Ген. Брюно Клермон: Въздушното превъзходство на руската армия е смазващо. Украйна е в смъртна опасност

САЩ и Европа си дават вид, че искат Киев да победи, но в действителност никой от тях не се нуждае от Украйна. Това заяви бившият ръководител на френските военно-авиационни сили, генералът от военната авиация Брюно Клермон в интервю за списание Valeurs Actuelles. Според него Русия има значително превъзходство над Украйна във въздуха.

„Американците никога не са искали „победа“ за Украйна, а слабостта на европейците във военно отношение е обратно пропорционална на войнствения характер на техните изявления. Само поляците наистина качиха икономиката си на военни релси и се въоръжиха. Останалите само се преструваха. Дали САЩ и Европа искат директен сблъсък с Русия? Достатъчно показателен за това е факта, че нито един европеец в момента не отива да умира за Украйна“, отбеляза той.

Френският генерал посочи и значително намалената западната помощ за Киев. „Инерцията на западната подкрепа отслабна значително от миналата зима“, каза той. Според него Украйна може да отвърне на удара само ако Западът продължи да я подкрепя активно с оръжия и финансово. По-рано Москва многократно е заявявала, че подкрепата на Запада за Киев няма да повлияе на изпълнението от страна на Русия на целите, поставени като част от Специалната военна операция, отбелязва ТАСС.

Ген. Бруно Клермон заяви, че Русия има значително превъзходство над Украйна във въздуха. „В тази област превъзходството на руската армия е не просто значително, а направо смазващо. То пречи на настъплението на украинските войски“, отбеляза той в интервюто си за списание Valeurs Actuelles

Според френския генерал, като се има предвид „неблагоприятната за Киев“ съпоставка на силите на двете страни, очевидно е, че „руската авиация и военноморски флот практически не са пострадали“ по време на спецоперацията. Той подчерта, че „украинската контраофанзива се е провалила“, докато „Русия е качила икономиката си на военни релси още през лятото на 2022 г., като успоредно с това напълно и успешно тя заобиколи западните санкции“.

Клермон посочи и друга съществена трудност, пред която е изправен Киев и това е голямото разнообразие от най-различна западна техника, която му се доставя. „Броят на системите за противовъздушна отбрана, които Западът доставя на Киев, е значителен, но те са найзразнородни: Patriot, Mamba, NASAMS, IRIS-T, Crotale и т.н. Голямото разнообразие от ПВО-системи усложнява доставките на съответните муниции, резервни части, специалисти, които да боравят с тях и логистиката“, каза генерал Клермон.

В заключение френския генерал коментира и големият брой унищожени западни ПВО-системи през последните дни на фронта. „За съжаление тактиката на Русия от последните дни, съчетаваща изстрелването на голям брой дронове-камикадзе с хиперзвукови ракети, е доста ефективна и срещу нея трудно може да се намери противодействие. Дроновете им изтощават украинските ПВО и ги карат да издадат местоположението си, а изстреляните след това хиперзвукови ракети ги унищожават“, разяснява той.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Цял свят вижда и казва ,че “царят е гол“, а питам ние накъде сме тръгнали – да се правим на къорави ли като се опитваме да прикриваме голотиите на дъртата европа?

  2. Украйна получи наготово най съвременна страна от Съветския съюз, най промишлената с мотор сич, мбр сатана, самолетостроене, за преден тил война, най много аец, институти, най много в съюза в Харков. Отделиха се с ентусиазъм, парите от Русия намаляха и намразиха Русия, трябаше им нов някой да ги храни, и останаха но торт киев но не вече по 3 рубли. И тогава най големите хитри на света заобичаха Америка от все сърце. ала котка мина пред тях и на новата им вярност никой не им хваща вяра, веднъж предател, пак предател изтъче ли си платното

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *