Гавра! ГЕРБ реши: Гинка Върбакова ще определя сметките за ток на софиянци!

И тази седмица ГЕРБ не пропусна да се отчете с поредната си чудовищна измама зад гърба на народа! Въпреки поредицата от скандални разкрития и граждански протести, които разтресоха държавата, Гинка Върбакова и екипът й влизат в ръководството на ЧЕЗ! Решението за това вече е взето, а окончателно и документално ще се парафира на общо събрание, насрочено за 27 ноември.

След като КЗК на два пъти отказа да узакони сделката между чешката компания и пазарджиклийката, сега гербаджийските покровители на Гинка се надяват номерът им да мине по втория начин.

Топ журналистката и депутат Елена Йончева даде тв. интервю, в което осветли последните скандални събития около мистериозната Гинка и възекзотичната й сделка за закупуването на ЧЕЗ-България!

„Кой предложи на ЧЕЗ г-жа Гинка Върбакова и нейния екип? Бойко Борисов ли препоръча те да влязат в ръководството на ЧЕЗ?“, риторично попита Елена Йончева. И добави, че отговорът е ясен като бял ден – Няма как Гинка да се вмъкне в най- голямото ЕРП в България без протекции от самия премиер.

И към момента в ръководството на ЧЕЗ – България се подвизава един от най- близките приятели на Борисов – Митко Каратиста, припомни Елена Йончева. А в качеството си на какъв точно и на базата на какво образование същия заема тази висока позиция? От ЕРП- то обясниха, че: „Той (Митко Каратиста) е добре запознат със социалната и политическата среда в България“. Прелюбопитен аргумент наистина!

Правителството на Борисов яростно лобира за фирмата на Гинка Върбакова пред ЧЕЗ. И така е още от края на миналата година. От чешката компания признаха, че гаранции за това, че пазарджиклийката е надежден купувач, са получили от самото правителство. Министри и премиер вкупом са ги уверявали, че Гинка без проблем може да плати цената за активите на ЧЕЗ у нас. И това, при положение, че сумата е крупна- възлиза на 400 млн. евро. Но бъдещите харчове на Върбакова не спират дотук, защото според договора „купувачът се задължава да инвестира в остарелите трасета на ЕРП- то, които се изчисляват на 500 млн. евро – допълнителен разход!

А активите на фирмата на Гинка Върбакова – „Инерком“, възлизат на постните… 50 000 лева. Банковите кредити, на които пазарджиклийката може да разчита, пък са около 300 млн. евро. Което означава, че гербаджийската калинка дори не може да събере сумата, необходима да купи ЧЕЗ. Отделен е въпросът как малка пазарджишка фирма с така скромен актив изобщо може да се радва на подобна щедрост от банките.

Така или иначе, шайката на ГЕРБ явно върло е решена да сложи ръка върху най- голямото ЕРП у нас. По този начин най- лесно и ефективно могат да овладеят и контролират най- гъсто населения район на страната – столицата и околностите й. Затова битката ще е на живот и смърт. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ТЯ/истинската битка като почне на много хора ще им се стъжни,а пък тази …..да прочете ако може ,каква беше съдбата на много подставени,,милионери“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *