Декларация с НЕВЯРНО Съдържане Изобличи Кирил Петков – ИЗЛЪГАЛ е че Няма Канадско Гражданство! + ДОКУМЕНТИ

Конституционният съд публикува част от доказателствата по делото за двойното гражданство на Кирил Петков. Сред тях е декларация, подписана от него, с дата 10 май 2021, в която пише: „Декларирам следното: 1. Български гражданин съм и нямам друго гражданство“ (виж снимка).

Именно на тази дата – 10 май 2021, Кирил Петков е назначен за служебен министър на икономиката с указ от президента Румен Радев. Вторият приложен документ по делото е документ от канадското посолство в Букурещ, в който пише, че считано от 20 август 2021 Кирил Петков не е гражданин на Канада.(виж снимка)

Двата документа доказват по безспорен начин, че:

  • назначението на Кирил Петков за министър на икономиката в служебното правителство на Румен радев е било абсолютно незаконно
  • Кирил Петков е лъгал безобразно през цялото време

Много въпроси обаче продължават да тегнат над целия скандал, а именно:

– Как така никой в администрацията на президента не е знаел за двойното гражданство на Петков?

– Как така този човек е бил назначен за министър – не е ли държал интервю за работа? Излъгал ли е по време на евентуално проведеното интервю или събеседване?

– А ако не се е явявал на интервю – кой тогава го е препоръчал на президента Радев?

– И как така Радев за 4 месеца не е разбрал за двойното гражданство на Петков? А ако е знаел – защо не е взел мерки да го отстрани от заемания министерски пост?

Отговорът на посолството на Канада в Букурещ

Президентът Радев безспорно трябва да отговори на тези въпроси, но той от самото начало на скандала вече трети месец упорито мълчи, сякаш не го засяга. Въпреки че тъкмо той е издал незаконния указ за назначаването на Петков. Радев също е нарушил Конституцията, защото неговият подпис стои пред документа.

А ако Президентът не изчисти този въпрос по време на кампанията си, остава един логичен отговор: някой е спуснал това име на Радев, а той просто е подписал, без да се поинтересува в подробности кого назначава… И този „някой“ над Радев може да е само американската посланичка Херо Мустафа.

От заявлението му за отказ от канадско гражданство на 10 април става ясно, че Кирил Петков знае и заявява, че процедурата ще продължи до издаването на официален документ и дотогава той остава канадец с всички задължения и последствия от това. Това е видно от документа:

Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Не съм прочел, някой, някога да се интересувал, дали лицата от ДПС са турски граждани, но половин комунистическа България, синя или червена, се мята като заклан петел от възмущение, че лицето Кирил Петков било канадски гражданин. Интересно, че в този хор пеят разни, които помежду са даже омразни, но това никак не им пречи. Не съм му адвокат и дори няма да гласувам за него, прекалено ми е екзалтиран и опиянен от собствените си умения, но ми се струва, че канадското му гражданство е най-малкият проблем на България. Съвсем наблизо, едно лице с усещане за султан, завладява чужди земи, обявява претенции за още във всички съседни страни, пряко или косвено, както с Кърджали, но това не е проблем за късогледа България, тя се е вторачила в Петков. А как ще възприемете, ако Главнокоманващият Българската армия утре я поздрави с „Мараба аскер!“, на анаватански? Има и такъв сценарий. Или султанът по негова молба, редактира изборите в България, че са му нарушени правата? Аман от малки ревлювци в голяма обвивка!

  2. Нямаме никаква нужда в бг от кадърни хора, които доказаха, че могат да работят добре. Имаме нужда от Кара..я. Другите пращаме на кс. Страхотно! Питам сега кс:
    Ако аз си подам документите, легитимиращи ме като канадски гражданин с личен мотив за отказ от гражданство на 10.04 и на 15.04 искам да пътувам до Канада, с какви документи ще си закупя билет? Естествено с български паспорт и той ще ме легитимира пред канадските власти. Тогава аз какъв гражданин съм, уважаеми съдии след 10.04

    • Имаме нужда в България от наивници, които вярват, че Кирил Петков (с всичките си лъжи, не е само тази с канадското гражданство) и Василев ( със случая „Спецов“ и не само), са кадърни, работещи за България хора, а не герои на О’Хенри, Илф и Петров и Вилхелм Буш (Макс и Мориц).Да живей, ура другари!!!

  3. Вече се прекалява с това гражданство на Петков! Много важно дали е гражданин на Канада, важно е че е работил за България! Лично смятам, че това канадско гражданство едва ли му е толкова важно, имайки в предвид, че съпругата му е канадка и той във всеки един момент може да си го възстанови. Просто е бил подведен и е смятал, че подписвайки декларация за отказ, тя влиза в сила веднага.

    • Ако подпише декларация, че иска да се разведе, дали е достатъчно, или трябва да изчака необходимите процедури, инстанции и време да го освободят ЗАКОННО?!

  4. А ве ей, МИМоходом. Ако аз съм казал,че се развеждам, имам си друга сериозна,какво, ще чакам да ми дойде развода ли,че тогава да живея с новата си. Ами ако това стане след две три години, аз трябва да изчакам ли ? Ти у ред ли си, от къде си паднал.
    За капак само ще ти кажа като по учен от теб. Гражданството и бракът не са съпоставими и нямат нищо общо. Това как да ти го обясня, дано го схванеш, виждам ще ти е малко трудно. Питай Мата Хари

    • Аве, интересно, ти за КОНСТИТУЦИЯ не си ли чувал! И точно този господин се изхвърляше, че трябвало всичко да е прозрачно и щял да раздава сертификати за почтеност! И няма как да питам мата Хари, не съм от опг герб!

  5. Да нарушаваш законите е почтенно,найпочтенно е да извършваш геноцит на един народ,но не е почтенно да си патриот, родолюбец,човеклюбец.
    Това го има написано на кезек чешма като предупреждение.

  6. Намирам за абсурдно нечие гражданство / в нашия случай и възможността да бъде ударена мафията в България/ да зависи от експедитивността и волята на някакви чуждестранни чиновници. Ваоното е, че кирил Петкков е ГОДЕН и ГОТОВ да работи в интерес на редовия български гражданин.

    • Не зависи от чужди чиновници, а от българската КОНСТИТУЦИЯ.

      • Мимо, звучиш като бракоразводен адвокат, с претенции за конституционен съдия. Конституциите и законите се размахват, когато някой случаен реши да стъпи в царските палати. За Бою, Конституция нямаше, а законите ги диктуваше, какво трябва да съдържат и не съм чул групи прависти да дюдюкат под прозорците му. Защо сега извадихте йезуитската си страна и расата на инквизитори?

  7. Къде в конституцията пише, че гражданството към друга държава се заличава от деня в който се получат документи, потвърждаващи отказа, а не от деня на личния категоричен избор на българина, пред съответната държава.
    Тая конституция е създадена не за защита на нормативните документи на всички чужди държави по света, а за защита на правата на българските граждани.А правото на самоопределение и гражданство са основни човешки права.

  8. Какво толкоз сте се вторачири в гражданството на Петков? Спомнете си с какъв ентусазъм гласувахте /аз не/ Симеанчо Втори да стане не само министър, а премиер. Дойде, окраде България и продължава да краде. И никой не се е запитал каво гражданство имаше той.

    • Симеончо си намери ракета-носител, а на Петков-Василев никой не рачи да им пристане.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *