Велизар Енчев: Борисов ПОРУГА Илинденското въстание! Не било БЪЛГАРСКО! Разтърсващ Коментар:

ПО ЕВРОСТАНДАРТИТЕ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ ВЕЧЕ Е ДЖЕНДЪРБУНТ:

ПРЕМИЕРИТЕ БОРИСОВ И ЗАЕВ СВЕНЛИВО ЧЕСТВАХА ИЛИНДЕН, БЕЗ ДА СПОМЕНАТ НАЦИОНАЛНОСТТА И НА ВЪСТАНИЦИТЕ, И НА ПОРОБИТЕЛИТЕ

2 август, Лето 2018-о, наистина ще остане в историята. Ще остане не като 115-та годишнина на Илинденско-Преображенската епопея на поробените българи в Македония и Одринска Тракия, а като първото честване, на което никой не се осмели да изрече националността както на въстаниците, така и на поробителите.

Че македонският премиер не нарече въстаниците българи, е донякъде разбираемо. В Скопие му се пече референдумско яйце, което може скоропостижно да го прати в глуха опозиция. Но не ги нарече и македонци и нека приемем това като победа над снишилия се македонизъм, готов заради членство в НАТО временно да си затвори устата.

Но че българският премиер не посмя да нарече въстанието българско, това е скандално. Ясно е защо Борисов играе по нотите на Скопие и защо позорно предъвка българската история като слаб ученик: Защото точно преди година подписа капитулантски договор, с който призна и македонска нация, и македонски език, и македонска история – и трите родени в лабораторията на Коминтерна през 1936-а и наложени от Сталин, Тито и Димитров след Втората световна война.

Борисов не само подписа договор, поругаващ паметта на поколения мъченици за свободата на Македония. Той наивно се съгласи със създаването на българо-македонска комисия за промяна на учебниците по история в средното и висшето образование в Република Македония.

Наивността му граничи с уникална глупост. Защото от македонска страна членове на комисията са трима историци, собственоръчно написали в същите учебници, че българите са монголско-татарско племе, че цар Самуил е македонски цар, че Братя Миладинови са написали “Македонски народни песни”, а Гоце Делчев е чистокръвен македонец, признат за такъв и от отечественофронтовска България и затова българите предали костите му на Скопие…

Впрочем последното е вярно. И само доказва горчивата истина, че и при комунизма, и при капитализма управниците ни страдат от хроничния синдром на патриотична недостатъчност. При комунизма – за да слугуват на Москва и Белград, при капитализма – за да задоволят джендърпатриотизма на Брюксел и национализма на Скопие.

Какво ни даде договорът “Гърция-Македония”, патетично попита Борисов, набързо похвали премиера Ципрас и сервилно се обърна към премиера Зоран Заев, за да му каже “Виж какъв джендър съм! Не само ти признах македонизма, но ще похваля и елините…”

И ги похвали, както никой ни ги е хвалил – нито в Атина, нито в Брюксел, нито във Вашингтон. Изхвали елини и македонисти за договора им за името “Северна Македония”. А трябваше не да хвали, а да ги наругае. Защото географското понятие “Северна Македония” автоматично включва и Пиринска Македония. Срещу договора скочи и академичната ни гилдия, която отсече: Скопие и Атина се споразумяха на гърба на България!

През цялото време на патриотарската вакханалия на трибуната гордо се пъчеше вицето Красимир Каракачанов. Накрая дръпна бойко слово, с което свали картите на ВМРО-вската капитулация пред историята. Без срам и свян, следвайки джендърския почин на боса си Борисов, и той спести българската народност на въстаниците и инфантилно възкликна: Генералната цел е изпълнена, Македония влиза в НАТО, българската и македонската армия ще изпълняват съвместни мисии на НАТО…

Следвайки джендърстандартите на Борисов и Каракачанов, в името на евроатлантическата интеграция на братска Македония, авторите на учебниците ни по история да точат перата и зачеркват всичко българско в Илинденско-Преображенското въстание. Който се дърпа и слага прът в колелото на историята, ще мине експресен курс в новата катедра “Македонистика” на Софийския университет.

Да пребъде вечната и нерушима българо-македонска дружба!

Велизар Енчев, Фейсбук

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *