Двама простреляни, подпалени автомобили и бомби на Протест в Ротердам срещу Covid мерките

Масираната демонстрация, свикана от няколко организации, бе срещу плановете на правителството да въведе здравен сертификат за ваксинипаните срещу коронавирус в Нидерландия. Според мярката само на ваксинирани и преболедували от Ковид-19 ще бъде позволено да посещават публични прояви, кафенета и ресторанти, съобщава БТА.

Демонстрантите подпалиха десетки автомобили и хвърляха камъни, фойерверки и бомбички по полицаите, които започнаха да отвръщат с предупредителни изстрели и използваха водно оръдие по време на протеста снощи в Ротердам срещу ковид ограниченията.

Говорителка на местната полиция каза, че органите на реда произвели предупредителни изстрели, но впоследствие възпроизвели и насочени изстрели, защото в един момент ситуацията станала „опасна за живота им“. По думите й, двама протестиращи са ранени, вероятно от предупредителни изстрели, но точната причина ще бъде установена от разследването.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/t-HVUjkTJnE

Снимки от събитието показват пламъци по паважа, разхвърляни столове, контейнери за смет по улицата и подпалена полицейска кола. Заради безредиците са спрени до второ нареждане всички влаковете до и от пристанищния град, без да са осигурени заместващи автобуси за желаещите да пътуват.

50-хилядната демонстрация, свикана от няколко организации, бе срещу плановете на правителството да въведе здравен сертификат за ваксинираните срещу коронавирус в Нидерландия. Според мярката само на ваксинирани и преболедували от Ковид-19 ще бъде позволено да посещават публични прояви, кафенета и ресторанти.

След като през януари т.г. в кралството бе наложен локдаун също имаше големи размирици в няколко града, от които бяха нанесени материални щети за милиони евро.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. На мен, собствено, не са ми необходими нито кафеджиите, нито ханджиите. За педерастката им, отврат култура да ме говорим. Тази култура не може да те извиси, но може да те отврати. В този аспект това обкръжение, социум, не само, че е ненужено, а ми е направо вредно.
    От друга страна, целият ми вътрешен мир се бунтува от това, че шепа крадлива, лъжлива и зловредна измет затрива света.

    • Единственото спасение е,ако някой,по някакъв начин успее да предизвика война между клановете Ротшилд и Рокфелер !!! Да се избият взаимно и да се прероди Планетата !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *