Дахер Ламот: Санкциите на САЩ и ЕС не допускат помощи за Сирия. Те наказват всеки, който й помогне. Въпреки това в Дамаск започнаха да кацат самолети с помощи от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия

Ситуацията в северозападна Сирия е много тежка.

Някои градове буквално са сринати изцяло, почти нищо не е останало от тях. Градове като Сармада, Джандерис и Харем (от видеото по-долу) са сринати до основи. В Алепо са се срутили около 90 сгради. Отслабените конструкции след войната и сгради, строени преди стотици години стават лесна плячка на постоянните трусове (над 40 досега).

Сирийските власти съобщават за 800 загинали, а от окупираните от Турция и САЩ райони се споменава за над 1000, което прави над 1800 жертви – до момента.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Поради наложените от Запада санкции и ембарго е невъзможно сирийските граждани на Запад да пратят пари на бедстващите си роднини по банков път. На нито една банка в Европа не й е позволено да работи със Сирия. А на сирийците там не се позволява да си отварят сметки.

ЕС и САЩ забраняват вкарването на множество лекарства, медикаменти, техника, дори превързочни материали в Сирия и налагат наказания и вторични санкции на всеки, който го направи. САЩ е окупирала най-важните икономически територии на Сирия – териториите с петролните находища и плодородните земи, където се гледа житото… и сега сирийците масово мръзнат, нямат хляб, а стотици хиляди вече са и без покрив след земетресението. На много места в страната има ток само по 2 часа на ден.

След всичката мъка, болка и разрушения от войната със САЩ и проксито им ИДИЛ, сега върху главите на сирийците се стовари и това. Хората са отчаяни до крайност. На всичкото отгоре трусовете ги разлюляха в непоносимо студено време- в 4 часа сутринта.

Десетки мили притеснени  хора от България и други места ме питаха днес как могат да помогнат, за което много съм благодарен. Самият аз съм наполовина сириец, наполовина българин и… никак не съм безразличен към съдбата на прекрасния сирийски народ. В България е пълно с добри и честни хора. Но истината е че няма как да помогнете на сирийците, без да нарушите европейските разпоредби. От години ми е трудно да пратя дори долар на роднините ми в Сирия. Видях доста отворени сметки от Германия, Франция, Русия, но не знам произхода им и не мога да препоръчвам непроверени пътища за подобни трансфери. А и в момента в който ги препоръчам публично, властите ще ги затворят.

Въпреки западните санкции към всички, които помагат на Дамаск, все пак помощи за Сирия са пристигнали чрез самолети от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия. Крайно време е европейските лидери вместо да се подчиняват сляпо на САЩ, да махнат поне санкциите, за да може други държави да помагат. Тези санкции убиват повече хора и от земетресението. Сигурен съм, че на същото мнение са и обикновените честни европейци.

Дахер Фарид Ламот

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. „Цивилизаторите“ от запад положихе неистови усилия в последните 35 год. да избият милиони православни християни в африка и азия, вие сега чакате помощ от слугите на дявола.

  2. САЩ и ЕС който е под американски диктат ги бива само да санкционират и тероризират страните които държат на своя национален суверенитет. Международното право е правото единствено Америка да се разпорежда със съдбата на държавите и техните ресурси. Всичките им приказки за свобода и равенство са само един кух лозунг. Боли ме когато всеки ден виждам колко евтино нашите политици продават интересите на страната и народа. Жалко, най древния народ в Европа с велики владетели, дал азбуката на която днес пишат повече от 300 милиона души в света ,с принос в световното културно наследство да води такова скотско съществуване в 21 век.

  3. ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО ОТГОРЕ СКОРО ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ВОЙНОЛЮБЦИТЕ

  4. Голям плач за сирия, но пък за сметка на това никой не се сеща една сълза да пророни за България и българите, които много по-масово от сирийци се избиват или прогонват от родината им. Всеки удобничко се търкаля по диванчетата, гледа шоуто и си трае. Кво го засягат някакви си българи и някаква си България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *