Вацев: Влезе ли в „Три морета“, България Обявява ВОЙНА на Русия!

Инициативата „Три морета“ е военно-политически проект за отделянето на Русия от Европа в опит да бъде унищожена. Това смята геополитическия анализатор доц. Валентин Вацев и го доказва с документи и факти. Развитието на този военен план ще окаже влияние върху електоралните нагласи в България и бъдещите управленци и коалиционни партньорства след предстоящите избори.

„Инициативата „Три морета“ цели да изгради стена от държави – тампони между Русия и Западна Европа, и най-вече да прекъсне връзките между Русия и Германия. Защо в България се случиха тези непонятни за мен политически лупинги – президентът отиде в Талин, но с долна интрига ГЕРБ го върнаха обратно. А след това премиерът Борисов се опита да го измести и да оглави участието на България в „Три морета“. Предполагам, че и двамата не си дават сметка, че участието на България в инициативата „Три морета“ значи война между България и Русия. Във всички случаи ние сме свидетели как САЩ се опитват да поставят България на една барикада срещу Русия, опитват се да превърнат България в тухла от една стена, която разделя по вертикалата север- юг Русия от Европа. Това е опит за изграждане на антируски кордон.“

„Впрочем проектът „Три морета“ не е нов. Предполагам, че политически инфантилният ни народ счита планът „Триморие“ за някакво продължение на Европейския съюз. Докато този проект всъщност е продължение на НАТО. Ясно е, че НАТО няма да просъществува още дълго време 0 това е една изчерпана и напълно разбита военна организация. Опитът на САЩ да изгради „триморски съюз“ е опит да заменят НАТО, чиято издръжка им струва прекалено скъпо, с по-жизнен, по прагматичен и по-евтин военен съюз за възпиране на Русия“, коментира анализаторът.

Той разясни, че проектът „Триморие“ е много стара идея, която се е зародила в Полша в началото на 20-ти век. Нейн автор е полският ръководител маршал Йозеф Пилсудски.

„Но тази идея Пилсудски взаимства от бащата на атлантизма Макиндер“, отбеляза доц. Васев и разяснява: „Идеята е да се изгради стена от държави – тампони между Русия и Западна Европа, и по-специално Германия. Още бащата на англосаксонската базова геополитическа доктрина – атлантизъм, сър Халфорд Макиндер, в свой исторически доклад, четен пред Кралското географско дружество през 1904 година казва съвсем ясно: „Главният проблем за годсподството на англосаксонската цивилизация и нейн основен конкурент би се появил тогава, когато безкрайните ресурси на Русия се комбинират с технологичния гений на Германия“. Оттогава досега е ясно за всеки, който се интересува от геополитика, че ако Русия и Германия влязат в икономически съюз, това ще предизвика ужасна катастрофа и край на англосаксонската атлантическа цивилизация“. Същото каза и Джордж Фридман от института „Стратфор“, който е по-известен като аналитичния институт на ЦРУ.

В анализа си доц. Вацев обърна внимание на целите на проекта „Триморие“: „С други думи задача № 1 на САЩ в Европа е да не допусне съюз между Русия и Германия и да прави всичко по силите си двете държави да са в лоши икономически, политически и културни отношения. Казано с други думи – САЩ трябва на всяка цена да спрат „Северен поток 2“, защото той се явява основно свързващо звено на руската и немската икономики и руши атлантизма. Трябва да се спрат културните, политическите и всички останали връзки и отношения между Русия и страните от Западна Европа, като за целта САЩ изграждат по границите на Русия бариера от тампонни държави, сателитни на САЩ – като се започне от трите прибалтийски републики, мине се през Полша и Беларус, който обаче отказва да влезе в схемата, и се стигне до Румъния и България. Това е много стара геополитическа схема. Повече от ясно е, че този съюз е антируски, яростно антируски, военно антируски“.

Присъединяването на нашата страна към този съюз анализаторът представи така: „Включването на България амбициозно и на драго сърце в този съюз означава страната ни да поеме откровено, очевидни военно-политически ангажименти към САЩ за конфронтация с Русия. Може просто да се каже, че името на войната между България и Русия това е „Триморието“.

Валентин Вацев изрази мнение обаче, че този проект няма да се реализира лесно и обвърза евентуалната му осъществяване с предстоящите президентски избори в САЩ.

„Ако победи Тръмп, проектът „Триморие“ ще се суспендира и няма да се реализира. И обратно, ако победят демократите, САЩ ще форсира и засили влиянието си в целия юго-източен регион на Европа. Щатите ще започнат грубо да променят гео-политическата карта на Балканите до степен, че в България ще може да предвиждаме какво правителство ще има и дори ще можем да прогнозираме някои имена в бъдещето българско правителство месеци преди всеки избор. Ще започне да нараства налягането на военно-политическото напрежение между Русия и Украйна, тъй като Украйна е основна американска точка на конфронтация с Русия.“

Помолен да коментира наскоро възникналия „ажиотаж“ около „Три морета“, в който президентът Румен Радев имаше проблеми, вкарали го в „приключение“ в Естония, експертът по геополитика заяви: Защо в България се случиха тези непонятни за мен политически лупинги – президентът отиде в Талин, но с долна интрига ГЕРБ го върнаха обратно. А след това премиерът Борисов се опита да го измести и да оглави участието на България в „Три морета“. Предполагам, че и двамата не си дават сметка, че участието на България в инициативата „Три морета“ значи война между България и Русия. Във всички случаи ние сме свидетели как САЩ се опитват да поставят България на една барикада срещу Русия, опитват се да превърнат България в тухла от една стена, която разделя по вертикалата север- юг Русия от Европа. Това е опит за изграждане на антируски кордон.“

За възможната реализация на проекта „Три морета“ Валентин Вацев изрази своята позиция „като българин, който е силно притеснен за бъдещето на страната си и си задава въпроса дават ли си сметка неговите сънародници, в какво вкарват българското общество“. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. От 1990 насам страната ни се управлява от полусляпи безмозъчни мекушавци които страхливо се озъртат за агресивни нападки от вашингтонски мекерета и кръвожадни антикомунета за да не им лепнат етикет на русофили. В стремежа да се блокира и изолира всеки опит за излаз на Русия към Европа се сече и гори с огън всяка нейна инициатива с очевидена за България изгода. И срещу това нито се предлагат нито се искат някакви компенсации или заместващи проекти в интерес на страната.

  2. Вацев, а самият факт че сме в НАТО не означави ли че сме във война с Русия?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *