Владо Береану: Борисов се Страхува от Разследване и Затвор. Теориите му са Налудничави!

Борисов започна да губи контрол с тези глупости, които говори. Бъдете сигурни, че с времето ще си измисля все повече и все по-безумни истории, защото проблемът му е ясен. Протестите и изобщо цялата ситуация все повече го притискат в ъгъла. Действията му вече ясно показват страха му, че ще бъде разследван, че ще бъдат доказвани негови престъпления и ще влезе в затвора. А днешните обяснения на Борисов подсказват, че всички тези записи, снимки и целия този материал, който излезе, са истински. А конспиративните му теории как Радев го е поръчал направо го отведоха в сферата на абсурда.

Това каза журналистът и анализатор Владимир Береану в свой коментар по повод последните твърдения на премиера Бойко Борисов, че президентът Радев го е „сготвил“ с „една прекрасна госпожа“. Ето целия му анализ на думите на премиера:

Колкото и да е странно, всички тези изказвания все повече затягат примката от подозрения спрямо Борисов и започват да доказват, че самите записи и снимки са автентични. Т.е. че са достоверни и показват реалната действителност. И тук вече стигаме до фантазията на Борисов, който има интригантско мислене. Като проверим миналото му, където е напълно известно, че е бил член на незаконни групировки, с хора, които се занимават с незаконна дейност. Той самият има минало, което да го подготви за подобни интриги. Второ, Борисов контролира тайните ни служби, контролира тези институции, които се занимават с такива ченгеджийски постановки. Очевидно той е подготвен да изготви подобна интрига.

Направи впечатление, че когато заговори за собствените си записи, веднага спомена и записа с президента. Този запис с президента е очевидно подготвен, подслушвали са го. Кой може да организира подобно нещо срещу държавен глава – естествено премиера и естествено в колаборация с главния ни прокурор. Очевидно е, че президента си е бил сериозно подслушван и накрая са открили един запис, за който да се каже, че има нещо съмнително. Първо, че нищо не е доказано и второ, извинете, но великото престъпление на Радев в този запис е, че по времето, когато бил шеф на военно въздушните ни сили, уредил любимата си на някаква работа за заплата от 1000 лв. и й дал да ползва ведомствен апартамент на МО, че да не плаща свободен наем. Това да го кажеш в България, където уреждането на работа е национален спорт… Това е смешно. Да не говорим, че в самия запис с Радев всъщност няма данни за тия обвинения на Борисов към него.

За сметка на това обаче записите с Борисов съдържат данни за едни много сериозни престъпления на министър-председателя. Днес Борисов направо си признава, че близка до него жена е снимала чекмеджето му. Тезата му, че Радев щом влязъл президентството, на мига започнал да подготвя някаква страшна акция срещу Борисов – първо е намерил жена, която да се хареса на премиера, значи му познава вкусовете; второ е уредил да му бъде близка и тази жена се е занимавала да снима и т.н. и т.н. Всъщност много по нормална е тезата, че близка до Борисов жена, която е била обидена на Борисов, т.е. отхвърлена и поради тази причина е направила всички тези снимки и записи.

Вече наистина има защо да се разследва всичко това. Имаме жена, която може да каже за какво става въпрос. И Борисов сам си призна, че знае коя е тя. Същата би могло да се разследва от прокуратура, каква е, какво е било. Разпитана ли е въпросната дама. Нямаме данни.

Другия аргумент на Борисов е че тези пари и кюлчета злато не били там, а внесени от жената. Кой държи в нощното си шкафче подобни неща? Доказателство е, че всички новозабогатели хора, които са се замогнали незаконно, много обичат две неща – вкъщи да виждат резултатът от дейността си – пачки пари. Да си припомним за мафиота Ел Чапо имаше цяла стая пълна с пачки с пари, държеше ги в апартамента си. Другият задължителен аксесоар на мафиотите е оръжие. Те трябва да имат оръжие. Тези хора обичат точно тези две неща. Така че всички обяснения на Борисов доказват, че записите и снимките са истински. Но най-важното – вече е ясно, че ако прокуратурата действаше нормално, ако правоохранителните ни органи, полицията, действаха нормално, отдавна щеше да има такова разследване, тази жена щеше да е разпитана, да има резултати, да се докаже дали са верни или не тези твърдения на премиера. Това е важното, което трябва да се направи, но то не се прави, а се хвърлят някакви обвинения към президента, които звучат смешно.

Ако разгледаме, ей така като обикновени хора, кой от двамата, президент и премиер, е по-склонен на подобни конспирации, естествено, че по-склонен е нашия премиер, който е бил обвързан с незаконни структури, познава ги, работил е в МВР и познава всички тези ченгеджийски похвати. От другата страна е един добър пилот, бил е шеф на Военно въздушните сили, генерал, на който всички тези машинации и манипулации са доста чужди. Много по-невероятно и извън военния манталитет на Радев е да се занимава, още повече да организира подобни тайни акции, да намира любима за Борисов, която да внедри в любовното гнезденце на премиера… и после същата по даден знак да снима шкафчето му.

Изобщо, самият въпрос на Борисов: „Кой държи пари по този начин?“ е риторичен. Ами, той държи парите си така. Нормално е, когато те охранява НСО, да си сигурен, че каквито и милиони да държиш по чекмеджетата си, никой няма да ги пипне, независимо дали ги държиш в каса или не. Очевидно е, че Борисов обича да си държи до леглото пари, злато. Естествено с тези неща може да впечатли някоя дама, която разбира се, че ще се впечатли, когато нейния партньор има толкова много средства. На някои дами това им харесва. Нещата са много по естествени от едната страна и звучат абсурдно от другата страна – президента да организира подобни схеми.

Борисов вече осезаемо се страхува от разследване на престъпленията си в момента, в който загуби властта. Това вече е ясно като бял ден. Нещо, което в миналото му се струваше невъзможно. Досега никой не се беше концентрирал върху незаконните действия, които той лично предполагаемо е извършвал. Неговият аргумент преди беше: „Ако стане нещо, аз веднага си подавам оставката и отговарям за действията си.“ Във всички предишни случаи той имаше гаранции от шефовете си във Вашингтон и Брюксел, че като напусне поста, ще го върнат след фалшифицирани избори. В момента обаче той не може да си позволи да подаде оставка, защото и САЩ и ЕС свалиха политическите си чадъри от него, а протестите са вече очевидно насочени срещу неговите незаконни действия.

Ако Борисов изпусне властта, вече няма просто да я загуби, а очевидно едно следващо управление ще се чувства задължено да разследва престъпленията му под благосклонните, че даже и настойчиви погледи на САЩ и ЕС. Него вече го е страх за самия себе си. Това води и до тези абсурдни увъртания, това болезнено самоизтъкване, което вече наистина му носи негативи. Не може вече да продължава – „той стори, той прави, живота ни е розов, виж какво направихме, как много работя, да дойде „Дискавъри“ да ми снима страхотните мостове…“. Все едно България е първата държава измислила самото понятие „мост“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не смее да отиде при протестиращите или да застане пред парламента, защото ще го освиркат, а отива само там където има предварително подготвена и добре платена агитка.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *