ГЕРБ ВКЛЮЧИ МАШИНАТА ЗА МАЧКАНЕ! Яка цензура се развихри в Сайтовете и Фейсбук! Пълчища Тролове Унищожават Свободното слово! Виж Тук:

Видимо депресирани от встъпването в длъжност на новия президент ген. Радев, в понеделник на две различни пресконференции Борисов и Цветанов ревнаха в един глас, че комунистите ги победили с подлост и фалшиви новини…

„Десетки пропагандни сайтове месеци наред бълваха по социалните мрежи фалшиви новини срещу ГЕРБ и затова загубихме изборите“, оплака се Борисов, а Цветанов се закани в най-скоро време да вземе мерки срещу злосторниците.

Защото било крайно време да се спре това „безобразие“. Тоест – ГЕРБ обяви, че се готви да заглуши народния глас. (Статия за изказванията на Борисов и Цветанов срещу „фалшивите новини“ можете да прочетете ТУК)

В началото никой не прие насериозно нито оплакванията, нито заканите за саморазправа на Бащицата и верния му паж с интернет опозицията. Защото да споделяш в социалните мрежи или да коментираш под статиите в новинарските сайтове е нещо съвсем нормално. Нормално е, но се оказа, че не в България и не под носа на ГЕРБ!

ГЕРБАДЖИЙСКИ ПЛАН В ДЕЙСТВИЕ:

Само ден след заканата на Борисов, в българския интернет се развихри страховита балтия, която безмилостно стоварва острието си върху всеки инакомислещ.

Ето за какво иде реч: Ако днес си позволите да напишете в някой гербослугуващ сайт (например Блиц.бг) , че Бойко Борисов не е най-великият политик, то коментарът ви веднага бива изтрит, а ако проявите упорство и го напишете повторно или дори потретите, чевръстите администратори на съответния сайт директно блокират ай-пи-адреса ви и губите правото да изказвате мнение в съответния сайт.

Ако обаче напишете, че Борисов е най-великият и искате пак да ви управлява, незнайно откъде за секунди се появяват десетки харесвания и одобрителни коментари на поста ви. И нито едно неодобрение. Всъщност няма никаква енигма: Самите админи на сайтове яко размахват гумата и трият в полза на плащачите от ГЕРБ, същите надписват и харесванията и премахват неодобренията. А банда платени герберски тролове пък шета из цялото интернет пространство и коментира и саботира всяка критика срещу властта на милиционерската партия.

Всичко това се прави с една единствена цел: За да може непредубеденият читател да остане с впечатлението, че всички харесват Борисов и самият той (читателят) нещо се е объркал, щом не мисли като останалите.

По същата причина преди 3 дни започнаха тролски и хакерски атаки срещу Фейсбук профили на хиляди хора, отявлено несъгласни с управлението на ГЕРБ. Единият начин за саботаж и отстраняване на неудобните е чрез докладите. Събират се 10 трола с общо 100 фалшиви фб-профила и от всеки от тях докладват, че пишете расистки, обидни и нецензурни коментари. Нищо, че вие не правите нищо подобно. Системата на ФБ е робот, който не може сам да оцени написаното. Той се ореинтира от броя доклади на потребители срещу вас. И когато тези доклади станат 100, Фейсбук ви наказва и ви блокира за няколко дни.

Другият начин за отстрелване на анти-ГЕРБ опозиционери са вирусите. Хакерска програма лепва на стената ви откровено по*но, което обаче вие не виждате. Но неволно го препращате на всичките си приятели и даже на случайни хора. Повтаряме: Не вие, а специалната програма. И докато нямате идея, че разпространявате подобен клип, ФБ-робота ви изтрива профила, така че влизате в дълъг обяснителен режим в електронната си поща с Фейсбук. Робота ви пита кой сте, какъв е телефонния ви номер, кара ви да разпознаете приятелите си и да обясните кой кой е и само номера на обувките ви не искат при стриктната проверка дали не сте трол или бот.

А в същото време герберските тролове си щъкат необезпокоявани, заливат мрежата с коментари от типа: „Велик е Бойко“, хвърлят се като лъвове след всяка неугодна публикация и ако започнете спор с тях, ви докладват и отново ви изтриват профила. Действията на герберските тролове са изключително ефективни, защото са организирани. А са организирани, защото им се плаща и то много добре. По наши данни към момента над 2 000 трола вършеят из интернет на заплата към централата на ГЕРБ.

Такава война тече в момента по социални мрежи, че народът вече масово не смее да каже нищо срещу Борисов, за да не си изгуби профила или да не му лепнат голи мацки на стената.

Описаната схема на информационна война, която води милиционерската партия ГЕРБ не е от вчера. Но през последните дни интензитетът й се засили: Броят на гербаджийските тролове нарасна двойно (от 1000 на 2000-б.р.) а падналите профили от стотици на ден – вече станаха по 1000 на ден.

Само си представете колко пари се хвърлят от ГЕРБ за пропагандната война в социалните мрежи и сайтовете! Сумата е космическа. Неуморимите Бойкови тролчета например получават по петседесачка за 8-часово дежурство. 8 плътни часа, в които стоят пред компютрите си със задача да манупилират общественото мнение. И един такъв трол го прави не през един или два, а през десетки фб-профили!

А знаете ли колко от сайтовете, които посещавате са собственост на лица, свързани с ГЕРБ и съответно на издръжка от черните каси на партията. Ние от Skandalno.net ще ви споменем само едно име – на министър Красен Кралев. Вярваме, че нашите читатели са интелигентни и сами ще проверят на колко сайта е собственик този човек и какво се пише в тях ежедневно.

Но това е само началото на хибридната война. Борисов се готви да управлява отново. И декларира, че ще се боли със зъби и нокти срещу „фалшивите новини“. Още отсега се закани, че ще закрива интернет сайтовете, които ги бълват. И какво, по дяволите, означава „фалшива новина“?! Отговорът на този въпрос можете да научите ТУК!

А за тези, които не са кликнали, ще обясним вкратце: Понятията „фалшива новина“ и „фалшиви медии“ бяха използвани за пръв път от Ангела Меркел преди около 3 месеца. С тях Фрау назова всички онези интернет сайтове и информационни агенции, които не са угодни на управляващото към момента в ЕС и САЩ глобално-либерално статукво- сайтове с антиглобалистки, анти-неолиберални, националистически и социалистически възгледи. Именно техните новини Фрау Меркел обяви за „фалшиви“.

Сайтове като този, който четете в момента (Skandalno.net) също се причисляват като идейна платформа към антиглобалистките, левичарски и националистически медии, които са крайно неудобни за глобалния хегемон, на който пък в България слугува ГЕРБ. Нещо повече- след като ГЕРБ запуши с различни похвати всички информационни канали с цел контрол на населението, сайтове като нашия се оказаха сред малкото останали островчета на свободното слово. Като такива, те придобиха изключително голяма популярност сред населението, защото им личи, че са независими. А и се очертаха като последната възможност на нормалния човек да се добере до някаква истина.

И именно по тези „фалшиви сайтове“, бълващи „фалшиви новини“ се кани да удари Бойко Борисов.

А как ще се определя коя новина е вярна и коя – фалшива е ясно! Щом критикува ГЕРБ и не плюе по Путин и Русия – значи е лъжлива!

А истината е една: Паднат ли и малките независими сайтове, цялата четвърта (медийна) власт преминава в ръцете на Бойковата партия. Няма да има свобода на словото, няма да можеш да кажеш мнението си… А ако много упорстваш да го кажеш… първо системата ще ти игнорира ай-пи-то, а после току виж някой потропал и на вратата ти…

Мечтаехме за демокрация, а поличихме превръзка на устата и белезници на ръцете, за да не докосваме клавиатурата.

Не ви ли напомня това за един строй, в който мустакат фюрер накара собствения си народ да живее в страх и доноси?

Такава е реалността!

На който не му се вярва, да гласува пак за ГЕРБ.

Но на своя отговорност! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

  1. Какво друго може да се очаква от селските нагли некадърници ГЕРБ.Диктатурата им е в сърцата.

  2. Какви ти 50 лева?От вчера вдигнаха заплащането за 12 часа вече е 150 лева,а 300 ще бъде за 24 часа денонощно,нон стоп! На всеки половин час постинг,така се води пропаганда! Да живее ГЕРБ,слава на Бойко.

  3. Да работиш като предател на народа си и като доносник! Как се гледат тези хора сутрин в огледалото или оттам ги гледа вождът им Борисов?

  4. „В нас герберите са зараза, щом поискат да сеят неолиберализъм на българската неблагоприятна почва. Ние съветваме нашата младеж да се пази от тия болни хора, за които отечество не съществува. От българската интелигенция се изисква само едно: да пази тя своята земя от всякакви чужди доброжелатели, да се стреми към запазванието свободата и независимостта на България и да поддържа и насърчава онова правителство и ония деятели, които са доказали вече своя патриотизъм.“

    Иван. Казах!

  5. Иване, тролче нещастно. Чакаш да те изтрият и да вдигнеш вой до небето. Едва ли ще го направят!

      • Не, той Ванката лично се е засегнал от статията. Не виждаш ли Жаси, че е някъв трол загубен герберски. То в статията точно за това става въпрос- че агресивно провокират и манипулират общественото мнение! Евала, Ванка, само затвърди написаното горе! :)

    • До ИВАН: Не батенце, описали са как действат фашистите от партия гроб

  6. Иване, Иване, кой къде те хване – продължението го знаеш!

  7. „Страната на хората без усмивки бе България до 89 г.“

    Иди се усмихвай, когато не знаеш с какво довечера ще нахраниш децата си; когато в магазините хората можеха да си позволят да купят само по 50 грама сирене и по една филийка хляб (и такова нещо имаше. Евгени Дайнов е говорил в свои лекции за това как 1 млн. българи са умрели от скорбут, сифилис и недохранване по социализма); Ами когато през 86-та година народът масово започна да затваря хляб в буркани и да лови плъхове и мишки само и само да сложи нещо на трапезата на децата си… (и това го имаше!); когато отказваха да продадат на клиент нещо си, защото никой вече не знаел колко струва… Защото аз помня, че през 82-ра година един долар по чейнч бюрата в социалистическа българия струваше 50 хил. лв. И толкова беше зле, че през 83-та всички казина в държавата фалираха. Помня и как социалистическите бездомници ровеха в контейнерите….

    Аз живея в Канада, а вие глупаци, бъдете поне малко благодарни на Щатите, че през 89-та ни извадиха от тази комунистическа кочина. иначе, не ми пука за вас…

  8. Защо троловете на ГЕРБ нямат шанс? Ами и за тази работа като всяка друга трябва и малко акъл!

  9. Иване, като живееш в Канада, защо си писнал тук с пълен глас? Гледай си канадската идилия и ни остави да живеем както искаме! Но на теб май канадска ти е само канадката, втора употреба. Седиш пред компютъра и виеш като койот, на когото скоро ще му секне герберското кранче. Айде, баста! Не виждаш ли, че си единственият, който се мъчи дае ни убеди, че бялото е черно?

  10. Бях в България. Отидох си няколко пъти между 2013-2016. Моите впечатления са че Българите са много богати, но нямат нужните познания да си организират финансите и да използват наличните си финанси правилно. Много голяма част от каквото получават (незвисимо колкото и малко да е това) не се използва разумно. Пропилява се на кафета, цигари, обеди и вечери, когато тези пари могат да се влагат разумно. Аз купувам на промоции и даже втора употреба, правя си ремонти сама, купувам си дрехи от Оказиони за бедни, и не се срамувам, а и съм добре с фиансите. Това правя защото вярвам в нуждата за рециклиране, спестяване и тестове как може да се живее икономично. Но ако спомена това в България, сигурно ще ме мислят за Клошарка. Просто имам вътрешна гордост за себе си и не ми пука. Докато проблема на БЪлгарите е да се показват на много ГОЛЯМА цена. Така и си мизерствуват.

  11. Като разчиташ на подмяна на вота и нямаш реални симпатизанти умеещи да пишат и да ползват компютри ползваш тролове. Фейсбук страницата на ББ има над 50 хиляди фалшиви профила, които не са активни само му надуват статистиките.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *