Безумие! Борисов ще бори бюрокрацията с…още бюрокрация!

Мегаагенция в новия кабинет на ГЕРБ  ще се бори с бюрокрацията.

Мегаидиотската идея явно е хрумнала на някого, който иска да осигури още работни места за чиновници и да маркира дейност, че се грижи за народа.

Структурата ще бъде създадена с  цел да помага на гражданите, а целта била да се намали административната тежест върху извършваните във всички държавни звена услуги. Идеята на ГЕРБ е , меко казано, революционна, но с обратен знак.

Откакто на писачите на предизборната им програма им хрумна да се борят с чиновническата мудност, партията спирка няма. Даже Борисов прехвърчаше от предизборна на предизборна среща с крилатото обещание „Ще обърнем бюрокрацията с хастара навътре!“

Хората стоят на опашки пред гишетата и зависят от настроението на някоя Пенка, или Иванка. Отвратени са от държавата, защото чиновниците работят бавно, забатачват документите и заради тях българите не си харесват държавата. Те трябва да са по-експедитивни, трябва да обслужват бързо всеки клиент, а не да му губят времето, размахваше ръце Воджа.

Към общия хор се присъедини  и галеното момченце на ГЕРБ Делянчо Добрев, който пък изрече гениалната мисъл, че  „Премахването на бюрокрацията ще ускори икономическия растеж“.

Ми прав е донякъде. Вместо да висят на опашки, българите ще ходят на работа и ще увеличават брутния вътрешен продукт. Това, че повечето няма къде да работят, е отделен въпрос.

От щаба на ГЕРБ обясниха, че   единственият начин да се преборим с  бюрокрацията е като се прехвърли отговорността върху администрацията, каквото и да значи това.

Идеята била, когато тръгне българинът да си вади документ, да не тича от  една администрация на друга и да губят време и /забележете!/ пари, а администрациите  да  общуват помежду си и да взимат данните по компютърен път и да издават документа по-бързо.

Тази идея съвсем не е нова, на миналите избори се наричаше „всичко на едно гише“ и не доведе доникъде. Управляващите не успяха да сведат гишетата до едно, даже само до три поне, всичко си остана по старому, а който повярвал – повярвал, че нещо ще се промени.

Сега обаче обещанието е на път да се сбъдне, но само в полза на чиновниците.

От ГЕРБ твърдо са решили да правят Агенция за борба с бюрокрацията и тази агенция ще е на подчинение на икономическото министерство.

Целта е една чисто нова администрация да се бори с мудността на останалата.

И тук вече се стига до супер парадокс. Никъде не става дума за съкращения на чиновници. Те ще продължават да висят по бюрата си и по гишетата, а други ще ги контролират как ще работят  бързо ли работят.

Това означава, че към армията от 800 хиляди бюрократи в страната, ще бъде добавена още един батальон от 100 хиляди души, които ще контролират как ще работят другите. И едната бюрокрация ще се бори с другата.

И понеже гарван гарвану око не вади, едните ще се туткат по гишетата, другите ще имитират контролна дейност и взаимно ще си пазят работните места, а гражданите да се спасяват поединично.

Няма държава в света, в която на 7 милиона души да се пада близо един милион чиновници, които да ги обслужват.

Но всичко това не е грижа за народа.

Борисов много добре знае какво прави. Единствените му верни избиратели останаха бюрократите, които са на държавна хранилка и получават заплати, за да си лакират ноктите на работа и да клюкарстват за колежките си.

Според много проучвания за него са гласували хора предимно от държавната администрация и филиалите по места. Колкото повече чиновници, толкова по-сигурни избиратели за ГЕРБ!

Сега ще се прави мегаагенция да бори бюрокрацията.

След време може да се появи и суперагенция да контролира мегаагенцията.

А кой ще работи, кой реално ще произвежда в България, не е ясно.

Така и така няма икономика, поне чиновници да има!

И избиратели, верни до последен дъх на работодателя си Борисов.

 

Амин!

Автор Станислава Славова Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *