Германия: Украйна загуби повечето си военни командири

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили голям брой командири. Това разкри генералът от Бундесвера Андреас Марлоу, съобщава Ройтерс.

„Това, за което най-много настояват украинците е да обучим колкото се може повече техни военни за командири – офицери и сержанти. Защото професионалните военнослужещи – командирите в армията им се сражават в този конфликт вече година и половина и броят им е намалял драстично“, каза той.

Според Марлоу ВСУ в момента най-много се нуждае от „свежи кадри, от обучени военни лидери“.

Срещата между германския генерал и представители на пресата се състоя на полигона Клиц в Германия. Това е мястото, където инструктори от НАТО обучават украински военни.

По-рано изданието Bild писа, че в битката само за едно село украинските въоръжени сили са загубили най-малко 31 единици западни бойни машини и танкове.

Както подчертаха журналистите, руските сили са наясно с огромните трудности, които изпитва Запада относно доставките и ремонта на военна техника в Украйна. Това отнема от няколко седмици до месеци. Отбелязва се, че руските изтребители изтощават ВСУ. Освен това остава открит въпросът дали Украйна е в състояние да компенсира непрекъснато нарастващите си загуби.

Източник: Lenta.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ОКАЗА СЕ, ЧЕ ГЛАВИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПРОМИТИ. У НАС ЗАЛЕЗЪТ НА ЗАПАДА, СЕ ВИЖДА КАТО ПОБЕДА НА АНГЛИЙСКАТА ПИРАТСКА ДЕМОКРАЦИЯ. ВСИЧКО КОЕТО Е ПРОВИДЯЛА НАШАТА ВАНГА СЕ РЕАЛИЗИРА С ДНИ И МЕСЕЦИ. ТЯ ПРЕДВИДИ СЕГАШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРНИ АНОМАЛИИ И ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ВОДАТА. „Европа е обхваната от екстремни климатични условия, настъпи ерата на глобалното кипене“-ФАКТИ. ВАНГА ПРЕДВИДИ И СПАСЯВАНЕТО НА СВЕТА ОТ РУСИЯ, КОЕТО СЕ ПОТВЪРЖДАВА СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН. А ОТ КОГО СПАСЯВА СВЕТА, ТОВА САМО НАШИТЕ СУПЕРИДИОТИ НЕ ГО РАЗБИРАТ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *