Володин: Германия и Франция ще платят компенсации на жителите на Донбас

Германия и Франция трябва да платят компенсации на жителите на Донбас след признанията на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел за умишленото неспазване на Минските споразумения. Това заяви в събота председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

„След самопризнанията на Меркел, Германия и Франция носят не само морална, а и материална отговорност за случващото се в Украйна. Те ще трябва да платят компенсации на жителите на Донбас за осемте години геноцид над населението му и огромните материални щети. Но това е само началото“, написа Володин в канал си в Telegram в събота.

Председателят на Държавната дума отбелязва, че предварително планираното неизпълнение на задълженията, поети по силата на международно споразумение от страна на Франция, Германия и Украйна, не само води до загуба на доверие към тези страни, но е и „престъпление, за което подписалите Минските споразумения – Меркел, Оланд и Порошенко“ – ще отговорят.

„Първо, през 2014 г. външните министри на Германия и Франция се подписаха, като гаранти за мирно развитие на събитията, помирителен документ между законната украинска власт и опозицията. Всичко завърши с държавен преврат в Киев. После тези две държави сложиха подписите си и под Минските мирни споразумения, които завършиха с геноцид над 6-милионното население на Донбас. И сега – това самопризнание на Меркел, че такъв е бил замисълът от самото начало, че през цялото време са ни мамили“, написа Володин.

Той заяви още, че благодарение на самопризнанията на Меркел и хората в Европа са научили на кого дължат възникналите проблеми: липса на топлина, електричество, огромна инфлация и фалита на предприятия.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това е началото на краят им!
    Българският народ показа в неопровержимо мнозинство, че се дистанцира от тях и че обича и е признателен към Русия!
    Целият свят гледа към вас, за да си поеме въздух и да отдъхне…

  2. “И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него”.

    Откровение 12:9

  3. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ИМАШ ОБИЧТА И ПРИЗНАТЕЛНОСТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *