшивишко-фашизуиден строй.

  2. Пипнете парите. Всичките изборни победи, с които се хвалеше мутрата, са постигани само с пари. Пари за активисти, пари за цигани, пари за изборни комисии, пари за медии, пари за социолози и анализатори, пари за купуване на съюзници от други партии, пари за полицаи, прокурори и съдии затварящи очи за явни престъпления и оневиняващи грабежите и машинациите на властта на пирамидата ГЕРБ. Блокирайте сметките им и кухата структура ще се разпадне на мига. Отново възобновете разследването на Костинбродската манипулация, всички министри на Тиквата и най близките му герберасти подпомагали престъпното му управление и натискали лостове за замитане на следи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *