В Украйна Русия воюва с целия „цивилизован свят“

Проследих малко нетрадиционни информационни канали. Реалността е доста по-различна от официално тиражираната и от двете страни в конфликта и това е разбираемо, защото историята знае, че най-много се лъже по време на война и преди избори. Реалността обаче е, че Русия не воюва в Украйна с украинците – те на 80 % са с Русия, каквото и да ви внушава западната пропаганда. Украйна е само терен, на който Русия воюва с целия „цивилизован свят“, който от години въоръжава, обучава и тренира украински и чуждестранни наемници как да воюват срещу Русия, когато същата бъде тотално притисната от Запада и няма друг избор.

Да, най-добрите войници срещу най-добрите войници. Най-нахъсаните и подковани идеологически фашисти срещу най-готовите да умрат за суверенитета и свободата на родината си. Същото като във ВОВ (Великата отечествена война – бел. ред.) и разбира се, с любезната подкрепа на САЩ. Това в Украйна не е просто операция, а световна война. Но за разлика от Втората световна война, този път руснаците са си свършили добре работата и са повярвали на собственото си разузнаване за разлика от Сталин. И са готови. И не само са готови, но и добре въоръжени, подготвени… и удариха първи, което е изключително важно.

Реалността е, че руснаците наистина не са го искали но не им оставиха избор.

И Путин в това отношение не скри нищо. Проблемът е, че говори дипломатично и обрано, което просташкият запад го възприема като слабост и си позволява да третира термини като „неприемливо“ като равнозначни на „нежелателно“. Но за разбор на лексиката е вече късно. Историята е доказала, че Западът разбира дипломацията само със силен ритник в задника и юмрук в зъбите. И така се стигна до тук. Реалността сочи, че в Мариупол нещата далеч не са розови, там е сериозна крепост, нацистите разполагат с най-съвременна техника за РЕБ, прибори за нощно виждане, муниции, въоръжение и предварителна подготовка, далеч не са лумпените от майдана, а обучени, въоръжени и идеологически подковани. Същото важи и за 60-хилядната украинска групировка в Донбас на линията на съприкосновение с ДНР. Половината от онези войници са чуждестранни наемници и нацистки доброволци от половин Европа. Другата половина са местни нацисти – Айдар, Десен сектор и пр.

Те са били обучавани, въоръжавани и подготвяни от американски инструктори за война срещу Русия в продължение на цели 8 години. Затова нещата вървят бавно. Бавно, но вървят. Град след град, село след село, метър по метър, улица за улица.

Армен Попов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ОКУПАТОРИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ДО 1997 ДА ЖИВЕЕ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *