Боян Чуков: Ето я истинската причина за конфликта в САЩ: Световният Хегемон Умира!

Конфликтът, който доведе до щурма срещу Капитолия на 6 януари, не е партиен – между Демократи и Републиканци. Причината е много по-дълбока. Тя е тежко социална. Реално трудещите се американци (привържениците на Тръмп) обедняват все по-драстично, а на малкия процент богаташи хич не им пука. Останалите са препитаващите се около Демократите и техните НПО-та маргинали. Няма значение и цветът на кожата – бели, афро-американци, латиноси, азиатци – всички са покосени от икономическата и системна криза на Запада, която по всичко личи, ще се задълбочава все повече. Обикновеният американец загуби вяра в избирателната система, защото очевидно нуждите на избирателите нямат нищо общо с това, което им предлага напълно откъсналата се от действителността политическа класа.

Ето какво сочи безпристрастната статистика, която обяснява все по- задълбочаващата се криза в САЩ: След Втората световна война, заради разрушените икономики на Европа, СССР и Япония, САЩ произвежда над 50% от БВП на света. Днес този процент, заедно с изнесените в чужбина американски индустрии е едва 18%. В същото време, от десетилетия американците консумират двойно на това, което произвеждат и въобще печелят. От десетилетия насам САЩ живее на кредити от целия свят. Светът обаче вече не е склонен да им дава и нещата зациклиха съвсем. При тези данни фалитът е неизбежен и няма как да очакваме трудещият си американец да стои мирно и кротко. Въпрос на време беше населението да изригне срещу политическата си класа. И двете партии- демократи и републиканци, се стараеха да угаждат на разглезения си народ и затова продължаваха да надуват балона на дефицитите. С което ускориха икономическия срив не само на държавата САЩ, а на целия западен икономически модел. Затова смятам, че Ковид-кризата е просто прикритие на техния фалит. Западните народи обедняват прогресивно и няма икономическо решения – революцията е неизбежна.

Новият президент Джо Байдън обещава щедри финансови инжекции в размер на трилиони долари. Америка действително разполага с такива пари, но дали те имат покритие и дали тези мерки ще вдигнат икономиката? Със сигурност – не. Прогнозите са безпощадни – икономистите вещаят през есента икономическата криза да удари жестоко първо САЩ, а после и целия западен свят. Ударът ще е с качествата на погром. Това, което не може да се отрече на Тръмп е, че по време на мандата си той все пак успя да стабилизира икономиката, въпреки мрачните прогнози на демократическото лоби, че ще я съсипе. Тръмп обаче оряза доста харчове, свързани с външната експанзия на САЩ. А именно тези войни, цветни революции и прочие силови манипулации по планетата, хранеха американците. Затова Байдън даде заявка, че ще върне тази военно-експанзионистична политика на САЩ. Очаквам силови действия на Вашингтон срещу Москва, Техеран, но и срещу Пекин.

Какви са настроенията в Европа към новият президент? Байдън се закани, че ще върне на САЩ отново позицията на „морален лидер на света“, но европейците са доста резервирани. Защото разбират, че когато икономиката на Големия брат потъва, тя повлича със себе си и сателитите. А предвестник на икономическия и системен срив на Запада е безобразната цензура, която едва стъпили на власт, демократите започнаха да налагат чрез големите световни платформи (медии и социални мрежи), които са под техен контрол. Европа вече не вярва на САЩ, но въпросът е дали ще намери сили да се отскубне от мъртвешката хватка на умиращият световен хегемон. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. СЪБУДИ СЕ РОБСКИ НАРОДЕ ТАЗИ Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА КОВИД 19 Е ЕДИН ЛЕК БЕЗОБИДЕН ГРИП ПО ЛЕК ОТ ОБИКНОВЕННИЯ КОЙТО СЕ ИЗКАРВА НА КРАК ПОЧТИ НЕУСЕТНО ХВЪРЛЯЙТЕ МАСКИТЕ

  2. А нашите телета безпросветни продължават упорито да носят намордниците и по улиците! Ех, народе тъп, народе!

  3. А тая америка все я погребват ,атя все живее!Как става така не знаем!Много приказки -на пазара!

  4. Ринго,твоите са за пазара.Със сигурност погледът ти стига само до сергията.

  5. Kovida e mente. Vaksinite sa mente. V bolnitsite doubivat horata sas sistemi s technosti vatre, koito i te sa mente. Naskoro razbrah, che COVID za elitite oznachavalo chisto i prosto Certificate of Vaccination ID. Ne zabeliazvate li che v dumata koronavirus NIAMA BUKVATA ‘D’. Znachi vsichko e zamisleno predvaritelno. Tia Certifikati ili imunizationni pasporti sa zamisleni oshte prez 2019 godina. A niakoi oshte viarvat v Covid i na diado Mraz.

  6. За „добитъка“ и в този форум мога да добавя, че Чуков е един от най-добрите ни политически анализатори. „Одете“ във форума на Иво Инджев, там ще се чувствате най-конфортно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *