Ден 10-ти от Протестите – Народът срещу Мафията! (Гледай на Запис)

ВНИМАНИЕ! ЗАПОЧНА СЕ! НАЦИОНАЛНА СТАЧКА И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА! В ПОНЕДЕЛНИК БЛОКИРАМЕ МАГИСТРАЛИ, ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ, ГРАДОВЕ… ДО ОСТАВКАТА НА ХУНТАТА! ПОНЕДЕЛНИК, 7 СУТРИНТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЗА УКАЗАНИЯ ОТ ЩАБА НА ПРОТЕСТА! НИЕ ОТ СКАНДАЛНО.НЕТ ЩЕ СМЕ ТАМ. А ВИЕ?!

Ден 10-ти от анти-правителствените протести. Недоволството на десетки хиляди българи, освен в столицата и по площадите и улиците на малки и големи градове в страната, вече се вижда и по много точки от земното кълбо. Исканията са за оставки на премиера Бойко Борисов, който днес пак ни излага в Брюксел, на главния прокурор Иван Гешев, който днес не се е показвал публично и на цялото правителство, което се е скрило в миша дупка и говори само от телевизора, но не и пряко с хората на улиците. В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носиха плакати с лика на Дякона.

Хората в триъгълника на властта постепенно ескалират в исканията си. Вече скандират „Оставка и затвор“. Тази вечер демонстрантите не напуснаха площада пред министерски съвет за обиколка до други ключови обекти на властта. Повече от два часа не стихнаха възгласите „Оставка“ и „Всеки ден ще е така до победата“.

Организаторите от т. нар. „Отровното трио“ обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички административни сгради, гари, съдилища и пр. по градове в страната, както и блокирането на магистрали и основни булеварди. В понеделник хората се очаква да излязат пред народното събрание, за да окупират сградата и да изкарат от там депутатите.

Всичко за Националната стачка ВИЖ ТУК.

В началото на десетия анти-правителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протестът днес започна в 19 часа пред Президентството. Протестите продължават в Пловдив, Варна, Бургас, Созопол и много други градове в страната.  През деня протести на български емигранти имаше в Лондон,  Париж, Копенхаген, Мадрид, Чикаго и Ню Йорк.

В района на „триъгълника на властта“ имаше засилено полицейско присъствие. Движението по булевард „Цар Освободител“ в района бе блокирано.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/-lAjtk4mhfU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *