Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“: Президентът конкурира БСП с проекта за партия на Петков и Василев!

„Ако следващите парламентарни избори бъдат насрочени отделно от президентските, ще отбележим най- ниската избирателна активност в историята. Ясно е, че ако вотът не е 2 в 1, то първо ще се проведат изборите за държавен глава. Избирателите вече са отвратени от думата „избори“ и ако ги призовем до края на тази година да отидат още два или три пъти до урните, те просто няма да се отзоват“. Това заяви днес социологът Боряна Димитрова.

Най- важният въпрос е нарочно ли с новия си политически проект, оглавяван от Кирил Петков и Асен Василев, президентът Румен Радев конкурира партията, която го въведе в политиката, издигна го за президент и го крепеше през цялото време. Това е БСП. И сега виждаме колко целенасочено Петков и Василев акцентират върху социалните политики. Показателно е, че служебният министър- председател Стефан Янев не само го потвърди и легитимира, но дори изяви готовност да се включи в него. Факт е, че Радев отказа да посредничи между партиите, докато обсъждаха вариантите за съставяне на кабинет. А имаше фрапираща нужда от фигура като неговата, която да ги обедини. По този начин президентът само вдигна акциите на бъдещия си нов политически проект. Колкото повече се питаме дали нова партия има потенциала да спечели предсрочните избори, толкова повече се повишават акциите му.

Ниската избирателна активност на последните парламентарни избори показа, че народът иска редовно правителство. След като така и не го получи, се очаква масиран отлив на избиратели за трети поред предсрочни избори. Това би дало шанс на нова политическа партия. Нещо, с което президентът Радев е напълно наясно.

ИТН губят значителна част от покрепата си. Партията на Слави Трифонов показа тотална неадекватност спрямо политическата ситуация в страната. Значителна част от избирателите на ИТН са представители на дребния  бизнес. Те се надяваха, че Слави, като човек от бизнеса, ще предложи адекватни решения. Но това така и не се случи. Затова на следващите избори ИТН ще изгубят именно тези гласоподаватели, чийто вот ще се пренасочи към другите партии. Интересно е дали партията на Трифонов ще продължи да е така мощно подкрепяна от българите в чужбина. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Всеки глас за ГЕРБ, за Учиндолския шут, за Ристето и Мая, за Радев е глас за Херо Мустафа. Да ни е жива и здрава, обичаме си я, нея и Байдън. Майната му на православието, бензинът да стане по 3 лева (колкото е един галон в Щатите)токът по 50 стотинки на киловат, водата по 5 лева на кубик, това ми е мечтата.какво светло европейско бъдеще, какви атлантически ценности, свят ми се завива.

  2. Народе, идва пак поредното пилеене на пари от джоба ти!Помисли преди да избереш поредните убийци на децата си,а това са на първо място радев-американски агент,който не милее за България въобще и след него кохортата от некадърни хрантутници и политически проститутки .Единствено БСП върви в правилна посока ,но тя бърка сметките на всички и затова искат да я унищожат и затрият.Лявата идея за свобода и право на работа ще пребъде ,въпреки всичко!

  3. Боряна, стига си баламосвала хората. Избори били омръзнали на хората. Аз, например, с удоволствие ходя на избори и винаги гласувам за една и съща партия. За коя? Няма значение, но при всички случаи не за тази която ти е наела да им правиш социологически проучвания.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *