Белият дом: Танковете „Ейбрамс“ са безполезни в Украйна

Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че танковете „Ейбрамс“ са безполезни в Украйна, като отбеляза, че американският лидер Джо Байдън е запознат с тази оценка.

„Президентът Джо Байдън е чул оценката на военните, че танковете „Ейбрамс“ нямат реален смисъл за тези сражения“, заяви съветникът на президента на САЩ пред CNN, като отбеляза, че украинските войски „наистина се нуждаят от „Леопард“.

Съливан заяви, че Вашингтон ще предаде танковете на Киев само защото това е било условието на Берлин за предоставяне на негови танкове.

Американският президент заяви, че е готов да даде десет танка „Ейбрамс“ на Киев, за да насърчи Берлин да достави танкове „Леопард 2“. Командващият армията на САЩ Кристин Уормут заяви, че на Вашингтон може да му отнеме повече от година, за да достави танковете M1 „Ейбрамс“ на Украйна.

Източник: kp.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Брутално посредствени лъжци! Ясно е, че ако успееш да доставиш някой от тези воденични камъни в Украйна, той така ще се закопае в чернозема, че единствено ще може да се ползва за блиндаж или при късмет дот. Интересно каква разлика виждат лъжците между техните хромели и немските? Звучи ми като нездраво любопитство на хлапак с чужда вещ.

  2. То май краварските железа за нищо не стават, на пък си имат много български фенове, които искат да ни въоръжават с тях, за да сме по-лесна плячка на брадатите сирийски майки.

  3. Гадни, долни, подмолни боклуци. Бутат и ръчкат другите да участват като си изравят причини от гъза за да са настрани от мазалото което провокират. Долна измет са тези щати, лошото е че много от колониите ( в това число и ние) козируват, лижат подметки и на драго сърце ни бутат във войната. Пресен пример е американският губернатор Радев.

    • Докато има национални предатели и дебили, които им вЕрват все така ще е. А наблюденията в последните ми години са, че в нашата родина се плодят като пучи въшки.

  4. Дорогие Товаришчи,Четете в Епицентър интервюто с ген.Поопв!Какво ни чака?! Единствено Той ,се осмелява да казва Истината!

  5. Никак не е случайно това предпазливо обещаване на танкове, както от САЩ така и от Германия. Ами ако се окаже чеса по-слаби от руските, че стават на скраб в първата битка? Какво става тогава с прехваленото технологично превъзходство на западняците? А какво става с търговията и натрапването най-вече в НАТО, а и по света на продукцията на военно-промишления комплекс – кой ще приеме и купува желязо, което става само за мишени на руските танкове? Не е ли същото и при самолетите? Защо краварите изобщо не рекламират и не продават най-новите си самолети? Защо набутват на нас и не само на нас архаичните Ф-16? Дотолкова ли са изпреварили технологично и конструктивно отсрещните аналози, че все още нямат равни или пробутват чрез диктат заради печалбите остаряла, „аут ъф фешън“, безполезна стока със съмнителни качества? Това си е очевидна даже не измама, а насилствен кръвен данък към подчинените „съюзници“. И това, въпреки цялата очевидност отвсякъде не е достатъчно за мозъчен проблясък, аларма, червен сигнал и вето за местните ни майкопродавци.

  6. Запасняк = Ст. Оператор ФАГОТ като войник в Харманли и запас от Момчилград каза:

    Може да отида в Украйна и да си припомня младите години. С фагот да се спрат американски и еврогейски танкове не е проблем, стават за берачите от Столипиново на джелязо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *