ГЕРБ и реформаторите се сбиха за кресла, месец след изборите правителство няма

Бойко напуска КСМесец след предсрочните парламентарни избори у нас правителство все още няма.

Ходенето на преговори се превърна в национален политически спорт и единствено БСП твърда каза, че ще е в опозиция, а Атака не се съгласи да преговаря задкулисно. Те поискаха да се излъчват преговорите на живо, но накого това не е удобно и наддаването и надцакването продължават при закрити за народа врати.

ДПС стои отстрани и гледа сеир, защото знае, че пак ще управлява. В битката за властта останаха само реформаторите, но кокалът е голям и не може да бъде разпределен. Апетитът им за министерски постове е толкова голям, че непрекъснато извиват ръцете на коалиционния си партньор. Стигна се дотам, че къде нашега, къде наистина, къде доста провокативно от Бойковата партия предложиха на Радан Кънев да стане премиер. Той беше много поласкан и се оттегли в размисъл, но вижда капана, в който ще падне и дава заден ход, колкото и да му се иска да е министър-председател.

Меглена Кунева обаче не дава никакъв заден, върви само напред и иска да е външен министър. Сладка работа с много командировки и приеми и придружена с международна популярност. Още по-лошо – реформаторите се канят да посегнат на най-милото на Борисов – магистралите. И желаят креслото в Министерството на регионалното развитие, за което се готви и точи зъби Лиляна Павлова. Това министерство пък е още по-сладко, защото през него минават голяма част от еврофондовете и положението е – куче влачи, диря няма.

Борисов си брани Лилито и магистралите като орел и днес даже пусна песен, с която поздравява реформаторите с цъкаща бомба на изтичащото време. Той заяви, че ако до сряда няма споразумение, ще върне мандата. Сбирщината от партии, наричащи себе си десни обаче, изобщо не се стряска. Натискът за министерства продължава и те искат и вътрешното. Тук вече ГЕРБ скръцнаха със зъби и казаха не си го даваме.

И докато пазарлъците продължават, България стои без правителство, а дори и ГЕРБ и реформаторите да се разберат, подобно правителство е на глинени крака и може да бъде съборено всеки момент от безработния, гладен и докаран до отчаяние народ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/scT4eATgNYI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Тези пазарлъци писнаха на всички.Вместо за България, те мислят за собствените си задници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *