Бой с компромати започва във висшия ешелон на Украйна

Порошенко окопНа Върховната рада в Украйна й предстои тези дни да разгледа въпроса с оставката на председателя на Украинската служба за сигурност (СБУ) Валентин Наливайченко.

По думите на депутатите искането на оставката е на самият президент Порошенко. Причината пък е огромен скандал между СБУ и генералната прокуратура на Украйна. Той започна заради  продължилия близо седмица пожар на нефтобазата в покрайнините на Киев, който отвори въздуха в столицата и обезлюди цели квартали.

Първите разкрития  в разследването доведоха до гръмки разобличения на скривани досега интереси и политически конфликти. В момента  депутатите искат от президента да смени не само началника на Службата за сигурност, но и генералния прокурор на държавата, както и някои министри, замесени в скандала.

Преди година  нефтобазата фигурираше в углавните дела на прокуратурата за корупция и безстопанственост, но през  есента всички обвинения затихнаха, а разследването се потули.

Според Валентин Наливайченко през есента на миналата година, съсобственик на скандалната нефтобаза е станал един от  заместници на генералния прокурор на Украйна. Наливайченко тогава говори в телевизионния ефир за корупция във властта, но не назова конкретни имена. Но беше категоричен, че хора от сегашната власт са затънали до гуша в корупционни схеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *