Велислава Дърева: Един ТУЛУП 10 г. Джурка 7 млн. Българи!

Изцепи Баце някоя простотия, и целокупното народонаселение се юрва да търси що ли пък значи тая чисто нова неподозирана простотия. И понеже простотията на Баце е по-импозантна от катедрала, народецът ни тръгва да я изучава и разглежда като туристическа забележителност. Ако мерим Баце според простотията му (а то няма според какво друго), на него Еверест му е до коляно, а Марианската падина – до глезен.

Безгранична е тя, на Баце простотията, необятна, мистична някак, почти отвъдна, необозрима за човешкото око, недостъпна за човешкия ум и разум, неразбираема, величествена, страховита, дълбинна…

„Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме“, гласи формулата на неудържимия възход. Тя гарантира религиозната отдаденост на разджурканата популация и еротичната преданост на медийния силаж, които Баце прелъстява и парализира със своята духовна убогост и брутален чар. Баце е искрен в своето самообожествяване, честен в своята патологична лъжливост, влюбен в своята омраза и недостижим в своята интелектуална девственост и непорочно еднокнижие.

Има си Баце домашни любимци – кученца, котенца, гълъбчета, прасенца, агънца, овце-стръвници, кръвожадни добермани и други обитатели на обществения зверилник. Те извайват и зографисват неговия строг, благ, грижовен и мъдър образ на „отмъстител, строител, обединител и спасител“ – това са цитати, ако техните автори са забравили! Социолози, политолози, журналисти, артисти, художници и прочее претенденти за „златната ливрея“ – наспорил Бог.

Всеки нормален човек с инстинкт за професионално и гражданско самосъхранение пази дистанция от тази токсична, развратна среда, от тази духовна проказа и дистанцията се измерва не в метри, а с морал и почтеност. И когато Баце изръмжа в дълбок възмут „Един от най-добрите ми приятели да напише „Убиха генерала“! Как може?!“, рекох си – кой ли пък е тоя най-добър приятел? И ето – най-добрият приятел се обади сам. Ми то била мадам В.! Която е най-добър приятел и на Баце, и на главната му конкуренция. Едновременно. Колко епицентрично! Реферат мога да напиша!

Баце не чува и с половин ухо приказките на популацията, че иска управниците да бъдат умни, интелигентни, талантливи, културни, благородни и почтени личности. Само Баце достигна до великото прозрение, че истината е точно обратната. Популацията иска, желае и жажда владетелят да е хитър, нежели умен; коварен, нежели почтен; простофил, нежели просветен; злостен, нежели културен; отмъстителен, нежели благороден. Тарикатлъкът е ценност, ехидността – предимство, а талантът да омаловажаваш, да спекулираш, да инсинуираш, да злоупотребяваш – туй е висшият пилотаж в политиката. Пунта Mара, шменти капели и шмекерлъци всякакви!

Това дава на поданика, на кучето-пазач, измамното самочувствие, че и той управлява държавичката. Плюс прекрасната възможност да се подхилква, да се умилква и ръчица да цалува.

Така си е. Някои страдат от плоскостъпие, други – от плоскоумие, обаче второто е предимство. Както каза един приятел – има дюстабанлии, има и дюсакъллии!

Пардон, отклоних се. И аз като Холдън Колфийлд обичам да се отклонявам. Ако питате кой е пък тоя, ще ви кажа само, че не е приятел на Баце, не е бил и никога няма да бъде.

Народонаселението знае, че колчем Баце връхлети в телевизора и зареве, и зафучи като разярен бик, то значи нещо ни псува тоя синковец. Ама народонаселението е любознателно, иска да разбере като как точно Баце го псува, за какво го псува и на какво – на майка, на леля или пък на нещо друго. Друго си е човек да знае защо Баце пръска обилна пяна срещу му.

Оня ден Баце връхлетя в телевизора и дръпна гневно-назидателна реч (той все гневно-назидателни ги дърпа): „Сутрин в 7 ч. сме тук! Без събота, без неделя, без заплащане! Докато някои тулупи спат до обед и после ми пишат постове! И ми задават и въпроси, нахалниците!“.

И се втурна народонаселението да разбере що ще рече туй нещо тулуп и кои са тия тулупи, които „спат до обед“ и имат нахалството да му задават въпроси! Наглеци, бе! Ами да! Когато Баце лъже (три пъти на ден), тулупите викат „Лъжец!“. И когато мърсува (пет пъти на ден), тулупите викат „Мръсник!“. А овцете-стръвници надават вой страховит в защита на Баце, покровителя техен.

Тулуп, читателю, означава: а) дебела зимна дреха, кожух; б) скок във фигурното пързаляне – toe loop; в) дебелак, простак, гащник, тъпо парче, шкембе, изобщо – лице, достойно за презрение, напр.: „К’во гледаш тъпо бе, тулуп! Д’те е’аa у тулупа!“ – така пише в речника на жаргоните.

Авторът Велислава Дърева

Със сигурност Баце няма на ум някакъв кожух, нито скок във фигурното пързаляне. Кожухът не задава въпроси, а Баце го може не двойния, а петорния политически toe loop.

Трепе се Баце за тия неблагодарни тулупи от зори до здрач за без пари; търчи „само по едно сакенце, дето го дезинфекцирам, пръскам го всеки ден, щот’ и без друго ша го фърлям“; възражда икономиката („Как сте, булки! Познахте ли ме кат’ съм с маска!?“); вика, че ген. Мутафчийски „тряя си изпере униформата“, пък оня се усмихва загадъчно като една Мона Лиза; „прави планините да работят“ при това – „без да си приписвам за чужд труд заслуги“; скинва се Баце от бачкане, а не’кви дебелаци, простаци, гащници и тъпи парчета с дебели шкембета спат до обед и после ми задават въпроси, нахалниците! („Да ги е’аа у тулупите!“, добавя off the record речникът с жаргоните.)

На всичкото отгоре тулупите имат „ментори в Русия!“, ако не знаете. И докато Баце самоотвержено джурка ваксината с кон на ледения полюс, не’кви – повтарям – дебелаци, простаци, гащници и тъпи парчета с дебели шкембета спат до обед и после ми задават въпроси, нахалниците! (Не ми се мисли какво говори Баце off the record!). Само дето не казва защо джурка ваксината с кон и на кой точно леден полюс джурка ваксината с кон, щото полюсите са два – Южен и Северен. И ако попитате Баце защо белите мечки не ядат пингвини, той не знае, щот’ е зает да джурка ваксината с кон. Ако бялата мечка (хм!) срещне Баце, ша го апне на мига като едното нищо! Колко й е на една бяла мечка да апне едно нищо!

Не се смейте!

Я се огледайте!

Кои са тези дебелаци, простаци, гащници и тъпи парчета с дебели шкембета?

Кой е тоя дебелак, простак, гащник и тъпо парче с дебело шкембе?

Кой е тоя тулуп безподобен, дето вика „Обичай ме, ако не – ще те изям!“? Кой, бе?!

Ами тоя, който 10 години джурка живота на 7 милиона българи!

А джуркам, читателю, означава „разбърквам, разбивам, размачквам, стривам на каша“. Що никой не се смее?

Автор: Велислава Дърева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ИСТИНАТА ИМАШ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ ТИ НИКОГА НЕ ИЗМЕНИ НА ИСТИНАТА

  2. Много си права, но в този нескончаем преход на кражби и разделение на народа на всякакви цветове и фракции ,си отгледахме едно инерционно поколение.
    Всеки идваше на власт за да се облагодетелства лично от нея без оглед на това което прави за народ и държава. И така се оказахме на последно място по демокрация и първо място по корупция.
    А сега накъде ? Има думата народа, ако иска да се събуди от дълбокия зимен сън. А ДАНО АМА НАДАЛИ !!!

  3. САМО В СМЪРТНИЯ АКТ НА РАЗСТРЕЛЯНИТЕ НЕ ПИШЕ ЧЕ СА ПОЧИНАЛИ ОТ КОРОНОВИРУС БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ЗА ДА ЗАПАЗИ ВЛАСТА СИ И ДА ЛАПНЕ 10 МИЛИАРДА СЕ БОРИ ДА Е ОТЛИЧНИК ПЕД ТЕРОРИСТИТЕ НАТО ЕС САЩ НАРЕДЕНО МУ Е ДА НАЛОЖИ НАСИЛСТВЕНО ВАКСИНАТА И НИКАКВА СОЦИАЛНА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ НА БЕДНИТЕ ЗАПОВЕДТА Е ЗАПОЧАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ ДОКАТО ОСТАНАТ 4 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ ПОД 50 Г. ЗА ДА НЕ ТЕЖЪТ НА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА ВСЕКИ КОЙТО НАВЪРШИ 50 ГОДИНИ ТРЯБВАЛО ДА УМРЕ ОТ 6 М. ДО 1Г. ОТ ПАРАЛИЗА И РАЗЛАГАНЕ В СТЛАШНИ МЪКИ ПО МЛАДИ ХОРА СЪС УВРЕЖДАНИЯ И ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ СЪЩО ЩЕ БЪДАТ УБИТИ С ВАКСИНАТА НА БИЛ ГЕЙТС НА 4 МИЛИОНА НАРОД ЩЕ ПОСТАВЯТ ЧИП РОБСТВО ДОКАТО ИЗДЪРЖЪТ КОЙТО ПАДНЕ И СЕ РАЗБОЛЕЕ ВАКСИНА СМЪРТ БАВНОДЕЙСТВАЩА ОТ 6 М ДО 1 Г. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УМИРАНЕ ВЕЧЕ Е ПРИЛАГАНА ВАКСИНАТА В АФРИКАНСКИ СТРАНИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ В ИМЕТО НА СВОБОДАТА

  4. БЪЛГАРИЯ Е ПОСОЧЕНА ПЪРВА ОТ ОТЛИЧНИКА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ С ЦЕЛ ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ХОНОРАРА НА БОЙКО Е 10 МИЛИАРДА АКО ВАКСИНИРА НАРОДА СЪС РОБСТВО И СМЪРТ И ОСТАНАТ 4 МИЛИОНА РОБИ ЗА ДА ЗАПАЗИ ВЛАСТТА СИИ УНИЩОЖИ НАРОДА И БЪЛГАРИЯРОДЕНИТЕ С УВРЕЖДАНИЯ И ПЕНСИОНЕРИТЕ СЛЕД 50 ГОДИНИ БОЛНИТЕ ВАКСИНА ГЕНОЦИД НА 4 МИЛИОНА ЗДРАВИ ЧИП РОБСТВО ДОКАТО ПАДНАТ НА 50 ВАКСИНА СМЪРТ ЗА РЕГУЛАЦИЯ ВСЯКА ГОДИНА ВАКСИНА ЗО ОТСЛАБВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ПЕНСИОНЕРИ УВРЕДЕНИ И БОЛНИ ЗА ДА НЕ НАДВИШЪТ 4 МИЛИОНА ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА НА НАТО ЕС САЩ СОРОС САМО РЕВОЛЮЦИЯТА И БРАТСКА РУСИЯ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ПРЕДИ БЪЛГАРСКИТЕ БОЛНИЦИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА УБИЙЦИ БОЙКО ИМ Е НАРЕДИЛ 240 ТЪРТЕЯ В ПАРЛАМЕНТА КОИТО ГЛАСУВАТ ЗАКОНИТЕ НА АМЕРИКАНСКАТА И НА ЕС ДЕМОКРАЦИЯ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ССЕ ЗАСТРЕЛВАТ ЕДИН ПО ЕДИН ТЕ НЕ СМЯТАТ ДА СПРЪТ ТЕРОРА ВЪРХУ НАРОДА ДОКАТО НИ ИЗБИЯТ ТЕ ИЛИ НИЕ НАРОДА ЗА СВОБОДАТА СЕ ВОЮВА НЕ СЕ ПРОТЕСТИРА СВОБОДАТА СЕ РАЖДА С РЕВОЛЮЦИЯ И КРЪВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *