ГЕРБ отдавна има готово правителство, преговорите са камуфлаж

ББОтдавна е създадена конструкция на правителството, в момента г-н Борисов си съставя кабинет, напасват се хора към различни  позиции, каза депутатът Жельо Бойчев. 

В това време за замазване на очите на избирателите текат разни преговори, които са показни и на които не се случва нищо, нито пък те са определящи за ГЕРБ.

Мераклии да подкрепят едно тяхно правителство има колкото си щеш. Даже самата партия на г-н Борисов ще бъде силно  изненадана от толкова голама подкрепа и  поддръжници, които не искам да съм лош пророк, но ако не получат това, което искат, ще окапват един след друг.

В БСП изобщо няма нагласи за широка коалиция ГЕРБ – БСП, това ще бъде една абсолютно безпринципна и изкуствена коалиция. Нашите избиратели са ни отредили твърдо ролята на опозиция и ще бъдем такива. Защото ако всички влезем в управлението, то тогава кой ще ни е коректив, къде ще остане волята на избирателите, кой ще критикува грешките ни. Накрая всички ще бъдем изметени от този парламент от самите хора, които ни избраха там.

В подобна ситуация е по-достойно да останеш в опозиция, отколкото да подкрепиш едно отдавна наредено правителство и да играеш ролята на поддръжник, без да смееш да го критикуваш.

Според Бойчев, нови избори ще поставят страната в още по-тежка политическа криза, реформите ще се отложат във времето, а е спешно да се вземат решения за бюджета и за КТБ. Затова по-добрият вариант е да бъде съставено правителство, нищо че то няма да се излъчи чрез прозрачни преговори, а със заадкулисни договорки.

Борисов отдавна направи правителство, консултациите бяха в дома му в Банкя, казаха пък от Атака. Не искаме да участваме в цирка, наречен преговори, когато кукловодът си е поставил марионетките отдавна на местата им и чака само да ги гласуват про форма в парламента.  Той сега се прави на обединител на нацията, но много скоро народът ще разбере какъв е всъщност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *