Байдън поиска лична среща с Ким Чен Ун за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. Още не е получил отговор

Президентът на САЩ Джо Байдън е поискал лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Основната тема на предложения от него разговор е ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Тази съобщи високопоставен служител в Белия дом.

Според него администрацията на САЩ е заявила готовност да води диалог „без предварителни условия“. Отговорът на Пхенян на предложението обаче не е известен.

„Мисля, че по-скоро са отхвърлили предложението ни, но то все още е на масата. Готови сме да седнем и да преговаряме без предварителни условия“, заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби пред информационна агенция Киодо.

Предложението на Байдън е сигнал за желанието на САЩ да намерят начини за разрешаване на ядрената криза на Корейския полуостров и за желанието му да се подобрят двустранните отношения между Северна Корея и САЩ.

Източник: Avia.pro

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Щеше да е шокиращо, ако такова предложение Бай-дън беше направил най- напред на Израел. Израел е малко повече от 9 милиона, но има не само ядрени бомби, има и супер развита военна промишленост. Докато северна Корея има 25 милиона население. Двойният аршин и имперското самочувствие на Щатите се виждат и от космоса. Само и единствено „Ватенките“ дето не можели да си направят и една шевна машина успяват не само да се изправят срещу световната арогантност, но и да отворят един нов път на развитие на човечеството.

  2. Трябва да си много дементен ,за да си въобразяваш ,че все още си значим и да поставяш условия и искания на когото и да било!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *