Внимание! ЗАПЛАШИХА С УБИЙСТВО ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА! Журналистката е на път да Закове Борисов за Кражбата на 25 млрд. лв. от Магистралите! Виж Тук:

Топ журналистката и депутат Елена Йончева е заплашена с убийство. Признанието направи самата тя в отговор на журналистически въпрос защо от два дни насам се придвижва със служебен автомобил и шофьор, зачислени й от БСП. „Решението е на колегите ми в партията. Събраха се и решиха по този начин да гарантират сигурността ми. Много неща ще се изяснят в близките месеци“, лаконично заяви Елена Йончева.

В свое интервю преди дни журналистката разкри, че в момента работи по две зашеметяващи разследвания срещу ГЕРБ – за къщата на Борисов в Барселона и за корупцията в инфраструктурните при строежа на магистралите.

Не е никаква случайност, че броени часове след като Йончева подаде иск в АПИ за независима експертиза на качеството на пътищата, строени от ГЕРБ, главният прокурор Сотир Цацаров нахлу като хала в Народното събрание и поиска депутатския й имунитет. Като основание за това цацаратурата посочи, че разследвала журналистката за „пране на пари в особено големи размери и за източването на КТБ“, а сигналът срещу нея бил подаден от депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Антон Тодоров и Тома Биков. (Подробностите Виж Тук)

Въпреки че самата Йончева от месеци настояваше прокуратурата да извърши проверка по случая, след абсурдните, но упорити и злостни клевети на Делян Добрев. Уличеният в корупция бивш гербаджийски министър не спря да злослови, че топ журналистката е участвала в източването на КТБ. И Йончева призова да бъде разследвана, но прокуратурата не взе под внимание искането й.

Вместо това, Цацаров я удари сега, когато Елена Йончева е на път да разобличи най- голямата корупционна схема на властта за последните 10 години, т.е., откакто ГЕРБ са на власт, а именно – как Борисов, партията му и подчинените им бизнеси са откраднали половината от всички евросредства, които ЕС ни отпуска за магистрали и пътища.

Елена Йончева признава, че без депутатския си имунитет ще й бъде по- трудно да работи по двете разследвания. – Защото оттук-нататък властта ще я атакува с безброй абсурдни, но възпиращи я дела. А и откакто говорителката на прокуратурата сеизпусна, че телефонът на Йончева е бил подслушван,  много от свидетелите започнали да й отказват съдействие. Така или иначе, със или без сплашени свидетели и без значение колко заплахи ще получи за живота си, журналистката е твърдо решена да извади цялата истина наяве. А залогът е наистина голям: Има голяма доза вероятност Елена Йончева да докаже, че Бойко Борисов и разбойническата му кохорта от ГЕРБ са откраднали едни 25 млрд. лв. от строителството на магистралите.

Успоредно с тази грандиозна афера, Йончева работи и върху разследването си за къщата на Борисов в Барселона. „Журналистите, които направиха разкритието и тръгнаха да го разнищват, са подложени на брутални заплахи, разкрива тя. Затова реших да се включа и да им помогна в разследването. Скоро всички документи и факти ще са налице и ще ги оповестим, добави Йончева.

„Елена кара сама, често с детето в колата. Бях притеснена да не й се случи нещо, да не попадне на провокация“, коментира случая и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

С нарочното сваляне на депутатския й имунитет, Прокуратурата на Цацаров и Борисов буквално хвърли Елена Йончева на вълците, излагайки на риск живота й, както и този на детето й. За капак, признаха, че са подслушвали телефона й още от лятото, т.е., докато още е била с депутатски имунитет. Което е абсолютно незаконно!

„Защо ви трябваше да юркате вашата прокуратура да се излага с поръчкови нелепи обвинения срещу Елена Йончева, като знаете историята с Виктория Герен?“, написа пък вчера във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев. Skandalno.net пояснява, че Виктория Герен е ирландска журналистка, убита от наркомафията през 1996 г. заради серия от разследвания срещу дъблински наркобосове. Година преди да бъде разстреляна, Герен е нападната в дома си. След това известен дъблински наркобос, когото тя разследва, й нанася жесток побой. А месец по-късно е убита на улицата от платен стрелец. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Alooo . . . za maloumni li na vzemate ?! Koito iska da ja ubie TAJA DRUGARKA , njamasche da ja zaplaschva , a stesche da si ja likvidira bez zatrudnenie !STIGA S TIJA 4ERVENI CIRKOVE !

    • А може би гербаджиите не искат да я убият (засега), а само да я спрат – да не ровичка по аферата с асфалта. Алоооууу, гербаджийската тролкиня Венева Снежана- ти си пълна идиотка. Добре е да знаеш какво мисли за теб всеки, който прочете малоумния ти, силно неадекватен и жалко платен коментар, тъпа, проста, платена селска свиньо! Хайде бягай да спиш сега. Или ако искаш- пак коментирай. Където те срещна из интернет, ще те нареждам, боклук скапан.

  2. Елена,стотици хиляди чакаме твоите разкрития.Подкрепяме те.Покажи на Муутрата,че не сме толкова прости,колкото ни мисли.Намери място и за Цв.Цв.Вярваме ти.

  3. Банкянската свиня може и да е стресната, но са изтръпнали всички негови маши, защото много добре знаят курвенския му навик да ги използва като бушони!

  4. Идеята е, че историята на Вероника Герен не занършва с убийството й.

  5. Много малко патриоти останаха в нашата страна.Когато някой иска да докаже корупцията,държавата трябва да им осигури сигурностт, независимо от обстоятелствата. Ако лицето не може да докаже обвиненията, тогава трябва да му се търси отговорност. В случая Елена Йончева трябва да бъде охранявана от фирма по нейн избор,особено когато има дете. Това трябва да бъде заложено в Конституцията на България!

  6. Елена е най смелата жена в България. Тя е по смела и от мъжете и те всички трябва да ѝ се поклонят. Елена трябва да бъде следващия министър председател, защото е високо образована, честна, смела, решителна и преди всичко способна и качествена. Качества, които Борисов не притежава нито едно. Елена е изключителен капитал на България и ако народа няма акъл да я използва ще продължава да затъва от крадци и некадърници. Дерзай Елена и се пази от гербаджийската мафия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *