Боян Чуков: След 2-3 години САЩ напускат Европа и НАТО се Разпада! Путин е последният голям европейски държавник!

Безспорният бонапартизъм на Путин в личностен и политически план се представя от западните пропагандатори като сталинизъм. В действителност в своята външна политика руският президент е предсказуем и абсолютно рационален. Същите тези, които обвиняват Путин в сталинизъм, обаче се възторгват от Ердоган, когато той обяснява как щял да изпрати турски войски в Украйна.


Жалка гледка. В Западна Европа измряха последните наследници на генерал Шарл Дьо Гол, Бисмарк, Дизраели… Днес Путин е последният наследник на големите европейски държавници, които преди години направиха света европоцентричен.

Въпреки своя голям икономически потeнциал Европа бавно се превръща в световна периферия. Тепърва й предстои да понесе последиците от това че допусна в Западната й част да нахлуят огромни човешки маси от Азия и Африка. Все още Старият континент не се е запознал достатъчно подробно с възможностите на гостуващия му джихадистки интернационал. Но това предстои да стане в близко бъдеще.

Явно САЩ ще отхвърлят в писмен вид исканията на Русия за даване на гаранции за нейната сигурност. Никой не е очаквал НАТО да излезе с позиция различна от тази на Вашингтон. Североатлантическият съюз е голямото кухо „copy paste“ на САЩ. Нищо повече. А ОССЕ е само досадна говорилня.

Путин е абсолютно прогнозируем и след американското отхвърляне на гаранциите за Москва, Русия ще представи своя план „Б“ в отговор на САЩ. Засега не е ясно къде, как и с какви нагледни помагала. Дали ще нахлуят в Украйна или ще накарат САЩ да им я подарят опакована в целуфан, след като Москва разположи хиперзвуковите си ядрени ракети в Куба, Венецуела или Никарагуа… После вероятно Русия ще сложи ръка на цяла Източна Европа. Какво ще последва? Еманюел Макрон ще се задоволи с 2-3 речи, в които ще апелира да се разбере руската гледна точка. Олаф Шолц не знае руски език и няма как подобно на предшественичката си Меркел аварийно да отиде в Москва по собствена инициатива и да заговори с Путин на руски.

Борис Джонсън, който определено не е любимец на Джо Байдън, защото беше на Тръмп, се опита да се самопокани миналата година в Кремъл, но не се получи, въпреки неговата двукратна телефонна инициатива. Руснаците му поставиха условия, които той все още не е готов да приеме. Но предвид проблемите с Шотландия, Уелс, ирландската драма и кончината на Джеймс Бонд в последната серия, то допускам, че може да размисли.

САЩ след 2-3 години напускат Европа окончателно, а НАТО тотално се изпразва от съдържание като инструмент на американците, защото Русия не пада и дори не поддава. А когато НАТО опря в нейните граници, тя мина в нападение. А НАТО, Европа и САЩ не желаят ядрени война. Столтенберг се престарава с крайните си изявления към Русия, защото евроатлантистите са му обещали поста директор на норвежката централна банка и му предстои трудоустрояване.

У нас ситуацията е забавна и фолклорна. След българите масово ще плачем. Впрочем много вече плачат. Правителственият наратив е на ниво селски хоремаг, а новите управляващи изповядват страстно религиозната практика „карго култ“ и се хвалят със своите вносни шарени стъклени мъниста и харвардски груби имитации на своите американски благодетели и ракетоносители. Въпросът е само със самолети или с кораби ще бягат когато тук нахлуе геополитическият противник на американския им господар. Skandalno.net

Боян Чуков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НАТО ТАКА НИ БРАНИ ЧЕ НИ ПРЕВРЪЩА В ПУШЕЧНО МЕСО А НИЕ НАРОДА МЕЧТАЕМ С РАДОСТ ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА БРАТСКА РУСИЯ ЗАЩОТО ОТ НЕЯ НЕ ВИЖДАМЕ ЗАПЛАХА А САМО СПАСЕНИЕ ИДВАЙТЕ ПО СКОРО РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ САМО ВИЕ СТЕ НАШАТА МЕЧТА ИМАТЕ ВСИЧКАТА ОБИЧ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ СКЪПИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ

  2. Авторът е един от нашите национални умове и дано прогнозата му се сбъдне. Една идея как Португалия увеличава населението си с икономически мерки. Това може да направим и ние, като обявим приема на всички българи пръснати по света, че ще могат да работят и живеят тук без да плащат данъци от 5-8 години, помощи за новородените им деца и т.н.

  3. Толкова десетилетия вече САЩ и западните държави унищожават навсякъде по света и всичко което могат. И Русия все им виновна. Дето си стои в границите и не ѝ дават право да си мести и войските даже. То бива наглост, ама чак толкова! То се вижда кой ламти за война. Обградили я като бесни кучета, че и ний барабар с измета.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *