Бъдещето на България: Без храна, ток и бензин, но с евроатлантически „ценности“!

Колцина българи биха повярвали в далечните 2004 и 2007 година, когато българският елит направи евроатлантическия си избор, че това един ден ще доведе не само до жестока демографска катастрофа в страната ни, но дори и до глад, дефицит на храни, бензин и режим на тока? Разбира се някой би казал, че положението е далеч от такова. Да, все още режим на тока няма, а и бензинът е „само“ 3 лв за литър. Но български пенсионери вече умират на опашки за олио. Хиляди българи се редиха на опашки за бензин, защото не се знае дали след две седмици цената няма да е с лев-два или три по-висока. И ако за софийските градски либерали – реститути и колцентраджии, това не е проблем, то за останалите 98 % от населението на България подобни цени могат да са тежък удар по месечния бюджет. Но за кабинета „Петков“ цената, която обикновените българи ще платят е без значение – важното е, че ще се харесаме на началниците във Вашингтон.

Тук не е мястото да говорим защо почна войната в Украйна. Всеки мислещ човек знае причините – както нелогично прокараните граници на бившите съветски републики в ущърб на руския етнос, наследството на гражданската война, така и в по-близък план отказът на Запада и Киев да приемат най-голямата червена жизненоважна линия на Кремъл: неприемането на Украйна в НАТО и неразполагането на американски сили в страната. Защото обратното би значело разполагането на американски ракети само на 160 км. от Москва. Каквито и още обаче да са причините, защо трябва европейските граждани и по-специално българите, да плащаме за геополитическото противоборство между САЩ и Русия? Нима санкциите, които ЕС налага ще накарат Русия да спре войната или да се откаже от суверенитета си и да легне под ножа на западните колонизатори (както отдавна е направила България)? Не, няма. Тези санкции не проработиха срещу Иран и Венецуела, пък какво остава срещу Русия. Още повече, че днешните срещу Русия са крайно символични, защото към тях не се присъединиха нито Китай, нито Русия, нито Латинска Америка или Африка.

За сметка на това тези мерки не просто ще засегнат, а направо ще съсипят европейските народи, сред които най-паче бедният български народ.

Още преди войната съседна Сърбия плащаше по-евтина цена на природния газ, отколкото България. Защо? Защото сърбите водят диалог с Москва и не се правят на „по-католици от папата“, въпреки западния натиск. А натиск от Запада срещу Белград има, както каза президентът Вучич. Целта е да се скарат Сърбия и Русия, но въпреки заявената цел за членство в ЕС, Белград не се поддава на този натиск, защото очевидно сръбският елит е по-далновиден от българския. Към санкциите не се включи и Турция, която макар и втора военна сила в НАТО, явно смята, че трябва да поддържа диалога с ядрена Русия – не само, защото е военна суперсила, но и защото от това зависят турският туризъм, износ на селскостопанска продукция, газови доставки, както и настоящи и бъдещи оръжейни покупки.

От другата страна е България, която първа в ЕС например, забрани руските полети на и през наша територия (интересно, че малко по-късно целият ЕС направи същото. От нас ли са взели пример, или Кирил Петков е избързал с предварителните инструкции?). Ще навредим ли на Русия с подобен ход? Най-много на живеещите в България руснаци, както и на….. стотиците хиляди руски туристи, които можеха да посетят България това лято, както правеха в продължение на дълги години. Но защо са ни руски туристи, които да оставят стотици милиони в икономиката на българското Черноморие?! Важна е солидарността ни с квазидържавата Украйна, която малтретира и се опитва да асимилира стотици хиляди етнически българи, и която е отговорна за смъртта на десетки наши сънародници за последните 8 години.

Защо са ни на нас българите руски туристи? Защо ни е евтин природен газ или петрол? Защо са ни евтини полезни изкопаеми? Да не говорим за потенциален пазар на българска селскостопанска продукция (само за справка: ако заемахме 10-15 % от руския пазар на вино, в страната ни щяха да влизат толкова пари, колкото годишно от еврофондовете потъват в джобовете на елита ни)? Важното е да налагаме санкции, да забраним по възможност следващите чествания за 3-ти март (тази година за малко се разминахме с това0 и да бутаме паметници на армията, която спаси лицемерна и неблагодарна Европа от Хитлер.

Макар че възниква въпросът, кой ще го отнесе повече от тези санкции. Защото, уважаеми читателю, литър олио, което в България скоро ще е луксозна стока, в санкционирана Русия е еквивалентът на 80 български стотинки. Литър бензин е около 80-90 стотинки. Цените на електроенергията са няколко пъти по-ниски, отколкото в европейска България. И това при доходи, които са в общи линии равни на българските (а на места и по-високи).

Интересно, но както пише sb.by, това не важи само за Русия. Тези дни хиляди литовци масово отиват в „диктаторски“ Беларус, за да си купуват бензин и храна, които са в пъти по-евтини, отколкото в европейска и „демократична“ Литва („демократична в кавички, имайки предвид, че за изразяване на „про-руско“ мнение вече се влиза в затвора).

Е, ние българите не можем да се похвалим с такива неща като евтини продукти от първа необходимост, евтина електроенергия, газ или бензин. Не можем да се похвалим и че нашите политици действат решително към нашата антибългарска Украйна – Северна Македония, така както Путин действа към режима в Киев. Всъщност, не можем да сме похвалим с каквато и да е външна политика, която да е нещо по-различно от „Yes, sir!“. Но за сметка на това си имаме евроатлантически ценности.

Когато ви дойдат по няколкостотин лева сметки за ток, знайте, че това е дребната цена, която плащате, за да се противопоставите на Путин (защото евроатлантическа България не се нуждаеше от АЕЦ „Белене“ например). Решите ли да заредите бензин по 3-4-5 лв на литъра, спомнете си, колкото и да сте недоволни, че това е цената, която САЩ искат да платим за демократизацията на Русия (един ден, в неопределеното бъдеще, когато Навални надскочи 2-та си процента подкрепа и стане президент). И когато отново възрастен пенсионер почине, редейки се на опашка за луксозната стока олио, не се ядосвайте, а си спомнете: важното е, че имаме 69 джендъра и българските офицери са част от структурите на НАТО, където ще имат право на платени от алианса операции по смяна на пола. А всичко това, в крайна сметка е по-ценното, нали?

А и нека не забравяме, че днешната агресия в Украйна не е безпрецедентна. Както всеки себеуважаващ се евроатлантик ще ви напомни, агресорът още в далечните 1877-1878 наруши базирания на правила международен ред, осквернявайки границите на Османската империя, извършвайки непровокирана агресия на базата на лъжливите твърдения на банда сепаратисти, които през 1876 вдигнаха хибридното Априлско въстание.

И в никакъв случай не си задавайте въпроса какво получи България от членството си в ЕС и НАТО! Най-малкото, защото в демократични държави като Литва, Чехия, Словакия и Германия подобни въпроси водят до обвинения в хибридна дезинформация и потенциално затвор. А щом „на запад“ е така, значи и у нас трябва да стане същото, както ни уверяват някои яростни евроатлантици.

Автор: Симеон Миланов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. 95% БЪЛГАРИ НЕ СМЕ ЗАКОННО В НАТО И ЕС РЕФЕРЕНДУМ НЯМАШЕ И НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАМЕ НАБУТАХА НИ КАТО ОВЦЕ ПРОДАЖНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕДАТЕЛСКИ КРАДЛИВИ ПРАВИТЕЛСТВА КОИТО НИКОГА НЕ СМЕ ИЗБИРАЛИ ИЗБИРА ГИ СВЕТОВНИЯ ФАШИСТКИ ТЕРОРИСТ САЩ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СЕ РАЗГРАНИЧАВАМЕ ОТ ПРЕДАТЕЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА киро ПРОСТОТО И АГЕНТА НА ЦРУ ЛЪЖЕЦ р. радев БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАВАМЕ С ОБИЧ В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА ДО БРАТСКА ВЕЛИКА И СВЯТА РУСИЯ

  2. Агресията си е агресия. При цялото ми уважение към Путин и признателност към Русия, не мога да оправдая техните действия в Украйна.

    • Действията на руснаците са в резултат на агресията на украинската армия към цивилното население в Донецк и Луганск от 2014г. до началото на операцията. От това по-основателна причина няма накъде повече.

  3. България трябва да бъде вкарана във войната срещу Русия !
    . . . . . . . .
    Под диктовката на САЩ е било взето решение състава на управляваща коалиция да бъде променен – да бъде изхвърлена БСП, а на нейно място да бъде вкарана ГЕРБ !
    . . . . . . . .
    Въвличането ни във войната с изпращане на военна техника и оръжие в Украйна ще се наложи да мине през гласуване в парламента, където очевидно е, че ГЕРБ ще подкрепи проамериканските кирчовци.
    . . . . . . . .
    Оттам пътя към „новата коалиция“, замислена спешно от САЩ, е да се случи.
    . . . . . . . .
    afera.bg/ексклузивно-под-диктовката-на-херо-му/

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *