ВЛАСТТА на Мамона ВИЛНЕЕ в България! ГЕРБ ликвидира КОНСТИТУЦИЯТА! Истината е потресаваща! Вижте ТУК!

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси, депутатът от ГЕРБ  Данаил Кирилов предлага да бъде проведен нов референдум за мажоритарния вот.

Той твърди, че при сегашната ситуация провеждането на втори референдум е необходима и логична стъпка. Кирилов предлага новото допитване до народа да бъде по-обширно и да определи каква избирателна система желаят българските граждани. Дали да е чисто мажоритарна, пропорционална, смесена или някаква друга.

Нещо повече. Гербаджийският председател на правната комисия в парламента предлага на предстоящия референдум да има и въпрос дали изобщо хората в България искат да се правят допитвания до народа.

Спънката, според Кирилов е, че „идеята“  е само негова и не е обсъждана в управляващата партия.

Нека най-напред да кажем, че герберският председател на правната комисия нарушава един куп правила. Парламентът с голямо мнозинство отхвърли идеята за мажоритарен вот. Следователно онова, което предлага маститият гербер са нито повече, нито по-малко…избори, пардон референдуми до дупка.

Тоест дотогава, докато на хората им омръзне и одобрят мажоритарния вот, който е изключително необходим за увековечаване властта на тази Борисова партийка, създадена с одобрението на ЦРУ.

Колкото до предложението на Данаил Кирилов  да има въпрос, чрез който българските граждани да определят каква точно система искат, трябва да кажем, че това също е насочено да залъже и подведе хората, да ги отклони от истинската същност на проблема.

Защото много учени, експерти и политолози заявиха, че проблемите в България не идват от  избирателната система. Тя е пропорционална и всяка партия получава толкова процента, колкото хора са гласували за нея. А това е справедливо. Поне на теория.

Наистина експертите се побояха да кажат откъде всъщност идват проблемите в нашата страна. Но всеки българин знае откъде идват. А в тази статия ние просто ще се опитаме да дадем конкретен израз на мнението на хората.

Истинските проблеми в България не са нито в избирателната система, нито в правосъдната система, нито в здравеопазването и образованието. И то поради простата причина, че цялостната обществена система в България е тотално сбъркана. Попитайте всеки човек в страната и той ще ви каже, че чрез така наречената „демокрация“, всъщност Запада върна развитието  на България в 19 век. Ние не живеем в демократично общество. На нас ни натрапиха буржоазна демокрация.    

Това означава, че една тънка прослойка от обществото, която притежава многото пари, и която навремето Маркс нарече буржоазия, управлява и тероризира цялото общество. Големите пари се месят в избирателната система и я манипулират, както си искат. Иначе няма как да се обясни факта, че Борисов, когото народът три пъти изгони от властта, днес отново управлява България.

Знаем, че големите пари се месят и в правосъдната система. Затова досега няма осъден олигарх. Дори такъв като Цветан Василев, който „изгуби“ някъде по тъча 4 милиарда лева. И вместо него, държавата се бръкна да плати за гяволлука на Василев и неговите ортаци Доган, Борисов, Пеевски и сие.

Това е буржоазната демокрация. Терорът на парите над обикновените хора. Властта на Мамона вилнее в България. Затова хората са отвратени и от политици, и от избори, и от референдуми…Да не говорим за правосъдие, здравеопазване и образование.

Председателят на правната комисия смята още, че чрез резултатите от един нов референдум може да се отчете дали хората изобщо искат да има допитвания до народа. Нека поясним на този „правист“, че референдумите като форма на пряката демокрация са заложени в българската Конституция. А нея не може да я отмени нито Данаил Кирилов. Нито ГЕРБ. Колкото и да им се иска.

Виждате ли сега КОЙ се страхува от референдуми? Управляващите дерибеи!

Но гласът народен е глас Божий! И той вече се носи по цяла България! И няма сила, която да го спре!  Skandalno.net

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. zad tozi mrastnik stoi oste po golemia mrastnik borisov toi mu diktuva zad vsichki mrasotii stoi gerb

  2. Иво, отново не си прав. Запомни го от мен: Мнозинството ВИНАГИ греши. И още нещо: Нация или общност, която не си е спретнала НАВРЕМЕ гражданска война, ще си я спретне по-късно, но с много по-катастрофални последици. Чети историята, приятелю.

  3. Марийче, чоджум, въпрос на две минути е да си кирилизираш клавиатурата. Иначе каквото и да напишеш, е без значение. Само си търкаш скъпия лак на ноктите.

  4. dokoga ste ostavim bankianskia balgaroubiec da ni ubiva v balgaria na vseki chas umirat po 8 choveka i na den po 192 tozi genocid ot upravlenieto na borisov ste ni ubie da zapochvame nacionalen protest vsiaka vecher i da go svalim

  5. АЗ СЪМ СКРОМНА И НЕПРЕТЕНЦИОЗНА ОТНОСНО ИСКАНИЯТА И ПРЕПОРЪКИТЕ…..АЗ ИСКАМ , ВСЯКА СУТРИН ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПАРЛАМЕНТ , ДА ПРОЧЕТАТ Конституция на Република България
    (Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г.
    изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. – Решение № 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г., изм. и доп. ДВ. бр.100 от 18 Декември 2015г.)

    Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
    като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
    като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
    като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
    прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази

    КОНСТИТУЦИЯ

    Глава първа
    ОСНОВНИ НАЧАЛА

    Чл. 1.
    (1) България е република с парламентарно управление.
    (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
    (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
    Чл. 2.
    (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
    (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.
    Чл. 3.
    Официалният език в републиката е българският.
    Чл. 4.
    (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
    (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
    (3) (Нова – ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз.
    Чл. 5.
    (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
    (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
    (3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
    (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
    (5) Всички нормативни актове се публикуват. Те влизат в сила три дни след обнародването им, освен когато в тях е определен друг срок.
    Чл. 6.
    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
    Чл. 7.
    Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
    Чл. 8.
    Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна. БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *