Васко Василев раздава луканки и лютеница в Лондон

Васко ВасиевЦигуларят виртуоз Васко Василев се видял в чудо от пити български кашкавал, кашони с лютеница и пакети луканка, които затрупали хотелската му стоя в Лондон.

В цял свят почитателите му пращали букети, но нашенецът си е нашенец, където и да се намира. Родната кулинарна екзотика се изсипала в стаята, като награда за таланта му, като станало ясно, че е армаган  от негови познати българи, които живеят в Лондон, обаче  били за няколко дни по родните места и се запасили с продукти от нашенските магазини. Те си помислили, че също като тях Васко обича да си резне парче кашкавал и дебели резени луканка, да си сложи върху дебела филия, предварително намазана с лютеница и да си припомни вкуса на българското.

Феновете пропуснали факта, че цигуларят години наред живее в чужбина и отдавна е отвикнал да нагъва намазани с лютеница филии.

От няколко дни майсторът на цигулката търси желаещи да оползотворят или пласират няколко парчета луканка, десетина буркана с лютеница и пита кашкавал, които се търкаляли в хотела му за ужас на камериерките.

„Така се случва, когато България ти дойде на гости. Благодаря на всички, които се оказаха замесени във вкусния заговор“, написа деликатно  Васко в социалната мрежа.

Василев е в Лондон заради участието си в концерт с кралския британски балет в театър „Садлър“. Той усилено репетира и няма време да се тъпче с луканка в стаята си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *