В Украйна Западът води Отчаяна Война за Оцеляването си

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза през ноември: „Резултатът от войната в Украйна ще определи курса на глобалната сигурност през 21 век.“

В прогностичния аналитичен материал на RUSSTRAT „Глобални тенденции и предизвикателства пред Русия през 2023 г.“, обобщаващ съвкупността от икономически и политически фактори, се посочва, че през 2023 г. западните страни ще окажат максимална военна помощ на Украйна, изцеждайки целият неин военно-офанзивен потенциал.

Събитията в Украйна се придвижват все по-близо до осъществяването на сценария, замислен от Запада: да се нанесе такова поражение на Русия на бойното поле, което да доведе до дестабилизация на руското общество и смяна на властта в Кремъл с прозападно правителство. Струва си да припомним, че през април 2022 г. ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, коментирайки подкрепата на ЕС за Украйна, каза, че „тази война трябва да бъде спечелена на бойното поле“.

През август шефът на НАТО Йенс Столтенберг заяви , че „конфликтът в Украйна е най-опасният момент за Европа след Втората световна война и не може да се позволи на Русия да спечели“.

Министърът на отбраната Лойд Остин през ноември пък каза:

„Резултатът от войната в Украйна ще определи курсът на глобалната сигурност през 21 век. А за тези от нас, които живеят в Северна Америка, няма начин да седят отстрани. Стабилността и просперитетът от двете страни на Атлантическия океан в момента са заложени на карта.“

От тези думи става ясно, че в Украйна се е разиграла война, чийто залог е световния ред и колапсът на установения от Запада досегашен световен ред може да погребе много повече от една европейска държава под развалините си. Което означава, че конфликтът в Украйна е война за оцеляването или погребението на еднополюсния световен ред под ботуша на Хегемона САЩ. Още през януари 2023 г., коментирайки дискусията за доставката на танкове за Украйна, германският външен министър Аналена Бербок каза от трибуната на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа: „ние водим война срещу Русия, а не един срещу друг“.

Представителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира думите й: „Бербок призна за предварително планирана война срещу Русия. В потвърждение на думите й същия ден ръководителят на Службата за външни отношения на ЕС Стефано Санино каза , че решението на Германия да достави танкове на Украйна е по нататъшно развитие на конфликта, Специалната военна операция е приключила, Русия сега води „война срещу НАТО и Запада“.

На 28 януари председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в интервю за португалска телевизионна компания заяви, че алиансът е готов за пряка конфронтация с Русия. Тази негова теза влезе в първите заглавия на руските медии. Във въпросното интервю обаче Бауер заявява още, че промишленото производство на страните от НАТО трябва да се преориентира от гражданско към военно, определяйки го като „военна икономика в мирно време“.

И цялата тази дандания е по причина, че след 1 година война в Украйна военните резерви на страните от НАТО вече са значително изчерпани. Тук трябва да се отбележи, че както наскоро писа британското списание The Economist, заради безпрецедентните доставки за Украйна дори германската армия е изправена пред недостиг на медикаменти. Бундесверът има много малки запаси от оръжия и снаряди, дори лейкопластите са в дефицит.

Най-важното, което каза Бауер в интервюто си за португалската телевизия е: западните правителства трябва да направят така, че населението в техните държави да променни възприятието си за войната до нивото, което вече е постигнато в балтийските страни и Полша. А какво е нивото на „русофобията“ там, добре знаем. По неговите думи, ако Украйна загуби, тогава проблемите и разходите на Европа ще се увеличат драстично, защото Русия се стреми да изтласка НАТО до границите му отпреди 1997 г.

Това е отговорът на въпроса защо Западът участва така активно във военния конфликт в Украйна. Опасността от директна война с Русия беше осезаема за Запада още в началото на СВО. Дори американският президент Джо Байдън през март 2022 г. спомена за опасност конфликтът да ескалира до трета световна война. И добави, че това ще се случи с голяма доза вероятност ако Съединените щати изпратят нападателни оръжия, самолети и танкове с американски екипажи в Украйна.

Сега бе взето решение за доставката в Украйна на американски танкове Abrams и се обсъжда доставката на самолети F-16. И тъй като е невъзможно за няколко месеца да се обучат украинци да пилотират бойни самолети, които се различава по технологична концепция от съветските самолет, това означава, че най-вероятно в небето на Украйна ще се появят американски пилоти, макар и не на активна служба в американската армия.

Степента на участие на САЩ в конфликта в Украйна вече е доста висока. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров по-рано заяви в прав текст, че Съединените щати са страна в този конфликт. Това се случи, след като Вадим Скибицки, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна , каза в интервю за Telegraph , че преди да нанесе удари с американските MLRS HIMARS, украинската армия координира целите за поразяване със Съединените щати.

На 28 януари руското министерство на отбраната съобщи, че украинските военни са извършили ракетен удар от MLRS HIMARS по болница в Новоайдар в Луганската народна република, убивайки 14 цивилни и ранявайки още 24. Руското външно министерство квалифицира обстрела като военно престъпление, а американският вестник The New York Times се ограничи до това да цитира само думите на анонимни украински военни, които заявяват, че уж не са знаели, че болницата е цивилна и в нея няма руски военни. Сякаш целенасочените убийства на мирни жители на Донбас е нещо, което се случва на ВСУ за първи път.

Съединените щати и техните съюзници са разгърнали огромна инфраструктура в подкрепа на Украйна в конфликта й с Русия. Сателитното съзвездие на страните от НАТО и търговските спътници на Илон Мъск работят за разузнаването на Украйна. Фактът, че американските военни участват в планирането на операциите на украинската армия, вече открито се заявява по американските телевизии.

На бойното поле ВС на Украйна използват устройствата на американската компания Starlink, които им осигуряват високоскоростен сателитен достъп до интернет. В Германия е създаден команден център за подкрепа на Украйна, където се определят нейните приоритети в необходимото въоръжение и на базата на тези оценки и данни се планират военните доставки от страните от НАТО.

Сега Полша е не само огромен логистичен хъб за доставки на оръжие и оборудване в Украйна, но и място, където се ремонтира повреденото западно оборудване, с което боравят въоръжените сили на Украйна.

Врагът, в лицето на украинското ръководство, тъй като не е много опитен, вече открито говори за целите си в този конфликт. Така на 24 януари Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, каза в интервю , че ВСУ възнамерява да нанесе удари и дълбоко в територията на Русия – по градски мегаполиси като Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург…

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков отговори на тази и други подобни заплахи от страна на киевския режим така: „Очевидно е, че режимът в Киев няма спирачки в стремежа си да ескалира този конфликт до крайност. Това още веднъж потвърждава правилността на избрания от Русия на 24 февруари път и правилността на намеренията й да се защити от подобна опасност:. Ден по-късно, на 25 януари, Подоляк описа как украинското ръководство възнамерява да постигне мир с Русия. Сценарият на Хунтата предвижда прекратяване на конфликта след като Украйна предприеме множество ракетни терористични атаки срещу мирни руски градове.

Подоляк очаква и Украйна с помощта на нови западни оръжейни доставки да успее да нанесе няколко поражения на руската армия, които да предизвикат протести в Русия. Украинското ръководство разчита на дестабилизация в руското общество и на разпадане на вертикалата на властта в Москва.

След това вече уж „временното правителство“ ще започне преговори със Запада за прекратяване на конфликта при условията на Украйна. На украинското ръководство му е пределно ясно, че никога няма да победи Русия, поради което крои планове за дестабилизиране на Русия отвътре, мечтаейки за смяна на сегашното правителство.

За тях това е и въпрос на оцеляване. Подобни идеи вече бяха изразени от различни западни експерти и политици, по-специално от бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън. След 10 вълни на мобилизация Украйна вече почти напълно е изчерпала своя мобилизационен ресурс. Властите в Киев вече премахнаха ограничението да се мобилизират не повече от 50% от работниците в едно предприятие. В градовете почти не са останали годни за военна служба мъже. Киев въведе нов военновременен закон, според който мъжете вече се задължават да се явят във военните мобилизационни служби за регистрация и вписване, без да са получили призовка. Това означава, че в повечето региони на Украйна практически не са останали мъже за мобилизация. Те или са избягали от страната, или се укриват по мазетата, или са на фронта, или вече са убити.

Сега, заради изпуснатите от председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, думи, ние знаем, че страните от Запада, обявявайки значителни доставки на оборудване за въоръжените сили на Украйна, ги подготвят за решително настъпление. Руските въоръжени сили имат време да се подготвят старателно да посрещнат атакуващите и да им нанесат един съкрушителен и окончателен контраудар… Защото е очевидно отчаянието на Запада, който не просто помага на режима в Киев с техника и оръжие, но и води отчаяна война за собственото си оцеляване… и то с малкото си останали военни и икономически сили.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

26 коментара

    • Русия не само трябва да победи, а да избие всички наглосаксонски изроди, защото историята ще се повтори след няколко години. До две-три години сатаниските подлоги ще наваксат с оръжията и тогава руснаците ще ядат голата опашка.

  1. Човечеството не може да продължава по пътя, какъвто е в настоящето, има нужда от генерална промяна за да ни има. Не е справедливо едни да преяждат, а други да умират от глад. Планетата е за всички живи същества.

    • Въх, колко либерално и толерантно ……
      Промяната може да дойде сам с кръв. Друг начин не е известен в човешката история и търпението, яденето на хлебарки, червеи, пучи въшки ……. не помага.

  2. САЩ ще воюват с Русия до последния украинец. И са изпълнили задачата на 50%. Чакаме създаването на Зеленски Юргенд.

  3. Които са се клели да воюват за отечеството сащ,отан и ес-да заминават на фронта.

  4. Предстои война.Реална-не видео игра.
    Ще оцелеят подготвените за нея.Не офцете,обикалящи моловете.
    Гответе се с всички възможни средства.Всички.

  5. Време е фашистите българоубийци да украсят дърветата около жълтите павета.
    За пример.
    Вие какво мислите?!
    Крайно време е!
    Смърт на фашизма,свобода на народа!

  6. Реших да не пиша, но не мога да се сдържа:
    Някакви “запасняци”, някакви “договори”, някакви български мъже, че и жени- се примирили, че “някаква” престъпна терористична структура, “щяла” да ги изпраща на чужд фронт да умират, и същите “тия” дори не подлагат легитимността на тая престъпна структура, а са готови да се подчинят.
    Нямам думи!
    Не сте наред с главата!
    Ако го направите- сте идиоти!
    Прав е бил Ботев!
    И Славейков!
    Събирайте си акъла, докато е време!

    • Поздравления!Сега разра ли,защо се ядосвам?!И споменавам Скавейков,Ботев,та и Мунчо от Оод Игото?!САМО ВЕКИКА РУСИЯ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ! НИКОЙ ДРУГ!

      • Разбрах, Иве!
        Защото бг мъжете напълно са се объркали!
        В софето половината са гейове!
        Останалите дори не са разбрали в какво са се клели! А са готови да изменят на клетвата си за вярност към Родината. И не са си направили труда да прочетат редакторския коментар на сайта за член 59 от конституцията!
        Всъщност, този член 59 ги задължава да се бият и борят за Отечеството срещу единствения му враг- престъпната, нелегитимна, изменническа, извършила външен преврат- властта!!!

      • Въх, Иве кой ги ебе толкова милиони гейове?
        Но за сметка на това са модерни и изповядват евро-атлантически ценности, не са кат нас ганьвци :))

    • Аз си носа 4 г.Конституцията в чантата!Точно за да я ползвам в даден момент!Колко мъже са я чели?!Ние станахме по мъже от тях!Просто не ми се мисли,до къде ще доведе тая дебилщина?Има някой и друг процент мислещи хора,ама сме малко.Трябва Водач,ама той го няма!ИЛИ ПО СКОРО ГО ИМА,ВЛАДИМИР ПУТИН,ТОЙ Е ВОДАЧА НА ОНЕПРАВДАНИТЕ,НА СТРАДАШИТЕ,НА ХРИСТИЯНИТЕ! ДРУГИТЕ СА ИДИОТИ!

      • Брех какъв страшен български водач сме си имали, но кво да се прави, като не сме мъже вече, ще се радваме и на джуджетата от Сибир.
        А иначе не питай кой какво и колко е прочел, а кой разбира това дето чете.
        Пък и между другото, като си е чела конституцията та какво?
        Аз който съм по-женствен от теб и не мога да чета, да ти кажа, че не можеш да съдиш никой по българската конституция. Българите са единствените роби в света, които си имат конституция, но не могат да я ползват за нищо друго освен за четене…… Тъй като се представяш за мислеща, помисли над това.

      • Към FuckEu- ясно е, че конституцията е потъпкана и никой не я зачита. Коментарите към нея от моя страна са разяснителни за хората, които продължават да блеят в лъжи.
        Ясно ми е, че ти си много добре информиран и знаеш, че писаните хартийки не струват абсолютно нищо. Особено за агресора. Не се отнася за теб и не го приемай лично.

      • Не, не го приемам лично и не съм обиден. Просто се опитвам да разясня на хората, които още не са наясно, че сме единствената страна в света, в която гражданите не могат да съдят държавата си за неспазване на конституцията. Нашата конституция е просто един селски тефтер с етикет конституция. Не че е лоша, просто нямаме никакви права.

  7. Аз, Българка!
    Съм дала клетва да служа на Родината ми- България!
    Вие на какви сили служите?
    Изяснете си го!
    Врагът- отан, се, щас- да бъде унищожен!
    Куклите на жълтите павета- време е да украсят дърветата и да послужат за пример на поколенията! Всички- до последния!
    Разбрахте ли ме добре- всички, до последния!
    Така- съберете си мислите и се подгответе на тия крадци, предатели и продатели- да им отдадете заслуженото:
    Бой, ебане, на фона на сръбско- македонска музика.
    Бой! Бой! Бой!

    • Абсолютно съм на същото мнение.България е единствената ни родина и тези продатели и чужди слуги заслужават да се люшкат по стълбовете около народното събрание. Подготвят ни за заколение в името на сатанинските интереси на фащ.
      Но ще ги застигне съдбата на хазарина предал тайния вход, към Търново. За справка великото произведение на Вазов „жидов гроб“. Бог да пази България!!!

      • Кой те подготвя бе, Николай!
        Не ми философствай. Решавай на кой служиш!
        Подготвяли го били…
        Подготвяли са те точно толкова, колкото си позволил и си дал правото на друг!
        Нямам думи- мацки, мъжете са зле!
        Ще се оправим по женски!

  8. Аз съм българин и за мен България е свята. И за интересите на фащ няма да воювам. Русия е братска страна и ние сме генетично свързани,срещу нея няма да ме настроят, нито ще ме накарат да воювам никога.Да се знае. Бог да пази България и братска Русия!!!

    • Идеално!
      Как ще го реализираш?
      Когато насилниците от заградителния отряд на партньорите от нъту те измъкнат с бой от дома ти?
      Дай пример!
      Другите- гответе се!

      • Да пробват.
        Аз пък ще осигуря бърза среща на колкото мога от тях с Бога. И тогава на Неговия съд оставям да отсъди,кой прав и кой крив. Deus vult.

  9. Deus vult- да бъде божията воля!
    По мое нежелание учих латински- на бас, че се справям по- добре от теб!
    Признавам само един език- българския!
    Да живее България!
    Да живее българския език!

  10. Накрая Зеленски ще разбере, че ще направят и останалата част от Украйна на прах.
    И това не им прави чест..
    Но кой дава на хората избор и надежда за война?
    И защо ?
    При положение , че е ясно кой ще бъде победителят?
    Нека хората се спасяват и бягат .
    Нека братята ме се убиват в полза на западната / прозападната паплач.
    Вероятно много скоро ще има и показно

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *