Внимание Цензура! ИЗХВЪРЛИХА ВАЛЯ АХЧИЕВА ОТ БНТ!

Предаването на Валя Ахчиева „Открито“ слиза от екрана на БНТ след близо 20 години в ефира на националната телевизия. Това стана ясно от прессъобщение на държавната телевизия. Оттам търсят заместник на Ахчиева с нов формат, като подчертават, че ще държат на независими журналисти. В съобщението на БНТ се съдържат индиректни внушения, че разследващото предаване на Ахчиева не спазва професионалните стандарти и закона, етичните норми и добрата журналистическа практика. Час по-късно БНТ прекрати договора на известната журналистка след 30 години стаж в националната телевизия.

Конкретните причини за свалянето му от екран обаче така и не стават ясни. Така БНТ се лишава от единственото си сериозно предаване за разследваща журналистика, което неведнъж е разплитало и осветявало сложни корупционни схеми на управляващите от ГЕРБ. А с изхвърлянето на Валя Ахчиева от национален ефир България остава без нито един действащ разследващ журналист.

Часове след излизането на новината за уволнението на разследващата журналистка, лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към Ахчиева с целия й екип да прави своето предаване в Българска свободна телевизиия, която стартира утре. „Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината“, написа Нинова във Фейсбук.

Ето целият коментар на Нинова във Фейсбук:

„В България има авторитарна власт, която тъпче основните свободи.

На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение…

БНТ е спряла предаването „Открито“ на Валя Ахчиева.

Не за пръв път управляващите от ГЕРБ се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби.

И не е случайно, че при управлението на Борисов България се срина на едно от последните места по свобода на словото. На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи.

Каня Валя Ахчиева, ако желае, да прави своето предаване в „Българска свободна телевизия“, която стартира утре. Там тя ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината.“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Властта не търпи критики по неен адрес. Вижте какви заплахи отправят към Елена Йончева.
    Валя е Елена не се предавайте. Ние, обикновените българи, сме с вас!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *