Варна скача отново срещу повишението на цената на тока

ток цени протестПротест срещу новото драстично увеличение на цената на тока започна във Варна.

Причината за масовото  недоволство след варненци е резкият скок на  цената на електроенергията, което назначеното от президента Росен Плевнелиев служебно  правителство, буквално наложи на българския народ, без това да влиза в преоритетите му и без да изчака създаването на легитимен кабинет.

 Формален организатор на протеста е „Атака“, но към него ще се включат много хора, които не са симпатизанти на партията, просто чисто гражданските им искания в момента съвпадат с нейната платформа. Това се случва и в момент, в който бе разпространена официална информация на чужди сайтове за изследване на икономиката и демокрацията, където се посочва кой най-много печели от цената на тока. На първо място е Цветелина Бориславова, а в челната петица е и Иво Прокопиев. Казва се още, че у нас на глава от населението има най-много
ВЕИ-та и те нелогично произвеждат и продават най-скъпо електроенергията. А народът става техен заложник.

Сумите, което олигарсите печелят, са в порядъка на милиарди лева. Логично е ввръсната работа да бъде свършена от служебното правителсво на ГЕРБ, за да  не си цапа после ръцете Бойко Борисов.

Припомняме, че през зимата на 2013 г. след протестите срещу сметките за ток, които започнаха най-масово във Варна, правителството на Бойко Борисов бе принудено спешно да си подаде оставката, а след това в опозиция започна да пречи на всички останали да управляват.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/PjslEqkeHLs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *